torsdag 11 december 2008

Julfesten i punktform

- För att undvika karatefylla tackar jag nej till nubbe. Jag är så vuxen.
- Dricker istället en flaska vin själv. En vuxen bestämmer själv hur mycket hon tål. Och man måste inte dela med sig om man inte vill.
- Äter mest potatis. Sillen smakar konstigt.
- Dansar.
- Dansar tokigt.
- Dansar roligt.
- Dansar dramatiskt.
- Orkar inte dansa mer. Törstig.
- Hittar mer vin. Jippie!
- Mimmi på ekonomi försöker sälja mina klackisar för hundra kronor (efter att Cissi tvingat mig att ta av dem. Jag vill inte dansa mer, jag har ont i fötterna. Det ärinte en giltig anledning. Man tar av sig sina klackisar. Och fortsätter dansa. No matter what fortsätter man att dansa.)
- J på förvaltningen spelar luftgitarr till musiken. (Värdigt).
- Cissis ”show” på dansgolvet slutar med att hon hoppar upp på Buddy. Han ser ganska förvånad ut. I alla fall första gången.
- Nita (kvinna) och Hedis (man) har en diskussion om huruvida kvinnor får stånd eller inte. De tror att de får det. Jag säger att jag har i alla fall aldrig fått det. De svarar att det är för att jag är så pryd. Jag är hellre pryd än får stånd svarar jag. Nita tycker att jag är precis lika jävla pryd som Carran.
- Skvallrar för Carran att Nita tycker att hon är pryd.
- Carran muckar gräl med Nita som har kallat henne pryd.
- Carran hellre pryd än får stånd.
- Gullar med mina trianeer. Finns inga bättre. Så söta. Måste hälsa på. Förjävligt med anställningsstopp. Anställningsstopp trams. Hade jag varit chefis hade jag bara ”anställningsstopp schmanställningsstopp”. Jag hade bara tjoff, pang bom, fix.
- Erbjuder mig att vara mentor åt en av avdelningscheferna. Eftersom jag är orolig att han inte har rätt inställning till kvinnor. Han verkar inte jättetacksam över mitt generösa erbjudande.
- Frågar samma avdelningschef om han vill tillhöra det gamla gardet, det vill säga gubbväldesgubbjävlarna, eller vill han tillhöra det nya, fräscha, inspirerande gänget med massor av genomförbara och otroligt innovativa idéer (alltså jag och Cissi)? Va? Vill han det? Vavava? I så fall måste han ingå en pakt med mig. Hur pakten går till? Att han lyfter mig och Cissi när han blir ännu högre chef. Vad han får ut av pakten? Massor. Massor. Alltså att han ens behöver ställa frågan visar på att han är helt clueless. Han behöver mig och Cissi. Det är obvious. Tokigt obvious.
- Klockan 01.00 bestämmer jag och Kaysie oss för att det är en alldeles utmärkt idé att dricka upp en halv flaska ljummet vitt vin.
- Somnar i taxin hem. Analytikerjävlarna (och avdelningschefen) som jag delar taxin med dumpar mig vid Fridhemsplan. Jag får hem därifrån. Det är säkert trehundra meter. Det tar en kvart. Slår alltså personligt rekord i att gå långsamt. Härligt.

2 kommentarer:

karro sa...

lyllos dig som får gå på julfest! jag vill oxå gå på julfest!!! tråkiga jobb som ställer in julfest!!!!!

emster sa...

Ja julfest är roligt. Fast nu förtiden är jag så gammal att jag är sjukt trött både dagen efter och dagen efter dagen efter...

:-)