måndag 5 juli 2010

Ställis webbis

Vår webbis är på semester. Han har innan semestern sett till att jag har fått behörighet att gå in och webba överallt och så har han en hänvisning till mig i sin out-of-office. Så alla ba mailar mig och vill att jag ska "fixa". Får råpanik över den här typen av ny press.

Reflektioner över webbredaktörsyrket:
  • Folk som mailar och vill att man ska lägga ut saker på "intranätet" kan gärna skicka med en länk. Typ "Uppdatera den här sidan med den här informationen. Bif länk". Det är ganska irriterande att leta igenom hela jävla intranätet för att sedan inse att informationen ligger på de öppna sidorna - vår WEBB alltså på HEMSIDAN!
  • Kan folk som vill att man ska lägga ut saker på öppna sidorna också skicka med en länk!? ÄR INTE TANKELÄSARE. Det är inte helt lätt att veta var infon finns. Speciellt om de vill att man ska byta ut en pdf. Omöjligt att hitta pdf-er!
  • Folk som vill få ut info tror att kunder/medarbetare läser den info de vill ha ut. Nej, förlåt, de tror att kunder/medarbetare sitter och väntar på att infon ska komma ut och att det alltså är katastrof om den inte kommer ut idag utan imorgon. (För er info, den kommer att komma ut imorgon).
Har inte listat ut hur man loggar in på nätet/öppna sidorna för att göra ändringar än. Hittils har det funkat bra att ringa Kajsabajsa och grina.

Behärksar intranätet till fullo! Är mkt duktig intranätswebbis. Borde få pris i intranät. Kan logga in, skapa sida, editera sida, publicera sida, ta bort sida (permanent samt bara avaktivera).

5 kommentarer:

Medelklassman sa...

Welcome to my world. Funderar på att sadla om. Till apskötare.

emster sa...

30+: aporna är nog mer lättlärda än div kollegor. tror att det skulle kunna vara mkt givande att va apskötare.

Medelklassman sa...

Absolut: Apor är sympatiska och skojiga djur. Det är inte kollegor.

Limpy sa...

Det där är tyvärr min värld också.

emster sa...

Limpan: Det är synd om oss.