måndag 7 juli 2008

Anybody out there?

Middagstider hemma hos oss.

"Ping pax chips för att inte laga mat" säger Jäl.

Jag ignorerar. Låtsas inte höra (gammal beprövad taktik).

Jäl börjar laga mat.

Fem minuter senare går jag ut i köket och kryper upp bakifrån och kramas. "Vill du ha hjäp?" (innebärande "säg nej jag är ju så gullig"...)

Jäl, blir så där husmorsaktigt bastant: Nej! Nu vill jag mycket hellre att du viker tvätten!

Jag: damn! (inombords).

Petar med tån i golvet lite. Hoppas att han ska ändra sig. Det gör han inte. Jag går in i sovrummet för att kolla om mina böcker ligger fint ordnade. De ligger lite snett. Jag rätar till dem. Ropar ut till Jäl att "jag ska bara bädda sängen först". Bäddar sängen. Blir riktigt tjusigt när överkasten är på!

Går ut i vardágsrummet. Suck. Dags att vika tvätt då då. Jäl är en sådan slavdrivare. Stackars mig. Viker, viker viker. Kommer på att jag borde "fixa med bloggen". Kollar in Felicitas. Lite tjejigt inlägg. Om hennes naglar. Men jag blir ändå impad, ser lyxigt ut.

Hon har en funktion som berättar hur mycket hennes blogg är värd. Nästan 65 000. Undra vad min blogg är värd. Går in och kollar: 35 000, inte illa. Jäl inte imponerad: "om den är värd så mycket kan du väl sälja den då så att vi kan åka på semester?". Jag invänder att det är mer som ett skrytvärde. Liksom inte på riktigt. Fnys i från köket.

Kollar vidare inne på Felicitas. Hon har en grej som berättar hur många som har varit inne på hennes sida. Det vill jag också ha! Fixar en sådan. Sitter sedan några minuter och uppdaterar min sida för att se om någon är här. Det är det inte. Visaren står stadigt på "1" och jag misstänker starkt att det är jag... Uppdaterar igen. Näe, bara jag här.

Nu har Jäl börjat plocka med tvätten.
Snart mat.

5 kommentarer:

Felicitas sa...

Hahahaha! Är du underbar, eller är du underbar?! :D

Felicitas sa...

PS. Jag ÄR en tjej!! ;D

emster sa...

Njae, lite kanske. DU är underbar. Och tjej. Jag vet! :-)

Anonym sa...

Tycker du att det är smart att gå ut men dina små tankar i detta forum? Nu vet ju jag att du bara är lat och att även du tycker att jag gör allt hemma medans du latar dig. Sen att det inte kommer göra någon skillnad kanske är en annan sak.

Tycker annars att du har en ganska bra sk. blogg eller som vi säger i Sverige >>Dagbok<< fattar inte skillnaden. Är det att blogg är för kvinnor som har 30-års kris och inget annat att göra medans dagbok är för yngre tjejer som inte har något att göra??

emster sa...

Du är världens bästa, det har jag alltid sagt. Du och jag Jäl, du och jag!