tisdag 8 juli 2008

Typer på jobbet

På mitt jobb på den ”Stora Organisationen” finns olika typer av människor. Här nedan följer en presentation av dem.

Kollegor: Min räddning! Kollegorna är oftast tjejer i ungefär samma ålder och de har ungefär samma inställning till vin. En kollega kan även vara en kille. Men inte alls lika ofta.

Gubbväldesgubbar: Väldigt ofta chefer, födda på 60-talet och tidigare. Håller varandra om ryggen och befordrar Lillgubbar.

Farbröder: Är i ungefär samma ålder , eller har samma befattning, som Gubbväldesgubbarna med den stora skillnaden att de har döttrar i ungefär samma ålder som en själv. Detta gör dem mer ödmjuka och hjälpsamma. Kan i början vara svårt att se skillnad på Gubbväldesgubbar och Farbröder.

Lillgubbar: Killar i yngre medelåldern, det vill säga från cirka 35 och uppåt (till dess att man når lämplig chefbefattning eller ålder för att gå över och bli Gubbväldesgubbe). Den här typen är den farligaste på jobbet eftersom de tror att de anställer kvinnor och män lika ofta och på samma villkor.

Morsorna: Det här är inte en fråga om vem som vabbar mest, det här är kvinnor som hjälper andra yngre kvinnor framåt. Starka, erfarna kvinnor som även hanterar det politiska spelet väl. Strategiska och varma.

Isdamer: Hårda, karriärinriktade kvinnor på höga chefbefattningar som har nått dit för att de ”kan spela som män”.

Killar: Killar som spelar kvalserie för att få benämnas Kollega.

Inga kommentarer: