onsdag 21 januari 2009

Gyn

Okej okej okej, jag bara måste berätta! Blev så himla inspirerad av Ninde som har varit hos läkaren och jag litar inte på läkare what so ever så jag måste berätta om när jag var hos gynekologen första gången. Och jag vet att alla killar bara kräks av äckel och blir röda i nyllet nu och vill sjunka genom jorden men I don’t care. Jag vill berätta.

Så jag var femton år, va. Värsta lilla spinkiga, rädda, blonderade oskulden.

Hade. Skaffat. Pojkvän.

Och min mamma och hans mamma hade snackat. Kommit fram till att det inte kändes helt stablit. Jag borde gå till en gynekolog och skaffa piller. Fatta pinsamt. De hade diskuterat sex och jag var oskuld. Det var typ värre än döden.

Så var jag var helt:

Eh… Skulle inte tro det, det är lugnt.

Men mamma framhärdade med en dåres envishet:

Man vet aldrig när och bla bla bla…
(slutade lyssna, stampade upp för trappan till mitt rum, smällde igen dörren och satte på en cd med Panthera på högsta volym. Jag vet - Panthera - inte riktigt min kopp te men jag trodde väl att det var coolt eller nåt så jag hade beställt deras cd på postorder: ”välj 5 betala för 1”)

Så mamma sprang efter, babblade på om ”naturligt”, ”måste skydda sig”, ”bättre att fixa nu än när det är för sent”, ”tänk om du blir med barn” och så vidare…

Och jag bara flippade:

JAG BLIR INTE MED BARN!
(högröd i ansiktet, jag kunde liksom inte fatta hur obegripligt pinsam hon var!)

Då går min förrädare till mamma och ringer hans mamma. Och hans mamma, den förrädaren, går till honom och tvingar honom att ”resonera med mig”. Så han gör det. Och jag bara:

Asså jag tänker INTE äta p-piller. Man blir TJOCK!

Och han bara (tänker på sex):

NÄ JAG LOVAR MAN BLIR INTE DET!

Nä, eller hur! Så alla var emot mig och jag var tvungen att ringa ungdomsgynekologen eller vad det heter och beställa tid. Första gången jag ringde fick jag slänga på luren eftersom en killkompis mamma svarade. Andra gången gick det bra. Jag bokade en tid.

Jaha, och så får man gå dit dårå mot sin vilja och allt (i ett land man trodde var FRITT!). Med mamma i släptåg. Blir intvingad till Gyn, som är en tant med häxnäsa och kalla händer (Iiiih!).

Sitter i den förbannade stolen. Skäms ögonen ur mig. Gyn börjar sitt ”lugna ner”-snack som är ungefär såhär:
Det är ingenting att vara orolig för. Nu ska jag stoppa in ett finger i dig och känna lite. Men det gör inget ont alls. Först smeker jag så här lite på insidan av låret .
(Gyn börjar smeka)

Sedan ska jag titta lite på dina flytningar.
(jag tänker: jag har inga flytningar kärring!)

Och vet du, en del tjejer brukar till och med tycka att det är skönt…

WHAT THE FUCK?

SKÖNT?

TROR DU ATT NÅGON ÖVERHUVUDTAGET TYCKER ATT DET ÄR SKÖNT? DET ÄR ÄCKLIGT, DIN INBILSKA KÄRRING!

Värsta övergreppet, om du frågar mig!

Fy fan.

Jag ville bara säga det.

Att det är för jävligt.

Okej. Nu har jag sagt det. Det var inget mer.

Hej då.

7 kommentarer:

Miss Baglady sa...

Aouch, hemskt.

Och pojkvännens mamma pratade om DINA piller. 4 real? Gör folk så?

A. sa...

Hehe... Lättare som kille. Man får en folköl av farsan som nickar mot en och sen muttrar något om att "sköt dig för fan" sen är det klart.

Men klara pluspoäng för Panthera!

Ninde sa...

"Först smeker jag så här lite på insidan av låret" Men vafan var det för en ungdomsmottagning? Och vaddå skönt? Ja, jävlar ja, skönt som en rotfyllning av en darrhänt tandläkare. Hata... *ryys*

Borde fan vara lika obligatoriskt att släpa söner till ungdomsmottagningen. Hålla föreläsning om faran av baciller och ofrivilligt föräldraskap och skriva ut ett recept på en årsförbrukning kondomer till dem. Typ.. *mutter*

A. sa...

Bara det att oftast i den åldern så är en årsförbrukning kondomer för den 15-åriga killen betydligt lägre än vad han skulle säga. Skulle antagligen driva Ungdomsmottagningen i kk...

Peppe sa...

På allvar? Så hemskt. Och obehagligt. "Och vet du, en del tjejer brukar till och med tycka att det är skönt…" Är du okej idag?

Ninde sa...

A: Ha ha sant. Kan väl "bekymrad mamma" isåfall betala. Om det inte ska vara gratis för alla..

emster sa...

Miss Baglady: 4 real, de gjorde så. Scarred for life...

A: Killar har det alltid så förspänt!

Panthera lite av min "skäms-cd"... :-)

Ninde: *ryser också* Ja, hon sa så. Kärring. Fan, fan, fan!

Peppe: Inte värre att att jag hyperventilerar varje gång jag kommer in hos gyn, störtgråter och det ibland inte funkar helt enkelt. Men nu har jag en bra gyn som förstår... Känns tryggt. :-)