onsdag 8 juni 2011

snyft

bada på kvällen har liksom varit en lugn och skön stund. fattar ni, den ensamma morsan kan sitta på golvet och skratta med bebin som är nöjd glad och skvätter vatten för glatta livet. jag behöver badstunden. jag börjar grina om det ska vara så här nu? gör jag det? gråter jag? är helt skakig över hennes totala skräck! lilla ungen är livrädd. hon klättrar på mig. fattar ni, hon klättrar. vågar inte in i badrummet.

vad ska jag göra?

är lessen.

8 kommentarer:

åsa sa...

tycker synd om er, hon var verkligen uppriven :(

hoppas att det går över... testa det där att låta henne sitta i när du häller i vattnet o se om hon gillar det bättre. så himla konstigt att det blev såhär!

kram o lycka till!!!!

Anonym sa...

Vi hade det på samma sätt. Det går över, även om det inte är vad du kanske behöver höra nu.

Undvika vatten i ansiktet och noga med tempraturen, "dutta" barnet lite så den hemska upplevelsen inte blir hemsk...lära om typ...kanske.

Royal

emster sa...

tack hörrni. jag ska testa ett tips jag fick på facebook också, att låta henne leka med vatten på dagen fast inte i badrummet. kanske med lite kläder på. åh, det här känns helt hemskt! lilla ungen ska ju va glad och plaska!

Felicitas sa...

När jag var liten och vi skulle lära oss att simma, skulle pappa lära mig och syrran att inte vara rädda för vatten. Så han vände uppochner på flytmattan vi satt på, så att vi båda hamnade under mattan, fick kallsupar och blev livrädda. Stortjöt båda två. Sen fick mamma ta över. Och vi lärde oss simma. Och jag älskar vatten. Då var vi förvisso fyra/fem/sex ungefär, men ändå.

Förstår att det är skitjobbigt, men jag är övertygad om att det går att "programmera om". Och som den supermamma du är fixar du det lätt - Dejan är en kool katt som bara behöver bli trygg igen!

Pussar å kärlek!

MissParker sa...

Bada tillsammans med dig?
Bada i diskhon eller någon liten balja på balkongen (om sådan finnes)

Jojjo sa...

Åh nej! Men som det redan är sagt, så borde det kunna gå över? *håller tummarna*

Anonym sa...

Känn ingen panik! Visst är det mysigt om de badar, men det går ju att hålla dem rena på annat sätt. Blöt ner en handduk och slaska av henne det värsta. Det viktigaste är nog att hon får vänja sig vid vatten igen och att hon inte känner sig tvingad eller rädd. Lycka till!

emster sa...

tack alla vad ni är gulliga!