onsdag 25 mars 2009

Pang pang (vi ser på film)

Jag och Jäl hyrde Quantum of solace ikväll. Kan bara konstatera att vi är för dumma för Bond. Fattade noll liksom. Slutsats: För gamla för action.

För det första så hajade vi aldrig vad "Quantum of solace" betyder eller vad som var grejen med det där "Quantum" som de pratade om. Uppfattade några "modeord" ibland, exempelvis "eco", "greene", "solceller" men det löste ju inte direkt någonting. För det andra så hängde vi inte med i "storyn". Vad handlade den om? Vi hann faktiskt inte ens läsa textremsan och hallå, ska det vara så!?!

Filmen/storyn väckte en del frågor så att säga. Till exempel: varför var James (Bond) så arg hela tiden? Varför uppmanade han lilla sydamerikanskan till mord? Han vet ju själv att han inte mår så himla toppen av att döda folk hela tiden. Dumt att dra in andra i det. Hur reser Bond? Jag menar, när alla tar privatjets kors och tvärs över jorden och Bond blir lämnad in the mittle of nowhere så hinner han ändå ikapp. Asså, inte så trovärdigt. Och hur kommer det sig att alla "smarta" var britter och alla "korkade" var amerikaner? I verkligheten: britter = feta, rakade huliganer med hål i tänderna/ruttna tänder/inga tänder. Amerikaner = feta, håriga men med fab tänder.

Inser nu när jag skriver detta att jag tycker att det är ganska viktigt med tänder.

Min tandläkare säger alltid att jag har fantastiskt vackra tänder. (Mkt stolt.) Daniel Craig ganska fantastiskt vacker. "Mums" liksom. Obs, säger inte detta på ett slemmigt sätt utan det är mer som en objetkiv bedömning av manskroppen. Typ "slurp, din lilla goding!". Eller asså NEJ, det är ju sexistiskt. Jag tar tillbaka - är ju feminist! Daniel Craig är... eh... en mkt bra skådis. Det var det jag ville säga. Sen kan väl inte han hjälpa att han är välsignad med en kropp, typ grekisk gud.

2 kommentarer:

Anna sa...

Quantum of solace betyder väl typ en gnutta tröst eller nånting åt det hållet. Tydligen så är det en direkt fortsättning på Casino Royale där Bonds stora kärlek blev mördad och nu skall han hämnas.

Men ja, jag förstod inte heller nånting. Så många bad guys att hålla reda på....Så jag tittade bara på snyggingen Daniel Craig hela filmen och struntade i den tråkiga storyn :)

Ninde sa...

Kanske tur att vi inte såg den i helgen då. Blev No Country For Old Men istället. Massa ökenlandskap. Fåordiga manchosnubbar. Tommy Lee Jones. Psykopatisk mördare on the loose. Var helt med där. Ända till slutet. Då jag igengäld inte fattade nånting...

Och att "Quantum of Solance" betyder nåt i stil med "minsta möjliga tröst" fick jag ringa min mamma och ta reda på. Dålig stil att behålla såna titlar på orginalspråket...