onsdag 3 december 2008

Gästblogg: Jäl spårar om färger och livscoacher

Visst gult är ju bra det rimmar ju på... bra.
Tänk vilken fin värld det hade varit om alla var gula - en jävla massa snack om inget alls och inget hade någonsin blivit gjort eftersom ingen kan ta ett beslut.

Tycker hela grejen är helt fruktansvärd. Här sitter ni, år 2008, och är glada och stolta över att ha blivit inplacerade i ett fack av någon jävla konsult som har gått en 5p webbkurs på hur man tjänar pengar på att lura folk. Men mig lurar de inte! Jag är Jäl - thats it -inga färger, inget snack! Spelar ingen roll om konsulten i fråga nyttjar uttryck som "Ad-Hoc" "Puck" "Bilateralt möte" m.m. mig lurar de inte! Visst, konsulten kan ett par ord på latin, buhu, jag lovar att hans/hennes motto är "carpe diem". ”Nä men guuuuud så bra”, ”det är ju verkligen sant”, ”jajajaja”, ”visst, tänk så rätt han har”... MIG LURAR DE INTE!!!

Den här typen av människor, om man så kallar sig för livscoach eller (som jag såg på tv igår) intuitionscoach (återkommer till detta) är bara affärsmänniskor. De vill bara tjäna pengar på att lura folk och den som säger något annat ljuger. Allt handlar ju om att slappna av… Ja, men slappna av då för fan, sluta köp böcker i stil med "Bli lycklig nu" (hoppas det inte finns en bok som heter så) "Älska dig själv" eller min favvo "Män från mars kvinnor från Venus" ojoj skulle kunna skriva hur mycket som helst om bara den skiten*. Jävla John Gray, fy fan den snubben har tjänat pengar på att sälja sin skit ojojoj.

Så här håller det på den ena bluffen efter den andra, när blev Svensson pöbel? Va?

Det jag såg igår, intuitionscoach, var en kvinna som gjorde affär på att berätta för folk att det gäller att komma in i rätt flow…tjena…hon visade detta klarare genom att rita två trianglar. En stod med en plan sida ner medans den andra stod med spetsen ner. Här gäller det alltså att stå med den breda sidan ner, eftersom det går åt mycket mer energi att balansera på den lilla spetsen. Ja men vad är det frågan om? Här sitter hon och ritar i TV (skit på er SVT som sponsrar sån här pseudovetenskap BS) medan folk mår dåligt på riktigt. Enligt mig borde hon spärras in, för gott.

Om man nu mår sååå dåligt att man tror att en bok, en sten, en kvinna i konstigt hår som ritar trianglar, någon som kollar dig i ögonen och sen säger vart du har ont eller någon typ av coach ska få dig att må bra, då har du helt klart andra problem kompis. Har du ont, gå till en läkare** mår du dåligt: ja men gå till en terapeut då för fan.

Ok, visst, här kan man tycka att det sprang iväg lite från själva färgdiskussionen. Och ja det håller jag med om. Detta har inte så mycket att göra med färger men jag kunde inte hålla mig, det gick bara inte.

Det jag egentligen ville säga om färgerna är att hela grejen känns lite tyskt 40-tal…

/ Jäl

*Vi har den boken hemma. En present till Jäl från hans mamma eller en present från Jäl till mig. Kommer inte ihåg vilket (reds anm).
** Jäl har haft ont i nacken i snart åtta månader men vägrar att gå till naprapat eller läkare (också reds anm).

5 kommentarer:

Anonym sa...

Fel, jag fick boken av en kollega i Göteborg, det var ett evigt tjat om att kvinnor är si och män är så....MIG LURAR DE INTE!!!!!

A. sa...

Klart Jäl ska slippa gå till läkaren om han inte vill. Sen är det alltid lite coolt med krämpor hehe...

Ninde sa...

Ha ha, den där boken funderar jag faktiskt på att läsa. Allvarligt. För att få veta om den verkligen är så som jag tror...

A. sa...

Klart det är en halvbluff men vad är inte det? Handlar ju precis som allt annat att det funkar om man tror på det.

Jäl, visste du att folk klarade sig utan mobiltelefoner förr i tiden. Rätt otänkbart idag va?

Nya produkter går alltid ut på att skapa ett behov. Och sen om folk skulle må bra av det är det väl en extra bonus. Och prata om det är ju den bästa reklam de kan få...


Men jag gillar din hårda framtoning. Du är minst sagt klarröd!

Anonym sa...

Visst det är bra om folk tycker det är bra det är bara synd att folk tycker det är bra, det tycker jag inte är bra.
Eller något i den stilen... :)