tisdag 24 maj 2011

Go Bajsgatan!

När sommaren kommer blir jag alltid sugen på att läsa svenska deckare. Konstigt nog vill jag läsa om de där tjocka, vresiga, socialt misslyckade poliserna som lever för sitt jobb men inte har en enda vettig relation i sitt liv. Älskar de svulstiga miljöskildringarna av mitt Kungsholmen, mina kvarter, min gata. Det låter så härligt. Det är alltid "sommarens hetaste dagar" och stockholmarna är loja, långsamma och gör vad som helst för att hitta lite skugga och svalka. Det är under de här heta dagarna som de hemska morden begås. Och den stackars tjocka, svettiga, familjelösa polisen jobbar för högtryck. När han äter lunch på "lunchrestaurangen vid Fridhemsplan" tänker jag alltid att det är "Restaurang Ät Gott". Det finns inte en människa som kan äta gott där. Förutom den sure tjocka polisen. När han köper frukostfralla på fiket på Bergsgatan tänker jag att det är på fiket som jag aldrig kommer ihåg vad det heter, det som ligger mellan ilcafe och Hilma Sofia. Men allvarligt, de riktiga polishaken i mina kvarter är Pizzeria Capri, Pizzeria Kungsholmen och Bee's thai (ser ofta piketensnutarna på thaien). Annars har de pensionerade poliserna ölträff en gång i månaden på ett sunkhak i närheten av Draken. Men det verkar inte GW veta för hans snubbe åker alltid hem till de pensionerade poliserna. Varför inte bara åka till ett samlingsställe och få en massa bra info om gamla fall? Bara en tanke.

Vilket fall som helst. Nu ska jag gå och lägga mig och läsa om Grens, Bäckström eller vem det nu råkar bli. Deckarsommar 2011 woho!

3 kommentarer:

S.W sa...

Alltså på riktigt, nu får det här tjafset med Riga vara slut. Du bloggar ju inte när han är iväg och det är inte schysst. Blogg före jobb. Need you!

Anonym sa...

Så några tips på bra sommar deckare? Ses för lite kvälls häng i veckan som kommer? Onsdag? Torsdag?
/Eva

S sa...

Hade helt glömt Bee´s thai. Vi hämtade mat där hela tiden när jag jobbade på tingsrätten.

Och yay för deckarsommar!!