måndag 28 september 2009

En kärlekshistoria

Jag lyssnar på David Gray. Har inte lyssnat på honom på väldigt länge. Påminner mig så mkt om hur det var precis innan jag och Jäl blev ihop. Då när vi hängde hemma hos mig, drack Jack Daniels och spelade deppiga låtar på stereon. Nästan alltid David Gray. Hela dagarna. Vi spelade TP, drack kaffe eller Jack och lyssnade på sjukt deppig, men jävligt bra musik. Sent på kvällarna fixade vi till oss, gick till Pluto, hängde i baren, drack mer Jack och tyckte att alla andra var idioter. Ibland fick Jäl hångla (inte med mig, jag hånglar inte på krogen). Han gick omkring i sin rockiga jacka och rufsiga hår, drack ännu mer Jack och spelade cool. Gud, tjejerna kom hem till mig mitt i natten och GRÄT. Okej, det hände bara en gång men i alla fall!

Shit vad jag tyckte att de där tjejerna var löjliga. Och de tyckte nog att det var sjukt konstigt att han hellre hängde hemma hos mig kväll efter kväll istället för med dem.

När jag kom på att jag verkligen gillade honom höll jag på att börja kräkas. ”Fyfan, nu är jag den där töntiga tjejen som blir kär i sin killkompis”, tänkte jag. Jag visste ju inte att han hade kommit på att han gillade mig med.

Det är sjukt hur de där små sakerna gör att man får hopp. När man slutar tänka ”nu kommer allt gå åt helvete”. Jag vet precis när jag tänkte att ”han gillar nog mig med”. Det var en dag när vi hade varit och fikat. När vi skulle skiljas åt kramades vi helt plötsligt. Herregud, varför gjorde vi det? Vi hängde hela dagarna. Vi kramades aldrig bara för att vi inte skulle ses på ett par timmar (det var ju som vanligt utgång på kvällen. Men så kramade han mig.

Den kvällen kom han hem till mig, vi tittade på På spåret och drack Jack. Vi låg bredvid varandra i soffan och… tja, jag la så att säga in en stöt. Säger Jäl. Men jag tycker att det var han "som började". I alla fall. Ett fint litet hångel och sedan lång utekväll i total förvirring.

Men det slutade ju lycklig. Vi är inte förvirrade längre. Bara lugna.

Say hello wave goodbye var den låt vi lyssnade absolut med på. Lite kuriosa för den musikintresserade.

5 kommentarer:

Ia sa...

*kommer ihåg det som det var igår*

<3

emster sa...

minnen via telefon. du va ju i canada. <3

Ia sa...

ja, på hockeyläger!
<3

emster sa...

Kombinerat franska/hockeyläger. Gölligt.

<3

Miss Baglady sa...

Åhh vad fint.. kul att läsa om er första tid..