torsdag 24 mars 2011

säkerhet

Omg vad allt i hela världen är läskigt.Var på säkerhetsgenomgång med mammagruppen igår. Bvc-tant gick igenom en massa checklistor samt livsfarliga saker som finns i hemmet. Hjälp! Fattar ni hur FARLIG en toaborste är? Bebisen kan få diarré i fyra månader. Diskmedeltabletter: fräter sönder matstrupen på liten. Strykjärn: KAN TRILLA NER!

Och det läskigaste av allt: Billy bokhylla. Ska skruva fast den så hårt i väggen att den säger "aj"!

Ps. Balkong. Balkong!!

8 kommentarer:

emve sa...

Har börjat tänka på det där! Och det är LÄSKIGT.

emster sa...

mkt. och alla växter!!

emve sa...

Tur vi knappt har växter! Alla dör.

jag är mest rädd för saker hon kan äta och saker som kan ramla över henne. Tjatar på maken att han ska skruva fast CD-hyllorna. Billy sitter redan fast i väggen. Och TV:n!!!! Den kan ju välta ju. Måste skruvas fast i tv-bänk eller på vägg.

Ida sa...

ALLT är farligt för barnet! Jag blir tokig. Förra veckan svalde min plutta, som fyller 1 år om ett par veckor, sitt hårspänne på 3,5 cm!!! Och som alla mammor måste jag ju såklart skuldbelägga mig själv för att jag satte på det på morgonen, men det var ju så fiiint, och hon har aldrig brytt sig om att pilla i håret innan. OCH för att jag i paniken började vispa runt med fingret i munnen när jag fattade vad det var, det var nog det som gjorde att hon svalde...
Så vi fick åka till akuten och röntga lilla magen. Doktor sa att det kommer komma ut "den naturliga vägen". Eh? Jag ba': Alltså det är 3,5 cm långt..(visar att likadant spänne). Dr ba' "Jodå. Vänta ni bara"

Dagen efter kom det ut. Utan besvär. Alice glad hela tiden.

Men USCH! Och nu är jag helt nojig och tror att hon ska svälja allt som kommer i hennes väg. Pinsamheten i att få åka in till akuten igen ba' "Jodåsåattee.. den här veckan har Alice svalt det här.." Hej soc. Typ.

p.s.
jag har väl berättat om den gången flickebarnet rullade ur en säng också?
d.s.

/nojig mor (alt. slarvmajja-morsan)

emster sa...

ida, jag älskar den här kommentaren mer än någonting. så sjukt roligt. alltså inte att hon satt i halsen eller trillat ur sängen eller så. men sättet du beskriver det på!!

Ida sa...

Hihi. Alltså jag borde ju blogga, men hinner inte. Så jag skriver mina fyndigheter i folks bloggar som kommentarer istället :)

emster sa...

ja blogga kvinna!!

Anonym sa...

Ha ha ni får mig att sitta å as garva på t-banan när jag läser era inlägg!
Eva