måndag 1 december 2008

I desperat behov av hjälp

Jag gullepluttinuttbloggar på förortsbloggen (ni vet, bloggen som jag Felicitas och Lott har nu när vi är med i en reklamkampanj för det här förortscentrumet). Eller jag försöker gullepluttinuttblogga. Det är jättesvårt. Jag vet inte hur man gör när man är trevlig! All cred till alla som kan skriva trevligt. Verkligen. För det är sju-hu-kt svårt. Jag skriver typ så här:

"Hjälp vad fort en helg går! Vi har i alla fall haft det riktigt skönt: träffat vänner, ätit god mat och testat en av årets Beaujolais Nouveau. Den vi testade var väldigt god så jag kan verkligen rekommendera att passa på och köpa en flaska innan de tar slut. Vi testade den här. Idag har vi julpyntat lägenheten och hunnit med att gå en sväng på Streets julmarknad vid Hornstull. Men det var så mycket folk att jag nästan fick panik ;-)"

Sedan la jag upp lite bilder från helgen.

PINSAMT!

Bloggvänner, jag ber er: hjälp mig. H J Ä L P M I G. Jag är desperat! Jag måste vara trevlig and I don’t know how! Så pliiis. Jag behöver följande:

- gulliga avslutsfraser
- gulliga hälsningsfraser
- meningslösa gullepluttstycken
- allmänt pladder (som är trevligt, inte mitt vanliga raljerande över Jihde är eller något annat där jag får leva ut som argbigga: fräs, fräs!)

Kom igen. Vad gör gulliga tjejer? Vad säger de? Vad tänker de?

Hjälp.

Hilfe.

Help.

Allra ödmjukaste tack på förhand.

11 kommentarer:

Béatrice Karjalainen sa...

Måste det vara gullipluttigt? Varför kan du inte få vara du? Alla tjejer är inte små sockersöta saker ur vars munnar/fingrar det bara kommer rosa flosker.

emster sa...

Hmm. Intressant tanke. Men jag vill ju inte skrämma skiten ur tanter och farbröder och barn och tonåriga flickor och pojkar och gamla lärare och dagisfröknar och grannar.

Och sen vill jag inte riktigt ge dem "hela mig"...

Felicitas sa...

ÅH! Jag har ju alla de andra böckerna - håller just nu på att läsa sista(?) och fjärde delen... Om du vill får du låna (de är på engelska - men jag tror att du föredrar dem så)! :)

emster sa...

Smashing!

Ninde sa...

Gulliga tjejer? Många är nog inte så gulliga som du tror. Jag brukar oroväckande ofta missuppfattas som "snäll flicka." Och du har väl läst min blogg? Visst kan du skriva om enbart om kattungar och nagelvård, men tror du skulle beröva "gulliga tjejer" en stor inspirationskälla då. Faktiskt.

emster sa...

Åh Ninde. Jag kan inte tänka mig att du uppfattas som "snäll". Du är ju stentuff, supervass kvinna!

Lovar att inte blogga enbart om kattungar, även om jag inte vill skriva där som jag gör här...

:-)

Ninde sa...

emster: Ha ha man tackar. Men visst kan man tro att jag är "snäll". Åtminstone tills jag öppnar munnen...

Länkilainen till nya texten kanske? *nyf*

emster sa...

Ninde: Du har det på mejlen...

Ninde sa...

Ok! :)

S sa...

Jag tycker att du ska skriva som du gör här! Tror det skulle bli succé. Och jätteroligt. Snälla?

emster sa...

Men en emster behövs väl censureras ibland? Eller? Mkt confused. Och har ändå ingen inspiration. Eller inpiration som IHM säger i reklamen (losers) :-)