tisdag 9 december 2008

Bortskänkes: Flådig paradvåning!

Dyra på jobbet slänger, lite i förbifarten, ur sig att hon har en kompis som ska lämna en trea på Östermalm. Den är på cirka hundra kvadratmeter, har högt i tak och tjusig interiör. Bra hyresvärd också. Är någon möjligtvis intresserad?

Eh?

Jag! Jagjagjagjag!

Är snabb som en vessla att anmäla mitt intresse. Mailbombar Jäl att det redan är klart. Vi ska bo i flådig paradvåning! På HUNDRA kvadrat! Jippie. Halleluja. Prisad vare Hyresrätten!

Men Dyra tycker inte att jag och Jäl kan sälja vår lägenhet nu. Då blir det ju förlust.

Jaha. So?

Inte ansvarfullt enligt Dyra. Så gör man inte. Hon frågar en farbror på jobbet istället. Han tackar såklart ja. Jaha, så var det med det. Borta, gone forever. Bye bye nice flat.

Jäl tar inte nyheten särskilt bra. Han tycker att jag kan hälsa Dyra att hon är den största IDIOTEN i hela världen. Farbrorn också. Hitler framstår för fan som en jävla kattunge jämfört med mina ballekollegor! Han HATAR dem. Hatahatahatahatahatahatar! Hatar dem sååå mycket.

Inte för att vi ens vill bo på Östermalm. Skitnödigare ställe får man ju leta efter. Och jag har läst ”De är rikast i din kommun” i Aftonbladet. De som bor på där är inte ens rika, de bara tror att de är det. Jämfört med övriga världen är de den pinsamma kusinen från landet. Det är genant.

Och hur som helst så vill vi bo skittrångt på Kungsholmen. Så det så!

2 kommentarer:

Ninde sa...

Ha ha ha. Såklart man vill bli erbjuden en lya på Botoxmalm. Så man kan tacka nej..;)

En f.d kollega köpte en lya på Östermalm. Flyttade efter mindre än ett år då han höll på att dö av uttråkning över att bo bland alla Östermalmsdamer...

emster sa...

Ja det är lite för stelt.