torsdag 16 augusti 2007

Harrymania

Imorgon åker jag på semester. Då ska jag läsa den sista och avslutande Harry Potterboken. Jag har verkligen sparat den här boken. Sugit på den. Ungefär som Jäls brorsa Wacko gjorde med sina julklappar när de var små. Han rev upp en liten, liten bit av julklapparna varje dag. Tills dess att de alla var öppnade. Typ någon gång lagom till påsk (Jäkla unge)! Så ni förstår vilken självbehärskning jag har. Har haft boken i min bokhylla i säkert en månad nu. Men snart är det dags. Dags att åka tillbaka till Hogwards.

Hur ska det gå för Harry i hans kamp mot den über-onde Voldemort? JKR har sagt att det är någon av huvudpersonerna som kommer att dö. Kommer det att bli Harry? Eller kanske bästisen Ron? Eller... jag vill faktiskt helst inte tänka på det. Skjuta upp dödandet av en ung vän liksom.

Jag har även hört att bokens absolut sista ord kommer att vara ”scar”. Vad innebär det? Kommer Harry ge någon ett ärr? Försvinner Harrys ärr? Kommer det att födas ett nytt barn som kommer att ha samma märke i pannan som Harry har, och det är det nyfödda barnet som får ta upp kampen mot Voldemort där Harry misslyckades? Aha! Så kanske det är... Eller?

Jag är så rädd att någonting ur boken ska avslöjas för mig i förtid att jag överhuvudtaget, under inga som helst omständigheter, vågar kontrollera om det är sant att bokens sista ord verkligen är ärr. Jag vågar inte heller be Jäl att kolla åt mig. Tänk om han hinner läsa något annat avslöjande och sedan ägnar hela semestern åt att säga ”Ska jag säga hur den slutar?”. Eller ”Har den eller den dött än?”. Eller ”Vem är Hermione?”. ”Vad då då?” kommer ju jag undra tillbaka. ”Nej, det var inget” eller ”Skulle bara kolla” kommer Jäl retas tillbaka så att jag får psykbryt av stress över att det säkert är Hermione som dör! Blir lite svettig bara jag skriver om dessa tänkbara, avskyvärda scenarion.

Men nu, äntligen, är det dags att bege sig till perrong 9 ¾ och ta tåget till Hogwards. Eller, i mitt fall, ta bilen till Tjörn för en mycket efterlängtad semester.

Vill du läsa om andra modiga unga pojkar kan jag rekommendera:

Berättelsen om Pi av Yann Martel
Flyga Drake av Kahled Hosseini

4 kommentarer:

Felicitas sa...

Du vet väl att du är underbar?!!! =)

KRAM!!

Felicitas sa...

Och förresten!! Trevlig semester, jag är jätteavis!! =D

Anonym sa...

Hehe, du är ju för go!

semester, är det svenskans vackraste ord? Efter mjölk då ;-)

kram

emster

Anonym sa...

Såg på FB att du bloggar, kul!! Är du också en bokmal??! :D Lustigt att du kallas Emster, en av mina bästa kompisar heter Emma och kallas just det, första gången jag hade hört det men det kanske blir så rätt naturligt :D Kram!