lördag 19 juli 2008

Tjejer vs killar, genusperspektiv?

En sak som stör mig är tjejer som säger "jag har alltid umgåtts bättre med killar. Allt är så mycket enklare med killar än med tjejer. Tjejer är så stroppiga mot varandra bla bla bla"...

Det är ju de tjejerna som är de tjejerna som de snackar om. Fattar de inte det?

Och hur kommer det sig att killgäng har så oförtjänt bra rykte?
Är det så att killar umgås "bättre" än tjejer? Är tjejer elakare alltså? Värderas det högre att leka i grupp än om man leker två och två? Varför är det i så fall "sämre" att leka två och två?

Jag umgås med ett gäng som från början endast bestod av killar. Det är samma saker som kommer upp där som jag antar är det som anses "tjejigt" och därmed det komplicerade, jobbiga och intrigigt skvallriga; vem ringde vem, hur ofta hör den och den av sig, har du höööört om det eller den och dom? Jaha, nu ska inte den komma längre. Nu passar det inte!

Jag tror att det är så här: Om man verkligen är kompisar, då blir det gnabb och snack. När man umgås lite då och då så är det ganska okomplicerat och lätt.

En annan sak: Varför finns det så många killgäng där det ingår en tjej (som jag och mitt killgäng)? Hur vanligt är det med ett tjejgäng där det ingår en kille? Ja, som inte är bög då.

_________________________________________

Felicitas har äntligen lyckats övertala Krille att de ska följa med till NYC nästa år. Jag visste att det skulle lyckas. Tjejer vinner alltid. På tal om det här med genus, jämställdhet och att vi alla är lika...

2 kommentarer:

Felicitas sa...

Ja, fy fan vad jag är bra! Tjo! :D

emster sa...

jag vet du är gryyyyyyym