fredag 19 december 2008

Bring it on bitch!

Idag är jag en bitch*. Har enorm lust att mucka gräl. Ni som hade förväntat er gulle-plutt-söti-blöti-emster: Ha! In your face.Här kommer en karatespark rakt i nyllet: Pow, pow!

Loser.

Sverige och svenskar är så efterblivna. Sorry men jag orkar inte bo här längre. Jag drar! Det är så extremt svårt att hitta folk med en vettig åsikt, eller som i alla fall har en genomtänkt åsikt. Folk tror på vad som helst. Så lättlurade. Och så tar de gottebitarna och hittar på sina egna små sanningar. Jag blir så sjukt provocerad.

Som till exempel det här med monarkin. Någon efterbliven tönt har någon gång sagt att ”det är sådant bra marknadsföringsvärde i kungafamijen”. Mmm, jättebra marknadsföring att ha en talesperson som är analfabet och tycker att Brunei är en föredömlig demokrati. Kalas! Verkligen. När folk säger att ”kungens makt är bara formell”, ”demokrati och monarki är visst förenligt” tänker jag: bla bla bla bullshit! Du är hjärntvättad. Jag undrar: är din hjärna är lika stor som en hasselnöt?

Och vad är det med folk som lyssnar på House. Har de en liten, liten hjärnskada? Eller what’s up?

För att inte tala om folk som är pretto. Det är äckligt. Säkert dricker de varken kaffe eller rödvin. Och diskar direkt efter de har lagat mat. Messerschmidts!

Eller när folk tror att de kan saker som de egentligen inte har någon aning om. Som tror att de är intellektuella och för ett resonemang. I puke.

Folk som köper tokiga lagförslag rakt av (FRA, Ipred). Djeezus. Grow a brain.

Eller kvinnor som inte har vett att kalla sig feminister. Hur omedveten kan man bli?

Eller män som inte kallar sig feminister. Hur mycket bakåtsträvare får man vara?

Vill inte ens gå in på religion. Jag blir bara så upprörd. Vill man stötta den enskilt största dödsmaskinen genom alla tider så be my guest!

Bring it on. Det är jag och min pal Jesus som tål hur mycket stryk som helst! Vi väntar här!

Puss, kram, gull. Kärlek till folket!

// ems*Jag är sur för att en bil försökte tränga sig på övergångsstället på väg till jobbet i morse. Det hände vid övergångsstället Bersgatan/Scheelegatan. Om DU vet med dig att det var du som trängde dig: F.U.C.K Y.O.U! Jag är gångtrafikant. Jag har FÖRETRÄDE!

13 kommentarer:

A. sa...

Skriver du det här för att jävlas med mig när du hackar på Kungahuset?

En idiot som hyllar demokratin i Brunei. Ja, visserligen. Men vilka skriver hans uttalanden? Och menar du på allvar att en vald "marknadsförare" skulle göra mer nytta oavsett hur korkad den nuvarande är?

Mona Sahlin?
Reinfeldt?
Fredrik & Filip?
Markus Birro?

Kom igen.

Sen handlar inte kungahuset framförallt om marknadsföring enligt mig. Utan snarare mer traditioner.

Men det kanske vi inte ska ha heller? Vi tar bort midsommarafton också? Jag menar det är ju främst känt utomlands som en dag då svenskar super skallen i bitar. Den har ju inte ens en religös koppling som tex jul.

Fast just ja, religion ville du ju inte gå in på...

Och när det gäller bilförare så håller jag med dig. Men samtidigt är det väl lite märkligt att antalet olyckor har ökat sedan lagen om att gångare har företräde kom?

För då behöver man ju som fotgängare inte tänka själv längre. Bara gå. Oavsett var bilen befinner sig i förhållande till övergångsstället när gångaren ska ut... Man har ju företräde.

Men visst, man ska stanna... Men märkligt att en lag som kom för att minska olyckor istället lett till att det ökat..

Miss Baglady sa...

Det var inte jag... men du får se till att få lite kärlek efter marodörens förstörelse av dag. :)

emster sa...

A: Okej, ”Aaaa”. Såå förutsägbart… ;-)

Menar du att om man tar bort en tradition så måste man ta bort alla traditioner? Då tolkar jag det som att om man vill ha kvar en tradition så får man helt enkelt köpa att det finns en hel del traditioner som man inte gillar. Det är en del av paketet. Är det så du menar? Då undrar jag om du kanske tycker att det är en fin tradition att kvinnor könsstympas i vissa länder, att kvinnor har lägre lön än män, att kvinnor tar större ansvar i hushållen? Ska alla dessa traditioner också vara kvar då? Det är ju ”tradition” att det är på det här sättet…

Peace man!

Miss Baglady: Trodde inte för en endaste liten sekund att det kunde vara du! Jag ska se till att få kärlek. Nu har jag fått lite bubbel så nu är jag in da mood... :-)

A. sa...

Okej, alla traditioner är verkligen inte bra. Men nu är det väl så att vissa av de sakerna som du rabblade är brott mot mänskliga rättigheter och således olagliga vilket ett kungahus inte är. Alltså knappast relevanta att jämföra med i så fall heller va?

Men ditt beskrivna agg mot Kungahuset baserade ju sig mer på att personen dyslektiker än kungahuset som sådant. Vilket gör dig lätt intolerant hehe... Jag hävdar med en dåres envishet att det faktiskt finns ett såväl marknadsvärde som historiskt värde i att ha ett kungahus. Om de kostar för mycket? Kanske... ;-)

Peace...

Felicitas sa...

Kalla mig hasselnötshjärna eller vad du vill - men JAG tycker att kungahuset rular! Me like da king och de andra dyslektsisiksiterna! :)

emster sa...

Jag har ingen aning hur mycket kungafamiljen kostar.

Det var det väl inget brott att ge kvinnor lägre lön för bara några år sedan? Det är lag NU. Men okej, bortsett från hela den biten tycker i alla fall inte jag att man skall kunna födas in i en titel. Jag är för demokrati och tycker att folket skall välja! Men tycker du annorlunda så är det fine med mig. Luften är fri liksom...

emster sa...

Felicitas: Du är söt lilla hazel...nut ;-)

Mjau mjau mjau

emster sa...

Och Felicitas: Du och jag har haft den här diskussionen så många gånger att du vet ju vad jag tycker och jag vet vad du tycker.

Respect. :-)

Felicitas sa...

Vi har ju diskuterat det där om att födas in i en titel förr... Vad föds Wallenbergarna till tycker du? Principiellt samma sak i mina ögon.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Wallenberg

Sen tycker jag att du har rätt på andra punkter (som vi har diskuterat), men några av dem är jag fullt beredd på att ge vika åt mina principer förr - eftersom det i praktiken inte är någon skillnad.

Men vi har ju som sagt diskuterat det där förr och vi är uppenbarligen av olika åsikt. :)

Peace bejb. Jag lövar dig ändå.

Felicitas sa...

Ja, vi skrev ju om varandra...

Puss på dig din valnöt! Ha! :D

Anonym sa...

Varför är Monarki som stadsskick överlägset? Mottar gärna bra argument för detta eftersom jag länge undrat.

Jag skiter i marknadsvärde traditioner m.m. Hur förespråkar man monarki ur ett ideologiskt perspektiv?

Felicitas sa...

Ur ett ideologiskt perspektiv förespråkar inte jag monarki. Men för mig handlar det inte om ideologi huruvida vi ska ha kvar monarkin eller inte. Det är kanske där vi har den största skillnaden mellan hur vi tänker och resonerar. :)

Anonym sa...

Felicitas: Word! Då tycker vi kanske mer lika än vi tror. Jag gillar också Kungen!