fredag 20 februari 2009

I am da shit!

Jag måste erkänna. Jag tycker att det är fantastiskt spännande med FRA-lagar och Pirate Bay-rättegångar och Spotifyinskränkningar och SAAB-rekonstruktioner. I det sistnämnda fallet tycker jag att det är särskilt spännande att hela svenska folket blir så tokigt engagerade när folk i bilindustrin kan förlora jobbet. Men när Karolinska meddelar att de avskedar 900 personer lyfter folk knappt på ögonbrynet. Är det för att det är en större andel män som arbetar på SAAB (och på Volvo också för den delen) än vad det gör på Karolinska? Är det viktigare att vi producerar bilar som ingen vill köpa än att vi vårdar människor som är sjuka? Jag finner även en viss pervers tillfredsställelse i att SAAB kanske går under mycket på grund av att man inte har vårdat varumärket. Kan alla bara haja nu! Folket, buga inför min kompetens. Lägg er på knä framför mig och sjung mantrat att mitt jobb inte är något jävla lall-lall! Sjung att marknadsföring is da shit. Da shit, da shit! Gör det people!

Sorry.

Got a bit carried away.

Nåväl.

Det är också spännande att se två små gubbar och en liten tant sitta i Gomorron Sverige och tycka till om Pirate Bay-rättegången. Snacka om icke trovärdig panel. Göran Hägg (en av gubbarna) är så upprörd att han har problem att få ihop en sammanhängande mening. Han menar att han har gått miste om säkert 80 000 kronor i intäkter förra året på grund av de här skurkarna (spottar fram det sista ordet). Göran hakar så mycket på det här med ljudböcker att jag och Jäl faktiskt börjar skratta. Tanten erkänner däremot villigt att hon inte har någon som helst koll på det här med olaglig nedladdning. Men nog borde musikindustrin följa med bättre i den tekniska utvecklingen? Då får Göran nästan en hjärtinfarkt och programledaren får gå in och bryta för att lugna panelen. Den enda som faktiskt är luttrad nog att fälla en och annan kommentar som inte är helt imbecill är Mr Fittstim himself.”Om vi stänger ner en server här öppnar de bara en på någon liten paradisö – det här löser inte problemet”.

Kompisar. Jag behöver inte predika för er vad jag tycker. För det jag tycker kommer inte att kväsas. Jag behöver inte predika för er vad jag tycker. För det jag tycker kommer att fortsätta utvecklas. Jag behöver inte predika för er vad jag tycker. Det jag tycker kommer hitta sin form. Det jag tycker kommer att vara!
(Märker ni retoriken här? Jorå jorå...)

Idag läser jag det här blogginlägget. För det var lite kul. Och kommentarerna med.

4 kommentarer:

karro sa...

håller med dig, det är helt sjukt att alla håller på att dalta med saab, som dessutom gått med förlust i 20 år....

marknadsföring is da shit *nynnar*

emster sa...

Yeahhhh *nynnar med*

;-)

Ninde sa...

Sant. Skojigast är sjukhusdirektörer som försöker inbilla oss att 900 personer inte uträttat något av såpass stort värde att det kommer drabba åatientsäkerheten när de försvinner..

..och "skejtar emster" ha ha ;)

emster sa...

Ninde... Du är alltid klok.... Om vi kände varandra på riktigt hade vi hat så kul! Jag bara veeeet det!!!

Men iaf... JAG VEEEEET! "Skejtar-emster"... OMG, fkn stpd! =)