tisdag 5 februari 2019

beauty blogg

Blev så inspirerad av mig själv som gav skönhetstipz här i bloggen igår att jag känner att jag måste dela med mig av alla mina toppenrutiner och tricks.

Om man analyserar den här bloggen lite så kan man ju tänka att det finns en anledning till att det inte är några bilder på mig? Till exempel att jag inte är den typsikt symmetriska plutmuntjejen med glossy lipstick.

(När börjar man referera till sig själv som kvinna, egentligen?)

Men skulle nog ändå vilja puffa upp mig till "normal looking" och jag har faktiskt jättebra tips. Eftersom jag är lat och snål.


  • redan sagt, men gå till en (billig) frisörsalong och hitta en tjej där som kan tråda din bryn, skälla ut dig om du noppar dem själv eftersom du gör det fel och som färgar dina bryn och fransar. Ibland kan hon även säga åt dig lite skarpt att hon borde tråda morrhåren och sen gör hon bara det och du får pipa fram ett litet "okej" och hålla tillbaka tårarna eftersom det gör så satans ont. 
  • sminka av dig direkt när du kommer hem från jobbet och sätt på nattkräm etc. Detta är bra av två anledningar. 1) du kommer inte köra jag-orkar-inte-kortet när du ska gå och lägga dig. 2) det är så himla skönt att vara sminklös hemma. 
  • apoteket är din vän. köp oljor där det är mkt billigare. Mina favoriter är jojoba, mandel och jordnöt. 
  • sheetmasks och andra engångsprodukter så du kan leka hemmaspa och slipper halvtomma flaskor och burkar. Är periodare så då är det mkt bättre med engångsartiklar. 
  • plackers (en klassiker) 
  • scrub istf duschkräm minst en gång i veckan. Komplettera upplevelsen med duschborste så du kan skrubba rent ordentligt. det är helt sinnesjukt skönt och tänk vad många äckliga hudceller du blir av med. 
  • elektrisk fotfil. jag har en från Scholl och man får babyfötter det är amaze. 
  • torrschampo istf hårspray. jag har en vitrosa flaska från HM, den är helt BÄST och jag tar i den direkt efter att jag fönat håret. 
  • köp produkter på nätet. 
  • läsa böcker. inte helt vetenskapligt bevisat men jag tror definitivt att man blir vackrare av att läsa böcker. 

2 kommentarer:

Johanna sa...

Jag tvättar aldrig av sminket, förutom om jag råkar duscha. Vilket i princip bara händer när jag tränat. Sminket får övriga dagar liksom skavas av. Det är något fel på mig va? Undrar ibland exakt hur hemskt avtryck detta beteende kommer ge i mitt framtida (snarta?) fejs. Men men.

emster sa...

och vem vill göra det när man är trött och bara vill gå och lägga sig? Man hinner ju typ bli pigg! Därför: direkt när man kommer hem. så hiiiimla skönt. testa!