torsdag 30 augusti 2007

Porr i bokhyllan

På Jäls farmors landställe finns en bokhylla. Den är fylld med finglas och böcker. I den finns Nattens barn av Traci Lords. Den står mittemellan Ida och Emil i Lönneberga och Sju sorters kakor. Mest för att jag har ställt dem så, men i alla fall. Det ser helt sjukt ut. Jag går förbi och tittar hela tiden.

Jag undrar hur det kommer sig att en bok av en av världens mest kända porrskådisar finns i Jäls farmors bokhylla. Gick hon på bokrean en dag och tänkte: ”Den här Traci Lords verkar vara en trevlig flicka.”? Det hela är mycket märkligt. För det kan ju inte vara hon som har köpt boken. Och att Jäls pappa skulle ha gjort det är uteslutet. Jag kan bara inte tro det. Kanske är det hans fru, men hon har precis blivit mormor och då vill man väl inte läsa tragisk livshistoria om porrstjärna. Går inte ihop. Jäls lillasyster är 18, men hon är så oskyldig av sig att hon är den minst troliga att ha köpt boken. Jag tror inte ens att hon har varit full än.

Jag får liksom inte ihop det. Just nu lutar det ändå åt att det är farmor. Hon kanske var lite förvirrad och gick in på Åhléns och sa till expediten att hon ville ha ”tantsnusk” och då blev expediten så nervös av att en respektabel Lorensbergsdam ville ha snusk att hon liksom bara slängde fram Traci Lords. Och Jäls farmor blev supernöjd och trodde att det var den nya Jackie Collins eller nåt.

Idag kommer Ia ut hit. Vi ska fira hennes nya jobb. Jag och Jäl har köpt en flaska skumpa och så ska vi sitta på altanen, bli berusade och tala om alla roliga saker vi ska göra när hon flyttar upp. Som att sitta på vår balkong i Åsen och bli berusade och göra upp planer på alla roliga saker vi ska göra nu när hon har flyttat upp.

Måste komma ihåg att fråga Ia vem hon tror har köpt boken.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tror det är du som köpt boken! Minns du att du en gång köpt den till mig?! Jag visste inte vem Traci Lords var då... Nu vet jag...

emster sa...

Hehe... Inte ens jag köper porr till en gammal dam!