onsdag 30 mars 2011

Viktklubb

Måste faktiskt skriva ett inlägg om viktklubb.se. Tycker det är så himla bra och dessutom är tjänsten ganska billig. Är man motiverad att gå ner i vikt så tror jag att det är ett bra alternativ. Så här funkar det:

Varje vecka får du färdiga menyer inkl recept. Frukost, lunch, middag och mellanmål baserat på det kaloriintag du ska hålla för att nå din målvikt.

Det finns även en receptbank där du kan söka på recept. Du kan också söka på livsmedel. Du kan lägga in egna livsmedel samt lägga in egna recept.

Följer du de föreslagna menyerna är det bara att "klicka i". Ett pajdiagram visar hur stor del kolhydrater, protein, fett (och alkohol) du har fått i dig under dagen.

Du kan även starta ett motionsprogram att följa alternativt lägga upp ett eget. Man kan också lägga in enskilda aktiviteter. Lägger du in motion dras detta från dina kalorier. Du kan äta upp de kalorier du förbrukar om du vill.

Du lägger in vikt en gång i veckan och midjemått en gång i månaden. Du kan följa kurvor (vikt och midjemått) och staplar (kaloriintag samt förbränning gnm motion) på sidan.

Fördelen för mig med viktklubb är att vi tar oss i kragen och storhandlar. Menyerna är både goda och ganska billiga. Men det absolut bästa är att det faktiskt är riktiga portioner. Inga små pyttetallrikar med två salladsblad och ett kokt ägg! Man slipper gå hungrig! 

4 kommentarer:

emve sa...

Låter ju jättebra. Verkligen på riktigt. Men alltså. Är inte sånt här lite (mycket) JOBBIGT?

Fixar inte barnvagnspromenader allt?

Det har jag hört.

Men jag är säkert lurad.

Duktiga Tjejen sa...

En annan grej som är asbra är Fitness Pal (gratis) där man reggar precis allt man äter, allt man rör på sig och vad man har för mål, svårt att fuska då liksom. Jag har appen på Iphone men tror att den finns gratis på nätet också.

emster sa...

emve: det ÄR bra!

DT: Låter ju toppen!

Limpy sa...

*googlar fitness pal*