fredag 8 augusti 2008

OS-chit-chat

De filmade inte kungen. På invigningen alltså. Bra, jag hade ju behövt bli rabiat om de hade filmat honom och det hade antytts att idrottarna var där för att tävla för kung och fosterland. Ingen gör det längre. Kanske nån från Kina eller Ryssland. Men inte från Sverige. Vi tävlar för vår egen skull, sjävlförverkligande och så.

Löjligt att Christian Olsson bär fanan. Han ska inte ens vara med och tävla. Men enligt Jäl var det ingen annan som ville. Mesar.

Jäl och jag kommenterar kläderna. Kamerun i topp (enligt båda). Italien snygga kavajer och snygg smal slips, men inte så fina byxor (enligt Jäl). Sverige. Jäl tycker kul med asiatisk touch. Jag tycker att det ser ut som Borås ungefär. Hjälplöst efter. "Vi borde haft folkdräkt" säger Jäl. Ja, verkligen! USA ful gubbkeps, Cypern värsta åttiotals wct-overall.

Nordkorea heter "The people's democratic republic of Chorea" på engelska. Folkets demokratiska... Det är ju då man vet att det inte är så. Men de vinkar glatt för det. Demokrati kanske är överskattat.

Putin kör värsta I'm a rockstar-attityden. Ställer sig upp när han blir filmad och vinkar självsäkert, nästan lite överseende. Ungefär som om alla egentligen är där för att hedra honom och han tycker att det blir lite too much med alla applåder.

Jacques Rogges tal är det tråkigaste jag hört. Någonsin. Inte en min rör han. Botox i hela ansiktet. Gäsp, tar det aldrig slut?

OS-prediktion. Inte en enda medalj. Kanske i någon obetydlig sport som lerduveskytte eller dart. Jag hejar på USA och Australien istället. Heja heja.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker AstraZeneca kunde designat Sveriges käder... Himla härliga färger ju!

Anonym sa...

Jag menar förstås kLäder...

emster sa...

Ia: utan förtydligande hade jag inte fattat ett dyft, så tack för det. now it all makes sense... :-)

och håller självklart med. var superavis på AZ tidigare ivåras...