måndag 6 oktober 2008

Gästblogg: Jäl om faxen

Faxen är vidarekopplad. Det är helt osannolikt vad det tog lång tid.

I fredags svarade Peggy, på någon typ av support, att jag var tvungen att skicka ett webbuppdrag för att de ska kunna hjälpa mig (att koppla om ett telefonnummer). Jag gissar att anledningen är att någon måste ha betalt - man kan inte bara göra, man måste ju fakturera också!

Idag ringer en annan kvinna från samma avdelning och undrar vad jag menar med mitt uppdrag.

"Jag vill koppla om en fax, och jag har gjort precis som Peggy sa!!"

"Jaha nä då har det nog blivit fel vi kan inte göra den typen av uppdrag" får jag till svar, (ganska exakt här känner jag att Falling Down-grejen närmar sig med stormsteg).

"Fel? Fel!?! Hur kan det vara fel? Jag har ju snackat med Peggy samt supporten för de som håller på med att lägga upp nya fax-och mailboxar (ja, det finns två olika), båda säger att jag skall göra såhär!!!"

"Jaha blabla då får jag tala med Peggy dröj lite, (det börjar skvätta lite blod från min panna) neee alltså jag vet inte vi får nog återkomma."

"Men va är det frågan om det handlar ju bara om att vidarekoppla ett telefonnummer det KAN ju inte spela någon roll att det är en fax, det är ju ett telefonnummer HUR svårt kan det vara? Jag borde ju kunna göra det själv, hur vidarekopplar jag en vanlig telefon?"

"Mmmm det beror ju på hur det ligger upplagt, vi får återkomma om det här"

Här ser jag mig själv med faxen, supporten samt ett baseballträ på gärdet precis som i Office Space.

Men men jag får väl fixa skiten själv då!!! Går bort och börjar trycka på faxfan, inser snart att det är ganska lätt bara man vet vilken typ av # / * varianter man skall trycka. Leta leta på intranätet... YES där var den #22#telefonnummer *. Klart!!

När jag kommer tillbaka till datorn har jag fått mail från Gurra (på supporten):
"Vi har nu kopplat över den gamla faxen till den nya. Men vi skulle vilja att du testade så att det fungerade enligt önskemål sedan svara upp på detta mail. Så att vi kan stänga ärendet."

Jag testar, det funkar.

Fan! Nu fick jag inte vara hjälte.... Fan ta Gurra och hans tekniska kunskaper.

6 kommentarer:

Felicitas sa...

Haha! Du är så himla söt Jälis! :D

Ninde sa...

Well done! (Både till att sätta faxen på plats utan att använda basebollträ och till gästbloggeriet! :)

A. sa...

Haha. Eller så ringer man ett leverantören så sköter de det åt en? Mycket enklare... Om man nu inte valt något av fulbolagen med sämst täckning...

Anonym sa...

A:

Vi jobbar tydligen inte så, det blir för enkelt, skulle gissa att vi har en miljard olika anknytningar. Leverantören hänvisar till vår support.....

Ps. Nu är jag dessutom "den där som kan det där nya speciella med fax (gå och klappa på honom genom buren)". Så jag skall göra en arbetsbeskrivning av hur man gör, funtar på att bara klippa ut ur bloggen.

A. sa...

En miljard olika anknytningar. Hmm... Kan faktiskt inte se problemet men kul att du fått bli "fax-killen"! Jag väntar fortfarande på att få bli "någonting"-killen... Just nu är jag bara han "den där unga killen" vet inte om det känns riktigt bra :-)

Anonym sa...

Tack Ninde, jag är ganska nöjd själv...men nu är det sluttjatat om fax, jag lovar.