torsdag 2 oktober 2008

Jobba Volvo

Nu när jag inte bor i Götet längre så hör jag verkligen hur mycket dialekt de pratar. Låter ju inte klokt!

7 kommentarer:

Felicitas sa...

Du pratar också dialekt stumpan. Stockholmska är en dialekt det också (plus det där flenska och göteborgska du drar till med emellanåt när du inte vet om det)....

emster sa...

Sörmländska, inte flenska... Och det är mammas fel och händer BARA när jag är full.

Göteborska pratar jag aldrig och om jag gör det så vet vi ju vem vi ska skylla det på.

Och hallå, stockholmska är ingen dialekt, det är så vi pratar här i Sverige... Visste du inte det?

emster sa...

Ta dän!

Ska du ut å gå me hunn?

och minns du när vi var semå å karta i träna? Va keul de va!

:-)

Så pratar mamma!

Ninde sa...

Har du ett förflutet i götet? Jamen bekräfta mina fördommar bara gör det...(att göteborgare är extra lättsamma och roliga människor att umgås med..;)

emster sa...

Nja, jo, nej, kanske. Ibland är de det. Ibland är de tröttsamma för de tjatar så mycket om att stockholmare är dryga, att de inte gillar Stockholm, att det är så bra i Götet (goa gubbar) och bla bla. Men jag saknar Gbg ändå. Fast det är på något sätt ändå roligare att bo i Sthlm. Fast AW i Götet är grymt mkt bättre. Så är det.

Götet är grymt, superduperduperbra. Men man kan tröttna på ordvitsarna och det "överdrivna göteborska". Och hetset mot Sthlm...

Felicitas sa...

Det där blir jag också så trött på. Stockholm ELLER Göteborg. Skåne ELLER Stockholm. Det ena måste vara BÄTTRE än det andra. Varför kan man inte få tycka om båda? Varför kan man inte nöja sig med att BÅDA är bra? Varför måste man tvunget välja sida?

Jag vet att det heter sörmländska, men flenska låter bättre. :)

Hahaha!! Det är bara stockholmare som påstår att stockholmska inte är en dialekt (låt mig då även få påpeka att stockholmska och rikssvenska inte är samma sak)... :) Det är så roligt att man anser att alla andra i resten av landet "pratar dialekt". Hahaha!!

emster sa...

Felicitas: Ja, flenska låter sköj och jag håller med om att det är konstigt att man inte får gilla både Göteborg och Stockholm eller både Skåne och Stockholm. Why liksom!