torsdag 30 april 2009

Finanskris

Igår var jag i Skövde. Jag tycker synd om Skövde. Och inte på det där Stockholmska sättet som man kunde tänka sig. Typ så här "stackars människor, vad gör man i Skövde på en lördag" eller så här: "stackars männiksor, var shoppar man".

Nä, det är synd om Skövde för den globala finanskrisen har slagit jävligt hårt mot staden.

Jag vaknade upp ur min lilla bubbla när jag var där.

Den finanskris jag har levt i/med har varit kanska abstrakt/fiktiv. Den har varit ganska börsrelaterad. Inte på riktigt på något sätt.

Skövde är en stad som sörjer. Och jag lider med Skövde.

Det var så många jag pratade med som var arbetslösa, både ungdomar och äldre. Och visst, det kommer att vända ngn ggn. Men vad fan hjälper det nu?

Dröm

Inatt drömde jag om Huggan (Betsys sexmånadersbebis). Jag drömde att jag och en massa kompisar var på ett ställe, typ ett landställe, och Huggan var med. Vi skulle se på film och kom överens om Pettson och Findus. Alltså, alla var med på det, vi bestämde. Men sedan kom det tillbaka ngn dum brud och hade med sig Ghostbusters/Scooby Doo (Scooby var en ghostbuster). Då lackade jag. För jag tyckte att det var taskigt mot Huggan eftersom han hade sagt till mig att han inte gillade varken Ghostbusters eller Scooby, han ville liksom se Pettson.

Då började den dumma bruden att flirta med Jäl.

Vilken jävla bitch!

Jag himlade rätt hårt med ögonen åt henne.

Jorå.

Sedan låg jag och småsnackade med Huggan ett tag. Vi var sura på de andra för att de iggade vårt förslag med Pettson och bara körde Scooby/Ghostbusters ist. Jag var lite rädd att min andedräkt skulle stinka vin och att Huggan skulle misstycka. Men han sa inget. Sen kom Huggans mamma och ville ha tillbaka sin bebis och jag och Huggan ba: men suck! Get lost, tant!

Men det gjorde hon inte.

tisdag 28 april 2009

Efter Mälarpaviljongen

Hej bloggisen puss I love yo!

Så himla roligt träffas med kompriar drioicka vin. Mmm gott. Man blinte full.

Ba lite.

Msåte tkk Skövde imoroon. Fan.

Dagens i-landsproblem

Jag har två alias här i bloggosfären. Så är det. Och ibland när jag är inloggad med mitt andra alias så glömmer jag bort det och tror att jag är inloggad med det här aliaset ("ali-aset", fniss fniss) och så skriver jag värsta roliga, fyndiga kommentarerna på era bloggar. Sen inser jag att jag är inloggad på den där andra. Då måste man liksom logga ut och logga in igen innan man kan skicka iväg den där kommentaren. Det tycker jag faktiskt är ganska jobbigt. Lite av ett problem. Asså jag orkar inte. Och så går världen miste om min vitsighet. Ju.

Inte bra.

Ångerfull

Usch vad jag tycker att det är jobbigt att jag skrev det här.

Men vi har ju pratat om sånt tidigare, att man ska stå för det man gör osv. Om jag bloggar ”vanligt”, typ konsumentblogg, så får jag stå för det. Så är det bara.

Nä men det är inte klokt. Jag är helt vinglig av ånger.

Plus att jag mår illa av Yakinikun. Chop Sticks sux. Som kidsen säger.

Måste ha mer kaffe nu…

Stackars mig!

Gud vad jag är deprimerad. Jag orkar inte med det här! En manlig (helt uppskruvad) kollega kom precis förbi och ryade om att vi måste ha lunchmöte. Lunchmöte. Och det nu nu nu! Gå igenom saker som min chef sagt inte är aktuella förrän efter DR, förrän efter tjugoen olika jävla infobrev som ska ut, förrän efter kundtidning, förrän efter New York. Men nej då. Nu brinner det och är skrik och panik. Blir så jävla frickin trött och arg och less och SPYFÄRDIG!

AHHHH!

Jag. Har. INTE. Tid.

Det är vidrigt när allt går emot en.

Vanlig blogg/goodie bag blogg (sell out)


Igår drack jag och Jäl ekologiskt te med vanilj- och rabarbersmak som jag fick med i gottepåsen på Blogger Boot Camp. Vi gillade båda två. Det är ovanligt. Seriously, det var najs. Kan tänka mig att köpa.

Hormonell?

Jag tror att jag är hormonell just nu. Eller så. Imorse när jag cyklade till jobbet började jag grina. Helt sjukt. Men jag kunde ine hjälp'at, det bara kom. Jag cyklade och tänkte på låt, alltså vilken låt Felicitas ska sjunga på bröllopet (jag och Jäl kan inte komma överens). Och så tänkte jag på hur det skulle kännas att stå där och ngn sjunger en sång. Vet faktiskt inte om jag pallar. För jag började grina på cykeln när jag bara tänkte på det.

När jag kom till jobbet började jag snacka personalförmåner med Flåsa. Och blev så upprörd att jag fick andnöd och var tvungen att sätta mig ner. Jag blev så jävla arg.

Jag vet inte vad det är med mig.

Är även sur på byrån som "missuppfattat tidsplanen". Hur kan man "missuppfatta" en tidsplan som man har satt själv?

Suck.

Måste hämta en kopp kaffe till...

måndag 27 april 2009

Daniel Westlings twitter

Fick den här länken av Jäl. Och jag tycker att det var himla roligt. "CP", fniss fniss.

Börja längst ner på sidan.

Lunch i kungsan!


Glömde plånis hemma så jag fick flörta till mig lunch från Jäl. Och så får man ju passa på nu när det blommar så fint. Oj! Är tant märker jag.

söndag 26 april 2009

Myspys

Nu har jag fått lite mat i mig, min kille har pussat jättemysigt på mig och jag har övertygat mig själv att sms-tjänsten är avslutad. Är inte sur längre. Har jättefin, mysig kille som alltid kramas och säger rätta sakerna. Och gör rätta sakerna. Just nu tvättar han två maskiner åt oss till exempel. Jag kan inte hjälpa till pga träningsvärken. Så himla gullig kille. Jag bryr mig inte ens om att han är barfota och jag ser tånaglarna (han har lagt upp de nakna fötterna på soffbordet). Men jag bryr mig inte. Inte ens min fotfobi kan få mig att sluta vara på myshumör just nu.

Nä.

Det är mysmyspys.

Mysmys.

Mys...

Åh, nu tog han ner fötterna!

Kvällen är komplett.

Jävla kille!

Asså killar. Vad ska man ha dem till? Har längtat hela helgen och så PAJAR han så här. Vill inte ens att han ska komma hem längre. (Eller jo, men vafan liksom).

Ringer och beklagar mig och är ledsen över misslyckandet med MacBooktävlingen och han bara sätter igång. Det finns inget stopp. Han bara "men hur i helvete kunde du vara så jävla dum, det är sådana som dig man garvar åt när de grinar ut hos Sverker och bla bla bla jag är sjukt okänslig".

Jag ba *lägger på*
Han ba *ringer upp*
Jag ba *trycker upptaget*
Han ba *ringer upp igen*
Jag ba *trycker upptaget*
han ba (värsta tjatiga) *ringer upp igen*
Jag ba (suck) *svarar*

Obs. Svarar surt, typ så här: JA!?

Han ba: La du på?
Jag: Eh! Ja!
Han ba: Men är du sur?
Jag: Ja!
Han ba: Varför då?

Hallå?!?

Sen ba: Du får ringa Greken i Hägersten nu, jag kör förbi där snart.

Jag ba: Visst. (sylvasst)

Jag säger så här, han fick inte en "puss" när vi la på...

Dumihuve

Amenåneeej! Jag är så dum. Värsta lilla puckot. Blir så sjukt jävla arg. ARG ARG ARG! Jag ba va inne på Facebook och så kom det värsta bra reklamen. "Vinn en MacBook" och jag ba "Jag vill!". Svarade på frågan. Fyll i telefonnummer och få reda på om du vann. Jag ba "OKEJ!".

Då ba:

DU ÄR MED I PRENUMERATIONSTJÄNST! 90 KRONOR I VECKAN! Jag ba: NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ! Det är jobbets mobil. Får inte vara med i prenumeration. Vad händer? Jag bara försöker sms:a, ringa och bara MEN SLUTA, TA BOOOORT!

Fanfanfan!

Till slut iaf så fick jag sms att jag inte är med i tävlingen längre:
Du är avanmäld från denna tjänst. Välkommen tillbaka när du vill!

Puh!

Frickin jälla PUH!

Sen bara kom det ett sms till!!!

Så här:
Du är inte i någon klubb! För att gå med skicka sms "NATTA" till 72727. Helpline 46 (8) 51758444.

What what what!!??

Va?

Jag ska fan DÖDA DEM om det här fortsätter! Jävla SKITIHELVETESJÄVLA CPN!!!

Så upprörd att jag vill SLÅ DEM HÅRT!

FUCK YOU JÄVLA MOBIL-SMS-LUR!

Dumma

Uff stånk och stön

NÄÄÄÄJ!

Jag måste kissa...

Kan ngn komma hit och hjälpa mig upp från soffan? Kan inte själv.

Reflekterar

Måste verkligen be chefisen om en ny mobbe. Det blir asdåliga kort med min mobil.

Så kan man ju inte ha det.

Ännu mer Exiled

Nu är det verkligen en bortskämd snorunge på Exiled. Fy vad oförskämd! Jag blir helt upprörd. Var tacksam för att de ger dig av sin mat.

Vagrinaruför!?

Dumma, idiotiska, snobbiga jävla skitunge.

Slut

Gud. Jag måste vara helt slut från igår. Och kanske lite hormonell också. Sitter och storbölar, tårarna bara rinner, till Exiled (Mtv-program om bortskämd unge som får åka till ngt riktigt "fattigt" ställe och lära sig hur andra lever och kommer hem med ändrad värdsbild). Det är kanske inte så jättebra program. Men jag tycker att det är väldigt fint när den bortskämde ungen kommer hem och berättar om vilket hårt liv de har i Panama/Peru/whatever. Shit. Näsan helt röd och täppt nu. Måste ha choklad som tröst.

BBC - dagen efter

OMG! The träningsvärk. Det är inte klokt! Och min kille är inte ens hemma och kan passa upp. Det är ASSYND om mig. Ska nog gå ut och lägga mig i solen i Kronis och läsa tantsnusk. Hade tänkt städa men... fuck it. Jag pallar inte. När jag skulle gå och kissa imorse började jag nästan grina för det var så jobbigt att sätta sig på toan! Asså hallå inte ok. Men jag ser det här som startskottet på ny träningsperiod. Jag har inte tränat så mkt de tre senaste veckorna för jag har varit spärrrad på SATS. Jävla SATS. Jag tycker att det är helt sjukt att de får spärra en sådär. Jag betalar SJUKT mkt pengar och så blir man behandlad som ngn jävla barnunge!

JAG ÅKTE BORT EN HELG OCH GLÖMDE BOKA AV!

DET ÄR INTE HELA VÄRLDEN!

SÅ LÄGG AV MED SPÄRRGREJEN!

Miffon...

Bloggar mer om BBC sen. Typ lägger ut länkar till sponsorer och så (för det vill Sofy och övrig admin på BBC att jag ska göra. Så då gör jag det).

Äh fy fan, hur ska jag komma upp ur soffan nurå?!?

Uff.

Gårinte.

lördag 25 april 2009

BBC


I gottepåsen!

BBC


Trettiotaggarfrukost. Mmm. Kaffe. Mmm. Leverpastej. Nu ska jag snart cykla iväg och leka med tjugoåringarna. Hjääälp!

BBC


Så jävla trött. Skönt att första passet är härlig yoga!

fredag 24 april 2009

Skadeglad

Just när man är nere i den djupaste deppen över sin nya ålder får man ett uppiggande mail:

Hej kompis,

Shit, vilken ångest. Jag bjöd ju på bubbel på min dag och nu r det konstaterat . Jag är tant. Tål inget och blev typ för full… Ångest som sagt. Jag var död igår…

Var ska vi ses ikväll o vilken tid?

*tant ia*


Hehe.

Kokt fläsk - nu stekt!

Jag är konstig. På riktigt, jag ÄR konstig. Ni kanske tänker så här att "hon gör sig, hon är väl inte konstigare än vi andra". Och visst, jag kan erkänna, jag "bättrar på" ibland. Jäl kan bli riktigt onöjd "ja sa inte sådär" och jag bara "nänä, men det blir roligare på bloggen så här, förstår du". "Det är orättvist" gnäller han. "Lilla gubben, sådant är livet, ingen dans på rosor mm" delar jag livserfaret med mig då.

Men iaf. Nu är det kokta fläsket stekt. För nu har jag blivit konstig på riktigt!

Inatt drömde jag att vi hängde i Kronis, hade väl pic nic eller så. Och då kom det fyra eller fem nakna kvinnor dit. Följda av några fula "välhängda" män (också nakna). Och så en hel del andra män. Med kameror. Jag ba: Men vad är det som händer?!? (upprört). Jäl förklarade att de skulle ha en porrfilmsinspelning, inte för att han visste det sedan innan, men det förstår ju vem som helst när det kommer nakenfisar och påklädda med kameror.

Jag bara: ska vi vara med?

Sedan vaknade jag.

!!!

1. Hur, Hur, HUR kunde jag, ens i en dröm, ställa denna fråga? Jag är totalt emot all porr. Det finns inga lyckliga horor, inte några lyckliga porrfilmsskådisar heller om ni tycker att det är skillnad.

2. Varför vaknade jag precis ? Hade varit intressant att "se" fortsättningen. Även om jag hade varit emot den.

torsdag 23 april 2009

Första dagarna som 30+

På allmän begäran ska jag uppdatera bloggen.

Jag har haft mina första dagar som trettioåring. Det känns så vuxet. Inte alls som jag. Som ngn annan. (Märker att jag har blivit mkt filosofisk nu när jag är 30+)

Men i alla fall. Igår, när vi skulle sova, låg jag och funderade/reflekterade över mitt liv, hur det har blivit, vad man har åstadkommit mm. Ni vet hur det är. Och så låter man tankarna vandra fritt.

Då kom jag på att på lördag ska jag på Blogger Boot Camp.

Paniiiiik!

Ni vet, när man var ung, dum och oerfaren. Då bara anmälde man sig till en massa saker. Tänkte inte alls på konsekvenserna (bruten lårbenshals är till exempel mkt vanligt i min ålder och jag ska gifta mig nästa månad så det passar inte så bra just nu). Men då, förut, man bara: nä men jag ska anmäla mig, det blir kul.

Men asså, jag är ju gammal, smart och erfaren nu. Det kommer inte bli kul. Det kommer att bli överjävligt. Det kommer att bli fruktansvärt.

Jag vill inte.

Alltså.

Jag. Vill. Inte.

För jag kommer DÖ.

Sen kom jag att tänka på att jag är gammal nu. Även om jag har fortsatt att cykla mot rött och peka finger till kärringar som sölar över övergångsställen så har jag fått en massa ”fina linjer” (rynkor). Det är vidrigt. Och så blir man slapp i kroppen dårå (boot camp med norsk liten soldat kommer inte att hjälpa).

Min kille kommer inte ens vilja ligga längre nu när förfallet är här.

Jag kommer att bli en rynkig, gammal gumma som inte får ligga! En sån som "torkar ihop där nere".

Så sorgligt.

Men åter till ämnet: Boot Campen. Det blir döden, men jag får i alla fall träffa lilla Väskdamen 442 IRL. Och det ska bli alldeles underbart!

tisdag 21 april 2009

Idag

Vakna upp måndag 20 april:
toppiga , vackra bröst, sitter på sin plats "högt uppe på hyllan". (Jag är en nyponros)

Vakna upp tisdag 21 april:
hängpattar

Vakna upp måndag 20 april:
fast, sexig liten skjärt.

Vakna upp tisdag 21 april:
hängröv

Fanfanfan!

måndag 20 april 2009

Sista dagen

Idag är sista dagen som jag är "tjugonånting".

Imorgon är jag närmare fyrtio än tjugo.

Finns. Inga. Ord.

Som. Beskriver. Hur. Fruktansvärt. Hemskt.

Och.

Gammalt.

Fy satana perkulä helvetes jävla siiiit!

söndag 19 april 2009

En vanlig söndag

Jag har varit på opera. Jag hade aldrig varit förut. Tänkte att det kunde vara kulturellt. Söndagsnöje. Tänkte att vi = trevliga lilla familjen. Heja oss liksom.

Vi satt i kyrkan och kollade/lyssnade i sjuttiofem minuter (kändes som sjuttiofem dagar). Asså opera... Jag säger såhär: "gäsp". Jag satt och vred mig. Jätteobekväma bänkar. Och så orkade jag inte hänga med i storyn (fast jag hade läst den och visste vad som skulle hända). Satt och funderade på annat. Jäl blev typ helt sur när jag, i en låt, frågade om en av hans tjejkompisar ff är kär i en kille som inte vill bli ihop med henne. Han bara himlade med ögonen och såg allmänt onöjd ut. Väste/fräste "inte vet JAG!!" till mig.

Men förlåt då...

Sedan cyklade vi hem och nu har vi kollat på Filip och Fredriks nya program. Det var asdåligt men det var kul när de visade videoklipp på Fredriks dotter när hon skulle säga "Sean Penn". Ni får youtuba det. Allt annat var typ pinsamt. Vuxna karlarna liksom!

torsdag 16 april 2009

På tv

Jag kollar på nyheterna. Jag brukar aldrig göra det för det är så tråkigt. Men nu är det inget annat på tv och Jäl är ju inte hemma och så tänkte jag att jag kan ju testa. Alla på jobbet kollar på nyheterna. De verkar tycka att det är kul. Pratar alltid om vad de sa på nyheterna. Vad Anders Borg har sagt och så. Okej att vi är i finansbranchen men i alla fall. Det är lite överdrivet tycker jag.

Åh nu är det reklam på tv.

I love reklam.

Det är den där om Skanska. Att man ska flytta till större för att livet förändras när man får barn. Den är dålig tycker jag. För de har typ en liten två veckors bebi och de har gett den en studsmatta. Så jävla onödigt. För alltså bebisen kan inte hoppa än och när den kan det är den där studsmattan bergis hur omodern som helst och barnet bara "ah men åhhh, hur kunde ni köpa den här skräpiga studsmattan? Gör om, gör rätt!". Och så blir det bråk. Som det alltid blir med små bortskämda ungjävlar.

Äh, fuck this. Jag går och lägger mig. Jag orkar inte kolla nyheterna. Man är ju inte ens trettio för 17 gubbar!

Jäl har inte kommit hem ännu. Kanske borde börja bli orolig?

Bara säger

Medium är slut.

Pluppi (jävla glutenoffer) not home.

Allt tråkigt.

Inte nöjd.

Ensam

Jäl (Pluppi) har inte kommit hem än! Och snart är Medium slut och jag vill inte vänta en sekund längre än så. Det är faktiskst inte rimligt att jag ska behöva vara hemma ensam så här länge.

Hur kan man gå ut och dricka öl när man har gluten? Det undrar jag. Och lämna sin pollenallergiska fästmö hemma själv.

Inte schysst.

Igen om Twitter

De (it-människorna) har förresten spärrat Twitter på jobbet. Så jag vet helt ärligt inte om det är värt det. Men sjukt att de har spärrat Twitter.

Omvärldsbevakning ju.

Pollen

Jag tror att jag har fått pollen. Ia säger att man kan få pollen "på äldre dar" och jag fyller ju trettio nästa vecka. Så...

Mina symptom:
trött
svider i ögona
"konstig" i halsen
ont i huvudet
typ jobbigt att andas
lite som att jag har ont i halsen
tung i bröstkorgen
febrig (fast har nog inte feber)

Det måste ju vara pollen!

Jag var förresten inne på Twitter nu igen och det är faktiskt inge kul där. Alltså VERKLIGEN INGE KUL.

Jag går nog ur om inget kul händer där snart.

Och var ÄR min Pluppi? I hate vara ensam!

Twitter take two

Jag är inte den som ger mig. Förut, jag ba: nä men twitter = astråkigt. Jag fetdissar. Men alla bara fortsätter med twitter och jag ba: nä men nu är jag ju lite utanför! Så kan man ju inte ha det. Så jag loggade in igen och skrev en "update" om att jag ska börja twittra. Sedan skrev jag en rad till bagladybruden som ff är sur för sin löneförhandling.

Är ensam hemma. Jäl är ute och käkar med sin pappa och bror (Wacko). Han är verkligen sen hem. Undra vad de gör. Och Jäl borde inte ens få äta för han har typ fått gluten. Det är helt sjukt. Han har haft ont i magen hur länge som helst (och massa problem) och igår var han och gjorde gastroskopi inkl biopsi. Han var jätteledsen. Och läkaren tror gluten och/eller magsår. Stackars Pluppi! Han är lite knäckt. Om han har gluten får han aldrig mer dricka öl! Till exempel. Det är en massa besvär.

I alla fall. Nu kom jag ifrån ämnet.

Twitter.

Jag ska försöka komma igång med det. Inte för att det är kul. Men man vill ju inte vara "efter". Så en chans till. Sen fåre fan vara nog!

Eller man "har" ju inte gluten. Man är glutenintollerant. Säger Jäl. Det påminner mig om en annan grej. Igår när vi åkte till Coop i Bromma så körde Jäl över heltstreckat och jag bara "ah men hillu du körde över helstreckat" och han bara "ah men hillu det heter inte helstreckat, det heter heldraget". Och jag bara "ah men just det, du heter inte Jäl du heter Messerschmidt"...

Grillad - räddar den fria televisionen

Jag är så trött på att läsa om Grillad och vilken mobbing-tv det är. Buhu, stackars alla kändisar. Komikerna skojar ju om att de har knarkat och är trista. Åh vad farligt!

Jag verkligen spyr på pryda Sverige där alla måste må bra. Alla ska få vara med och leka och man får bara leka lekar som är godkända av socialstyrelsen.

Jag menar, hallå, Lotta Bromégrejen.

DET VAR KUL!

Hon är kriminellt tråkig.

Kan man inte få säga det utan att moralpanik utbryter?

FFS!

Kom igen. Hur jävla tråkig får man vara? Jag blir skitirriterad. Kan de bara låta det vara. Det är kul. Jag menar hur roligt skulle stand up vara om de inte fick vara lite taskiga? Va? Det är ju det som är hela grejen.

Fy fan.

Har Grillad ngt 90-kto som man kan sätta in stödpengar på? Sorry alla fadderbarn i världen. Mina pengar går till att rädda den "fria televisionen".

Ps. Köpte Kravmärkt champagne idag. Värsta miljömedvetna. Mkt nöjd.

Sälja

Mina kompisar, Mike och Äpplet, håller på och säljer sin lgh. Det är mkt spänannde. Det är en halvliten (inte halvsliten) tvåa på fräsh adress på nedre Kungsholmen (da place to be). Den har balkong med utsikt över Riddarfjärden (fett najs), ingen insyn utan balkongen är även mot park och så har den öppen spis. Som funkar. Och ser ”funkis” ut. Nyrenoverad, helkaklad badrum, öppet fr kök till v-rum (”barkänsla").

Ni vet. The whole nine yards.

Ska man ha en halvliten tvåa på nedre K så är det här da shit.

Den lades ut för 1,995.

Är nu uppe i 2,860.

Det är helt otroligt!

Den här finanskrisen som ska vara värsta ever. Alltså va säger jag. Helt sjukt. Fatta priset. Det är över 60 tussar kvadraten.

Okej att lgh är najs. Meniallafall.

Vi ska till dem på middag på fredag. Räknar med att det blir rätt så schtekigt...


Ps. Har insett att jag överanvänder utropstecken. Hela tiden, jag ba: !!!. Vad är grejen? Som att jag till och med när jag skriver måste höras mest. Pinsamt. Blir så trött på mig själv.

Ps igen. Ska sluta utropsteckna!

onsdag 15 april 2009

Yo kidz!

Vi har precis varit på Coop i Bromma. Vi åkte dit för Jäl kom på att han ska spela fotbollsmatch imorgon bitti och han kastade sina fotbollsskor förra veckan. Och klockan var kvart över nio så alla riktiga butiker var stängda. Vi hittade ett par fina skor för 299 kronor. Skitbra pris. Han är inte ngn materiallirare, Jäl, det får man ge honom. Sånt gillar jag. Nä, helt opretto, han bara: vill du med till Coop, jag ska tjacka fotbollspjuck. Och jag bara: Ja, vad kul med en biltur så här på kvällskvisten!

Okej. Inte så ungdomligt av oss kanske. Men fint på ngt sätt tycker jag. Man skulle kunna säga att vi kommer en dag närmare pensionen varje dag. Vi ser fram emot det.

Ps. På parkeringen på Coop hälsade jag på en annan "fru" som var och handlade med sin man och bil. Jag hälsade gnm att nicka/blinka hårt. Som tack för att hon väntade medan jag gick in i bilen. Jättefin stämning blev det. Hon nick/blinkade tillbaka.

Hyperventilerar

Man måste faktiskt få vara lite bröllopstokig och jag har nästan inte alls hållt på och pratat bröllop och så utan varit mkt lugn och sansad men nu är det bara en och en halv månad kvar och vi måste hitta en låt NU och snälla bloggosfären hilfe hilfe. This is not a joke. Code red code red. Det är skarpt läge nu! Ni måste ge mer förslaaaaag!

Vi gillar till exempel Boban (Dylan och Marley). Sedan fortsätter Jäl med att gilla typ Neil Young och andra gubbar. Jag gillar coola tjejer typ Miss Li, Marit Bergman. Vi gillar liksom singer/songwriter typer eller lite rockiga band. Fattar ni?

Gärna en glad låt. Jag gillar även Joplin. Jäl gillar han i Soundgarden. Vi gillar 90-tals brittpop. Och flummig psykadelisk flower power shit. Som Jefferson Airplane.

Men asså det är så himla svårt!!!

Vi lövar Kent men Feli avskyr och det är ju hon som ska sjunga... och det känns ändå lite trist med Kent kan jag tycka...

Okej, nu måste jag ta ett bad och lugna ner mig.

Sökes!

Fin/glad låt som den här tjejen kan sjunga på mitt och Jäls bröllop och som Wacko kan gitarrplinka till.

Vi börjar bli desperata och osams jag/jäl/felicitas. Jäl vill till exempel ha Just idag med Kenta. Jag och Feli typ spyr!

Förslag folket, behöver hjälp!

Tv-shop

Har jag berättat för er om tv-shop? Om hur mkt jag älskar tv-shop? Tv-shop är mitt bästaste tv-program. Jag skulle vilja jobba med tv-shop. Typ äta det till middag och ta med det på semestern.

När jag var student brukade jag ringa mina kompisar mitt i natten och bara ”prata med mig annars köper jag upp hela tv-shop!”. De hajade ingenting. Ingen fattar hur bra tv-shop är!

Jag är ff helt knäckt över att jag aldrig köpte silver starfatet. Så himla bra fat. Man bara lägger ner det i diskhon, häller på vatten och lägger ner lite salt. Sedan blir ALLA ens silvergrejer superrena på typ fem sekunder! Nu har ju inte jag några silvergrejer. Men om jag skulle skaffa silvergrejer så hade de aldrig varit fula och svarta om jag hade köpt det fina, fina silver starfatet! Nu är det för sent. Och jag vill inte köpa det i ngn tråkig butik.

Eller minns ni bilvaxet? Gud vilket bilvax alltså. Jag har aldrig förr sett sådant tillfredsställande resultat. Värsta gamla skräpbilen blev som en NY FIN bil. Eller kommer ni ihåg fiskedraget!?! Hur mkt fisk skulle man inte få med det? Eller ab-tronics! Shit vad snygg/smal jag hade blivit. På bara ngn månad! Otroligt bra.

Indisk matta

Oh my. Jag testade spikmatta igår. Jag läste en artikel (annons) i Topp Hälsa om det för ett tag sedan och gick igång rätt hårt. Det verkade så himla bra. Så jag har verkligen velat testa och igår var vi hemma hos Mike och Äpplet och Äpplet bara ”jag har börjat med spikmatta”. Gissa om "någon" blev helt tokig och bara strippade på en gång och krävde att få prova!

Och herreguuuud vad härligt det var.

Man blev helt lugn och varm och… flummig. Det var fett najs. Jag bara ”oooo jag flummar”. Och så fick jag varma händer. Alltså, jag fick sjukt varma händer. Mina händer som alltid är kalla i vanliga fall! Helt otroligt. Först gjorde det rätt ont när jag låg där. Det var "aj aj, vågar knappt andas jävla matta". Men sen blev det skönt och varmt och pulserande.

Eller det gjorde ju ont hela tiden men det var skönt. Om ni hajar. Lite som massage. Det gör ont. Men är skönt. Och så blev man helt varm dårå.

Efteråt var som… efter sex. Så avslappnad. Jag bara rullade av lilla mattan, pep fram ett litet ”tack” och bara låg där och njöt av hur härlig världen är. Det var helt fantastiskt. Jag låg där och myste och Jäl och Äpplet och Mike satt i vardagsrummet och kollade på fotboll. Jag hörde dem men brydde mig inte. Jag var typ helt uppe i mitt ”rus” och kände bara så där ”fuck you all, från och med nu är det jag och spikmattan"…

måndag 13 april 2009

Marit

Igår var jag och Ia på Marit Bergman, vi drack vin och man fick ta med sig det in i salongen. Det var gott vin men det blev svårt att klappa i händerna när man höll i vinglaset. Det blev typ som att man klappade så där "fint" och lite snobbigt. Inte som vi brukar klappa, typ lite mer "tjoho yeah". Efter konserten hängde Marit i baren och vi tittade jättemkt på henne och log stort. Men Marit såg oss inte utan bara fortsatta att hänga med sina kompisar. Marit drack rött vin. Vi drack vitt. Och bartendern tyckte kanske lite synd om oss för han bjöd på både vin och japanmix. Mums. Sen kom det en kille och frågade nåt, kommer inte ihåg vad, och sedan frågade han hur gamla vi var och vi var helt coola och bara "ah men gissa då". Han var helt oförskämd och sa att vår stil/modet skrek att vi var -79:or och speciellt mitt hårband var typiskt 79-tjej och jag blev helt ställd. Ser jag ut som trettio flämtade jag, helt chockad/sårad. Han verkade inte tycka att det var ngn stor grej, sa typ att han var värsta idrottskändisen men sen visade det sig att han spelade squash så då dissade vi. "Idrottskändis", ha-ha-ha (skrattar så löjligt)!

Men Marit var bra. Söt, fin, rolig och så himla duktig! Jag grät två gånger, näsan blev helt svullen och röd.

Historia

Vi är på väg till handelsträdgården som ligger några kilometer från "landet". Åker förbi föreningsgården och mamma berättar om hur det var "förr i tin", då när hon var liten. Då hade de bio på "föreningsgårn", tjugofem öre kostade det och mamma hade fått en krona av morfar. Hon löste biobiljett för tjufem öre och köpte sedan godis för sjuttiofem öre. Morfar blev helt vansinnig och skällde ut henne som sjutton. Mitt framför alla kompisarna. Det glömmer hon aldrig. Det är sådant som sitter i för alltid. Så himla opedagogisk, morfar. Men gott godis var det och varför fick hon en hel krona om det inte var meningen att hon kunde få köpa sig lite gotta?

En annan historia:
De hade ett flygplan nere på sjön och om man betalade så fick man flyga med en stund. Men mamma hade inga pengar och inte hennes lillasyster (moster) heller. Men så var Eivor Karlsson där. Hon jobbade hos morfar på gården och då lånade mamma helt enkelt pengarna från henne. Så att hon och moster kunde få flyga. Morfar blev helt vansinnig och skällde ut både mamma och Eivor Karlsson som sjutton. Mitt framför alla kompisarna. Det glömmer hon aldrig. Det är sådant som sitter i för alltid. Så himla opedagogisk, morfar. Men flyga fick hon och det hade hon ju inte fått göra om hon inte hade lånat pengarna från Eivor Karlsson och satt morfar som pant. Smart ju.

Obs. True stories.

Dialekt: sörmländska

Dialekter är härligt. Min mamma är från "Sörmland". Och dessutom född på fyrtiotalet. Hon pratar så här:

vinn = vinden (övervåningen på landet)
bin = bilen
hunn = hunden
ällä = eller
furt = fult
vär = väder
landbandy = innebandy
bit = låt (fin bit = bra låt)
attlet = outlet
nävjårk = New York

Ett litet smakprov, varsågod.

söndag 12 april 2009

Golf

Shit vad gamlingar (föräldrar) "kittar sig" när de ska till golfbanan (den öppnade nu i helgen). De har lallat runt i trätofflor och manchesterbyxor från 70-talet hela helgen, har knappt rinnande vatten och bara kör värsta hippiestilen, lever från naturen, rafsar ihop en lövhög, vänder jorden i potatislandet (men inte med jordfräs, man vill vara snäll mot maskarna). Det landar en nyckelpiga på bordet och pappa sjunger en liten sång till den "flyg lilla nyckelpiga imorgon blir det fint väder och då får du nya kläder". Jag frågar om texten inte är att "jag" får nya kläder men pappa tycker att det verkar "ego" mot den lilla nyckelpigan och jag ba åh vad mysigt, värsta mysiga helgen på landet. Åh vad fint. Åh, lilla masken i potatislandet, hej hej lilla nyckelpigan åh vad fint vi har det.

Men sen öppnar golfbanan och då helt plötsligt. Fina Peak performancetröjan, golfskor, golfvagn, kepsar, handske, "räkna-slag-greja", handduk, vattenflaska, solglasögon, tvätta bilen, glassa dit, tjenixa på tjejen på "expis".

Ni förstår ju. Det är så förljuget alltihop.

Jävla kapitalister!

Kasta stenbumling

En annan grej. Min mamma andas ut/flåsar på ett konstigt sätt. Som att hon är sjukt ansträngd/irriterad hela tiden. Och så är det som att hon skjuter ut underläppen och andas/flåsar ut "uppåt".

Varje gång hon gör det fladdrar lilla luggen till.

Ser så himla roligt ut.

Har aldrig lagt märke till detta innan. Men Jäl visar, härmar mamma. Jag kan inte sluta skratta. Mamma ba: va skrattar ni åt, tokar? Och vi ba: fniss fniss, "inget"...

Sen når vi absoluta humorkulmen. Pappa flyttar möbler/röjer och blir lite andfådd. Typ börjar också flåsa. Och mamma ba: men Beeeeengt! Guuuvaru låter. USCH!

Kasta stenbumlingar i glashus. Om ni hajar.

ÄLLÄ!?

Min mamma säger "eller?" efter varje mening/fråga. Typ såhär:

Vi gör en sallad till maten, det är gott. Eller?

Kan du dra för gardinen där, solen lyser för starkt. Eller?

Och jag ba, var inte medveten. Har vuxit upp med kvinnan men inte märkt att hon pratar så! Men nu har Jäl gjort mig medveten. Och det är helt sjukt. Hon säger det hela tiden. Så jag kan inte sluta garva. På hela helgen. Så fort hon säger ngt bara viker jag mig, skrattar till jag kippar efter andan. Och hon får helt stora ögon, fattar ingenting. "vad är det som är så roligt?". Och Jäl bara går undan/bakom och härmar lite mer. Får mig att dö av skratt och stackars mamma fattar ingenting.

Vi är hemskt elaka men det går inte att låta bli...

Typsikt manligt.

Jebus. Ibland är jag så himla glad för att jag är tjej. Alltså, jag är alltid glad att jag är tjej för det verkar så äckligt att ha en svettig snopp mellan benen. Men idag är jag extra glad. Inte för att det har hänt ngt speciellt men jag liksom sitter här i soffan och reflekterar lite medan min kille hänger i köket och lagar cykel. Först rapar han. Sedan lägger han en liten prutt. Och så tappar han saker. Svär lite (kuken!) och så hummar han en hel del (hmm?...hm!...hmmmmm!?!?!). Och så frågar han mig hela tiden: jag trodde du ville gå på promenad? Jo det ville jag men du fixar ju med cykeln. Det gör han eftersom han inte visste att jag ville gå på promenad.

A men asså hallå!

Typisk manlig logik.

Han "vet inte" om jag vill gå på promenad (fast jag frågade) och så börjar han "meka" med cykeln varpå jag börjar wappa/surfa/facebooka/blogga eftersom jag antar att han inte vill gå på promenad och frågar han om jag inte ville gå på prommis!

Vad är uppe med det liksom?

Så då svarar ju jag att jag vill det. Och han ba: ah men nu går det inte. Mekar.

Man hajar ju "nada" av logiken. Så himla typisch manligt.

onsdag 8 april 2009

Bevis

Som ett bevis på att jag alltid har rätt och att TV4 är dumma ihuvudet så har de en banner på sin äckliga hemsida som säger så här:

"Missa inte SM-finalerna i innebandy den 18 april i cp-kanalen TV4"

Ehhhh...

TV4, jag förstår att du är helt hjärnslö, men ingen, alltså ingen är överhuvudtaget intresserad av att titta på er imbecilla lilla sm-final i innebandy! Lägg ner. Lägg ner er löjliga efterblivna kanal. Ingen kollar på innebandy. Men alla kollar på Lost.

SÄND LOSTREPRISEN PÅ EN NORMAL TIIIID!

Fockers!

LOST! TV4 ÄR LOST I HUVUDET!

Är så arg, kan knappt prata. Missade Lost igår. Det är den enda serie som jag verkligen måste se. Alla andra serier är OK om jag missar ett avsnitt, men Lost (och Heroes) kan jag inte missa. Och nu har jag gjort det. Alltså, jag börjar snart grina. Och på tv4:as PISSIGA hemsida går det ju knappt att hitta ngnting. Alltså, innifrån och ut tv4! Så jävla dåligt. Och hur i helvete kan de lägga reprisen kl 02.20 på en söndag? Det är ju inte klokt! Det är helt sinnesrubbat!

Hur kan de få hålla på så här? Alltså, är förvånad på riktigt. Varför är det ingen som reagerar på deras vansinniga översittarfasoner? Ofattbart. Blir matt av ilska/uppgivenhet/sorg.

Fy fan för jävla bajs-tv4.

Cp-tv4. Hade jag haft ett abonnemang hade jag cancellerat det.

Men herreguuud!

Alltså.

Förlåt.

Jag sviker mina ideal.

Och bara typ tokbloggar i förra inlägget. Sådär "gulligt".

Fy fan.

Jag lovar (heder och samvete) att morska till mig under påsken och bli lite bitter surfitta igen.

Så här kan det fan inte fortsätta.

Åh nej åh nej åh nej. Ångest, ångest, denna ångest! Den äter UPP mig.

Jag spyr!

Men faktiskt.

Förra inlägget... Som om jag är ngn jävla modebloggerska på fjorton år som bara "åh mitt nya nagelack"... ÅHHHHH!

Men man får ju står för vad man gör och så. Jag skrev ju faktiskt skiten. Varför måste allt vara så konstigt nu? Why? Jag tror att det är för att jag ska gifta mig snart och jag är helt typ stissig för det och har varit sådan här "duktig tjej" och tagit hand om en massa saker kring det nu (köpt klänning och bokat restaurang). Okej ni kanske inte tycker att det var så bröllopigt och mycket och ni kanske bara "ah men det var väl ingenting jävla mesbrud" och jag bara "jo jag fattar att ni inte tycker det men jag är liksom inte sådan, min pappa PAJADE mig när jag var liten och tvingade mig att lära mig namnen på alla hockeyspelarna i ryska landslaget för det var ett alledels fantastiskt landslag och nu tror jag att jag är värsta feminina lilla gulltjejen så fort jag gör ngt girlie och då går allt överstyr för jag vet inte vad balans är".

Forgive me bloggen! I am truly sorry!

Nästa vecka. Då ba pang pang karatespark på hela etablissemanget, poff poff slag i fejan. Watch out suckers.

Fast inte ni då bloggisarna. Jag lövar ju er.

Puzz!

Schema

Nu börjar påsken för mig och det kommer därför att bli tunt med inläggen.

Men jag vallar er genom mina kommande dagar redan nu. Så blir ni inte oroliga när jag är borta så länge:

Onsdag:

Jag dricker vin med Bollan. Jag säger att Bollan är snygg och hon säger att jag är snygg. Sedan kör vi "femo-snack".

Torsdag:

Jag och Ia dricker drinkar på Rival. Sedan lyssnar vi på Carro. Mamma och pappa hämtar mig och Jäl med bil på Mariatorget och vi brummar ner till landet.

Fredag:

Jag bakar en kardemummakaka till Cissi och hennes Erka som kommer på besök.

Lördag:

Jag njuter av att vara på landet. Och att solen skiner och det är fucking vår!

Söndag:

Äntligen tillbaka i storstan. Jag och Ia går på Marit.

Måndag:

+

Vi träffar Betsy, SEB och lilla Huggan. Vi fikar.

Sedan är jag tillbaka och då lovar jag att sprattla runt ordenligt i bloggosfären. Till dess: tata, gla påsk, take care, hare gött whatever bla bla...

måndag 6 april 2009

Jag rular!

Idag på jobbet, jag höll verkligen tillbaka min personlighet och var helt lugn och sansad när vi hade möte med externa parter! Jag var med på mötet på nåder och hade hårda riktlinjer. Det var helt sjukt, jag var som en annan person och de externa parterna refererade till mig som "expert" och jag bara "purr purr mjau" (som en katt) och sedan gick jag tillbaka till min avdelning (mötet var på en annan intern avdelning) och berättade jag för chefen om hur fantastisk jag hade varit, så himla himla bra. Han hade lite brådis hem och gav mig inte riktigt den uppmärksamhet jag förtjänade men jag fick i alla fall honom att flämta till lite när jag berättade vad en projekttjej från de externa parterna sa till mig när hon gick.

Hon sa att det var så sjukt jävla megabra att just jag var med på mötet!

Hon kanske inte sa det i exakt de ordalagen.

Men det var det som var innebörden i alla fall.

Nöjd. Så jävla nöjd!

Katchiiiiiing! (cashar in feta jobbcredden)

Inga konstigheter. Eller?

Färjan är tillbaka. Lika jobbigt som förra gången. Alltså, det är gulligt. Men jag vrider mig för att det är så pinsamt. De som åker är fortfarande helt störda och mongo. De som jobbar är lite... jag vet inte, men det påminner lite om "Snickeriet". Typ stelt och lite utvecklinsstört. Det är lite akward att kolla på liksom.

Men det som är mest utvecklingsstört/akward är att min kille typ är kär i Håkan! Så fort de filmar Håkan är Jäl helt "åh han är så söt, jag önskar jag var kompis med Håkan".

Jag kanske inte tycker att Håkan är så himla söt för hallå, det är jobbigt att Håkan inte skäms. Han fattar liksom inte att det ibland är beklämmande och fruktansvärt att se honom filosofera om varför det inte blev någpt med Emilia från förra säsongen. Hon verkade vara en kanontjej tycker Håkan. Men det var hon inte. Hon var en dumfull bonnebrud från typ... Tranås el dyl. Fast till och med jag smälter lite när han erkänner att han känner sig lite ensam. Och så tittar han ut över relingen. Puppy eyes... Ni hajar.

Det är då Jäl piper till i soffan om att Håkan är så söt, så snäll, en god människa, säkert en bra vän och hur rolig som helst att umgås med. Jag tycker mest att Håkan verkar needy. Han är säkert en sån som ska ha full uppmärksamhet. Hela tiden. Ingen annan får vara i centrum. Och vi har redan en sån i vårt gäng. Nämligen jag!

Jäl tänker att han ska söka jobb på färjan så att han och Håkan kan hänga. Jag vet inte om jag ska vara orolig. Är Jäl knäpp på riktigt? Är Håkan hard competish? Kommer han att försöka sno Jäl ifrån mig? Frågorna hopar sig. Och inte kan jag skriva in till Bullen och fråga vad jag ska göra...

fredag 3 april 2009

En mille är väl ingenting?

Cissi (jobbet-Cissi) och hennes kille har köpt ett torp. Och torpet ligger typ tre kilometer från mammas och pappas landställe.

Det är toppen.

För nu har vi en anledning att åka dit.

Mamma kunde inte vara lyckligare.

Hon ringde säkert tjugoelva gånger under budgivningen och frågade om "de har fått det".

Jag har förklarat att jo, de har väl det.

Fast det där med "få" kan man ju diskutera.

Men det fattar ju inte pensionsarna... De vet inte vad pengar är. Om jag sa att de kunde köpa HELA Sverige för en miljon skulle de tycka att det var dyrt. Om jag sa att en liter mjölk kostar en miljon skulle de säga att det var dyrt.

De räknar bara i rabatter.

Finns det ingen kupong är det inte värt det...

Mm heeej

Jag känner ett lite behov att av blaha-blogga. Typ ni vet såhär: idag gjorde jag det, sen gjorde jag det, sen gjorde jag det och då sa hon si och jag ba hallå det är så och han den andra ba eh what och ni fattar asså hillu helt sjukt och så…

Ni vet.

Såatte…

Idag ska jag och Jäl ha ”främmande” över. Eller alltså, de är ju inte främmande utan de är gäster. Men min mamma sa alltid främmande om sina gäster och nu sitter det liksom i. Man påverkas ju rätt mkt av sin omgivning. Typ allt min mamma gjorde/gör och som är pinsamt, det gör jag med. Jag till och med skrattar så där högljutt och opassande. Om ngn säger ett litet skoj som folk ba ”haha” åt, då blir jag helt hysterisk och ba HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! Och alla ba ”men asså så kul var det inte”… Och då blir jag helt ”jo. jo” *kippar efter andan*

Men mina främmande dårå. Det är lite people som ska med till NY. Vi ska typ så här prata och dricka vin och äta.

Vet ni förresten att vi kommer att bli 19 (nitton – NITTON!) stycken främmande/gäster på vår bröllopsmiddag. Det är ju inte klokt. Det är faktiskt rätt stört. Men från början skulle vi bli femton. Men Järt och Inga-May tänkte surprajsa oss och bara dyka upp men så vågade de inte det utan sa till. Så då blev vi 17. Och sedan så ska Bollan och Lången också med. Jippie! Hurra!

Äh, jag har sån himla skrivkramp. Har inget kul att säga egentligen. Jag tar bara upp er tid. Förlåt förlåt mitt namn är Plåt jag vet inte hur jag bär mig åt...

Eh. Pinsam tjej.

Hörs mer sen mothafkrs!

Kjam (pjataj bebispjåk det äj kul).

Åsa Westlund



Jag tror nog jag ska gifta mig i dessa.

...Öh, och i klänningen dårå.

onsdag 1 april 2009

Men asså...

Åh jippie jippie jippe! Jag lyckades luras med förra inlägget! Har knappt kunnat jobba sedan jag publicerade för att jag var så spänd – skulle någon gå på det? Jag har liksom knappt kunnat andas. Tryckt F5-knappen helahelahela tiden. För hallå lilla folket det är ju första april!

April april lilla Miss Baglady-sill! (Hohohoho!)

Förresten så ska jag inleda en ny karriär på jobbet. Jag ska numera inte bara jobba i ma-fö-projekt eftersom jag stressar ihjäl mig på internpolitiken, de långa ledtiderna och silotänkandet. Men vad ska hon göra då, tänker ni. Kom till sak, kom till sak! Jo förstår ni söta bloggen: jag ska lära mig redaktörskapet för en av våra kundtidningar. HURRA! Det inkluderar även att skriva en del artiklar. Så seriöst. Emster = superhård redaktör/journalist - inte bara kommersiell gullig marknadstjej. Akta dig Guillou liksom. För jag bara: pang-pang! Här kommer jag, värsta tuffa reportern slash redaktören. Och jag ba avslöjar heta grejerna och vinner Pulitzerpris och får skaka handen med Obama. Kanske inte så vanligt för kundtidning men asså de kan ju inte blunda för min talang/intelligens/orädda journalistik.

Flämt! Det här är ju värsta grejen.

Jag kommer ju bli rik!

ÄNTLIGEN!

Heja mig!

Tråkiga nyheter

Bröllopet är avblåst. Det blir ingen resa till NY.

Orkar inte prata om det.

Snyft.