onsdag 4 november 2009

Frukt

Vi får fruktkorg på jobbet.

Jag tycker aldrig riktigt att det här fruktbolaget lyckas med sina korgar. Det är en bra blandning men det är alltid för mycket päron och fel sorts äpplen. Idag har de till och med lyckats köpa fel sort miniapelsiner/satsumas/klementiner. De har köpt hårda orange. Asså, de ska vara små, ljusgula. De där hårda går ju inte ens att skala! Borde inte ett fruktbolag veta sånt?

Jag är så trött på att man måste klaga på allt jämt. Jag tänker faktiskt gå till NK och köpa egna satsumas på lunchen. Som protest.

Men jag vågar inte använda företagskortet. Då får man bara nån jävla faktura som inte går att hantera i det jävla Vismaprogrammet!

7 kommentarer:

Tehataren sa...

Ok, du ska fan inte klaga på din fruktkorg: Här kommen en "spik i foten"-aktig anekdot för att få dig att hålla klaffen:

På mitt förra jobb delade vi lokaler med ett annat stort företag i samma koncern. Ett av våningsplanen var delat, och det var delat med skärmväggar. I början visste inte alla anställda var gränsen gick och en dag hittade några en trevlig soffgrupp, mycket bekvämare än den de var vana vid, och satte sig där och åt av frukten. "Lost in the garden of Eden" sjöng Guns n Roses på nittiotalet. Kollegorna höll på att bli hängda och steglade och VD:n hade åsikter. Som vanligt.

Min arbetsgivares VD vägrade av princip bjuda de anställda på frukt över huvudtaget. Vilken princip det var vet jag inte, men jag tror att det var principen "Vi hatar våra anställda för de är dumma, fula tjocka och stjäl" (Dilbert style). Till och med när bolaget gick bra. I egenskap av fackklubbsstyrelsemedlem berättade jag för honom att han var dum i huvudet, men han förstod inte det heller, vilket bara bevisade min tes.

Du ska vara så djävla glad att någon ens tänker tanken att du kan bli glad för frukt. HÖR DU DET, DIN BORTSKÄMDA LILLA REKLAMSKRIBENT?!

*kram*

emster sa...

*hjääälp*

emster sa...

Ps. Vi får nötter, torkad frukt och minimorötter också. Och OK kaffe och vatten med bubblor i.

Tehataren sa...

Vet du, egentligen...

Så förstår jag.
Och det är ju inte din arbetsgivare du gnäller på, utan fruktleverantören. Och de är säkert sopor. Och det kan ju egentligen inte din arbetsgivare göra så jättemycket åt. De försöker ju. De köper ju frukt åt er. Det är lite gulligt.

Jag har bara haft en jobbig morgon. Det är inte ditt fel. Det är faktiskt din fruktleverantörs. Och Microsofts.

Du är en fin tjej. Som förtjänar god frukt. Faktiskt.Förlåt.

emster sa...

*puh*

S sa...

Vi får frukt på mitt jobb också! Jag tappade hakan när jag förstod att den var till oss. Heja Staten! Men vi vågar inte klaga på korgen utan håller käften och skalar och skalar och skalar de där stenhårda orange i flera timmar.

emster sa...

visst är det jobbigt!