måndag 17 januari 2011

ettårskalas

vi va på ettårskalas igår. eller alltså, vi var i samma hus som ettårskalaset var men fick vara på ett annat våningsplan hela kalaset eftersom lillungen blev skitarg när vi kom dit och sedan vägrade sluta sura. till slut fick vi ba "eh, kul att vi fick komma på kalaset men vi måste nog dra nu för lillungen är jättetrött och vägrar sova här". så fort ngn tittade på dejan sköt hon fram underläppen och tårarna började rulla nerför kinden. sen drog hon efter andan och satte av ett ILLTJUT.

inatt vaknade hon kl 03,15 och var jättepigg och låg så här: "BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA" *sprattlar med armar och ben* *fastnar med foten mellan spjälorna* *surar för att fot sitter fast mellan spjälorna* *spottar ut nappen* *surar för vill ha nappen*

alltså, mygod. det höll på i över en timme. till slut gick jäl upp och bytte blöja på henne (hon trodde att de skulle leka och toksprattlade av lycka och ba *JAG VANN VI SKA LEKA* och jäl ba *byter blöja under sträng tystnad*. sedan la vi vår stora nalle Daniel Lemma över lillungens ben så hon inte skulle kunna sparka med benen och hålla på och fastna. såg rätt kul ut med en lillunge med en jättestor nalle över fötterna. men det funkade. skam den som ger sig etc etc.

idag är en ny dag och jag ser fram emot glad och go lillunge som skrattar och sover på sina tider och som INTE vaknar inatt och vill leka!

// mamatrött

4 kommentarer:

emve sa...

Det låter ändå lite festligt, när det händer nån annan alltså. ;-)

emster sa...

kan ngn annan ta stafettpinnen idag tror du? hehe

Anonym sa...

trotsålder? #intemammaänsåharingenaning

emster sa...

bagy: vet inte. är förstagångsförälder.