torsdag 21 augusti 2008

Gästbloggar-Jäl

Tänk att man skulle vara röd, hela livet har jag trott att jag var blå men jag inser att det är med politik som det är med fotboll för Gaisare. De säger alltid att alla föds Gaisare, lite så är det med politik, alla föds och är socialister. Men varför röstar jag blått?

Jag vet fan inte eller jo det gör jag nog, självbestämmande det är nog just det som spökar med de Röda, för mycket lagar och pekpinnar. Mitt drömjobb är nog politiker, tänk att bara få sätta sig in i sakliga eller banala sakfrågor hela dagarna och dessutom få pröjs så man kan leva gott.

Men vilket parti skulle det vara för?
M? Nope har testat en mycket kort tid där. Under min studietid skulle jag och en vän gå med i muf, äntligen skulle man engagera sig. En helg med ett gäng nyliberala idealistsvin senare var allt slut.
S? Ja kanske, nackdelen är bara att inte ens de tror på sig själva längre, skulle nog känna mig som en riktig hycklare om jag skulle gå med sossarna.
Fp? Varför finns de? Och varför försöker de vara så där smygfientliga mot invandrare? Tror det att ingen märker??
Kd? Kommer inte på tal, vet inte vilka det är som röstar på Kd, men jag antar att det är gamla gubbjävlar och kärringar från Bohuslän som inte har haft sex sedan 60-talet och som tycker det är fel att man får köpa lättöl på ICA. Dessutom röstar de säkert bara på Kd för att Affe verkade så trevlig.
V, Mp? Tar båda samtidigt: det går inte det måste ju alla förstå, det går ju bara inte.

Ja ni ser ju, finns bara en lösning, starta eget. Jag tror jag har allt som krävs: jag har stort rättvisepatos och är en agitator av rang. Enda nackdelen är nog att jag tycker illa människor och är en filantrop på samma gång. Det finns utan tvekan alldeles för många idioter. Jag har alltid rätt och orkar fan inte ens lyssna på någon annan om de inte håller med. Men det kanske är typiska politikeregenskaper?

Så det får bli att starta eget parti, det finns en lucka på fönsterflanken (egentligen tycker jag bara att det borde finnas två partier men man kan väl ändra sig) ett Folkparti för socialister!! Jag vet inte vad vi skall heta med det skall gå under parollen:
Självbestämmande men inte för idealister, individualister och andra idioter!
Jäl

Skulle ni rösta på Politiker-Jäl i nästa val? Kan även tänka mig att han skulle behöva en vice statsminister och liknanade. Någon som inte har knarkat, använt svart arbetskraft, byggt altan utan bygglov, undvikt att betala tv-licens som är intresserad?

1 kommentar:

emster sa...

Älskling JAG skulle rösta på dig!