lördag 6 mars 2010

präktiga jävlar

Det värsta jag vet är präktiga människor. När man är gravid finns de präktiga jävla messerschmidtarna överallt. De vet bäst. Allra värst är andra gravida (som man inte är kompis med utan kanske bara "bekant"). Och kvinnor som redan klämt ut ett par kottar. De vet allt så jävla bra och själva gör de allt rätt och är helt perfekta.

Alla har sitt mantra.

Vissa vet exakt vad man ska äta.
En del vet exakt hur man ska träna.
Några tipsar och hur magen "ska" se ut.
Andra hur det ska kännas.
Eller hur man ska må.

Fuck off cp-mongos!

Det är också irriterande när folk vill skylla på graviditeten. Är jag trött är det för att jag är gravid. Är jag hungrig är det för att jag är gravid. Är jag arg är det för att jag är gravid. Är jag ledsen så är det graviditeten som återigen ställer till det.

Det är som att jag i vanliga fall är pigg, aldrig hungrig, aldrig ledsen/arg/visar känslor. Blir så förbannad. Jag kan till exempel vara trött och arg och ledsen eftersom vi har det väldigt stökigt på jobbet. Allt måste inte ha med graviditeten att göra!

Jag har inte berättat på jobbet att jag är gravid. För folk blir så dumma. Kan inte prata om annat. Och allt har med bäbbe att göra. Så vill inte jag ha det på jobbet. Därför har jag bara sagt till ett par kollegor och chefen (som inte kommer att vara min chef länge till antar jag, med nya organisationen och allt).

Jag har blivit tipsad om att jag "måste äta järntillskott". För det måste man under graviditeten.

Jaha, men gör det du då när du är gravid jävla cp-människa!

JAG är en briljant människa som inte behöver extra järn!

Det är inte mitt fel att DU har dåliga värden.

Nu ska jag och Truls gå på promenad.

2 kommentarer:

Sofia sa...

Oj vad jag har ältat det här ut och in. Det är helt bananas. Det går tydligen inte att både vara gravid OCH ha sin integritet kvar. Så fort man har en mage så verkar folk tro att de har rätt att yttra sig om ens liv/val/hälsa you name it lite hur som helst.

emster sa...

Sofia: Så är det. Precis som att alla "visste" att man är gravid. Man ba "vill du ha ett jävla diplom för att du gissar att en 30-årig gift kvinna är på smällen!?!?"