onsdag 21 januari 2009

Målgrupper, älskade Målgrupper

Har två nya DM-aktiviteter på gång. Börjar redan drömma lite om de nya Målgrupperna. Mina Målgrupper brukar bli lite som kompisar. Jag förstår dem, känner dem, försvarar dem, gullar med dem och blir totalt skitsur om något annat prioriteras före mina målgrupper. Vårens Målgrupper är lite speciella. En av aktiviteterna blir mer av kundvårdande karaktär så vi kanske kan unna oss att ta ut svängarna lite. (Åh, jippie!)

Partner blir (som vanligt) Nita. Det funkar så otroligt bra att jobba med henne. Hon är som en 15 år äldre version av mig själv. En sådan som snöar-in-på-ett-spår och bara kör på. Som tycker att resultatet/utfallet är viktigare än att alla detaljer blir rätt. Som inte ens tänker på att det finns detaljer. Som är med en ”stora-pensel-drag-människa”. Så det brukar funka finemang. Vi kan trigga igång varandra tills vi nästan är höga på kommunikation. Det finns i och för sig tillfällen när vi går igång på olika saker. DÅ kan diskussionerna bli hetsiga. Stamp med foten i golvet, skrik och arga miner, rusa till kaffemaskinen eller ”gå ett varv runt huset”. Men det händer väldigt sällan. Och vi har båda så förfärligt dåligt minne att vi inte brukar minnas vilken ståndpunkt vi hade innan det där varvet runt huset. Det är bara att jobba på.

Till de nya aktiviteterna har vi i alla fall fått en ny kontaktperson från vår ”marknadsavdelning” (som vi alltid gör marknadsaktiviteter ihop med). Vi ska alltså inte jobba med ”hej hej” längre. Nej, nu ska jag och Nita jobba med en kille. Och eftersom vi (mest Nita egentligen) är känd på marknadsavdelningen som envis, framhärdande, tuff och pain-in-the-ass med vissa samarbetssvårigheter så ska vi fan smöra skiten ur nya killen nu (jag är mest känd som gullig, snygg, kompetent och framförallt ödmjuk). Vi håller på och lägger upp värsta planen. Allt han hör om oss (mest Nita) ska han ställa sig mycket frågande till. Han ska bara: asså, jag fattar inte vad ni menar, Emster och Nita är typ askompetenta och hur gulliga som helst. Vad pratar ni för strunt ”måste alltid få sin vilja igenom” eller ”samarbetssvårigheter”? Nänä, vi är ett TEAM gott folk. Vi tar kommunikationen till nya höjder – gemensamt.”

Äntligen nya DM. Men i vår börjar vi med två DM istället för sju stycken som vi hade i höstas. Det visade sig ju vara lite för mycket. Sju DM (exkl. undermålgrupper som får egen kommunikation) är panikångest. Och panikångest går fetbort.

2 kommentarer:

karro sa...

två låter mycket hälsosammare!

emster sa...

Ja visst gör det. Två är mycket bättre än sju :-)