torsdag 19 februari 2009

Dagens ungdomar

På jobbet har vi pratat om ungdomar och deras vanor. Om bloggar och sms och lunarstorm och rss-flöden och flashspel och facebook och tv-spel och datorspel och bilddagboken och bla bla bla allt.

Vi har utvecklat två läger.

Det är nästan en konflikt. A fucking fight.

Det är en sida som tycker att dagens ungdomar inte lever på riktigt, de sitter ju bara och chattar och bloggar och spelar tv-spel och skickar sms till varandra. Och det är inget liv. Ungdomarna borde sluta med det och gå ut på en promenad eller spela en trudelutt på pianot istället. (Det här är personer som inte har facebook eller så skaffade de facebook förra veckan men ”hajar inte grejen, varför vill man lämna ut sitt ”liv” på internet?”).

Den andra sidan tycker också att dagens ungdomar chattar och bloggar och spelar tv-spel och skickar sms till varandra jävligt mycket. Det är bara att inse att så är det. Den som hänger på ungdomarna vinner!

Sidorna nästan bråkar med varandra. Den första sidan tycker att den andra sidan har en besatthet av ungdomar. Att den andra sidan inte borde lägga för stor vikt vid vad som händer på ”nätet”. Visst , ungdomarna är viktiga men... There are other things också, other Målgrupps, rikare Målgrupps.

Den andra sidan tycker att den första sidan är bakåtsträvande, verklighetsfrånseende och gammeldags. Häng med lite liksom. Sure, det kanske finns rikare Målgrupper men det finns trendsättande och beteendeskapande Målgrupper också!

Alltså, den första sidan vet inte ens vad Google Reader är. När jag är inloggad på min iGoogle går de förbi och undrar vad det är för fel på min Gåggel, den ser så konstig ut. Den första sidan består av personer som fäller kommentaren att ”en mobil har man för att kunna ringa med”. Hillu grandma typ.

Så nu pratar vi inte med varandra, den första sidan och jag.

6 kommentarer:

Miss Baglady sa...

Ungdomarna kommer alltid att vinna. Så är det bara. Har alltid varit och kommer alltid att vara.

Ungdom rules!!

Jäl sa...

Hehe Emster: The other side....

emster sa...

Miss BL: hear hear!

Jäl: yeah! woaaaa!

Medelklassman sa...

Generationsklyfta och paradigmskifte. Om man vill slänga sig med fina ord.

emster sa...

Tjusigt! Det ska jag definitivt slänga mig med!

Anonym sa...

hallå där, som ungdom gör jag inte mycket faktiskt, om man säger så vad kan man göra om inte de saker ni räknat upp? utbudet är litet tycker jag, en 16-åring. Tråkigt liv här i förorten, så jag ska jobba på att läsa fakta så mkt fakta så att jag har ngt värdefullt att komma med när jag har tillåtelse att göra exakt vad jag vill ^^ / Ungdom som inte gillar facebook och föredrar real life