fredag 3 oktober 2008

Fredagsöl

Damerna på jobbet ska på ”öl” efter klockanfyramötet. Det är tydligen väldigt stort för det kluckskrattas redan och tjatas på alla andra tanter att de bara måste följa med. De har piffiga klänningar på sig och är lite extra sminkade idag. Det hela är väldigt sött. Jag och Cissi är inte tillfrågade. Vi är nog för unga. Men det är okej för vi brukar bli inbjudna på fredagsöl hos ”killarna”. Killarna (eller trettiofemårsmaffian) är förtryckta småbarnsföräldrar som inte vågar säga emot sina fruar, rediga karlar som tar beslut för miljoner på jobbet men som inte klarar av att ställa in glaset i diskmaskinen hemma. Fast de är väldigt roliga, på ett lite goofy sätt. Men just nu är jag sur på dem så jag kommer inte att gå på fredagsöl. Absolut inte. Förra gången jag var där slog nämligen deras totala nördighet igenom något så grymt: de är så nöjda med sina egna liv. De är analytiker, o vad svårt och krångligt, och åh-herre-gud vad smarta de är! Jag är ju bara någon pluttig liten marknadsförare, fniss fniss, jag vet ju ingenting om marknadsviktade index och företagets kreditexponering och bla bla, fniss fniss.

Töntar!

Så det blir ingen öl för mig idag, varken med damerna eller med trettiofemårsmaffian. För jag vill faktiskt inte. Och jag och min kille ska tvätta ikväll. Så det så!

7 kommentarer:

Peppe sa...

De förtjänar ändå inte ditt underhållande sällskap.

emster sa...

Peppe: Åh, du snäll! Håller med, de förtjänar ICKE! :-)

Felicitas sa...

Håller med Peppe! Ditt ettriga lilla gläfsande är inget de förtjänar att underhållas av! ;D

Medelklassman sa...

Åh herregud så stor igenkänningsfaktor det var på det där. Vad är det med arbetsplatser som förminskar människor på det viset? Man faller in i något slags roller som inte står högstadiet efter.

emster sa...

Felicitas: Hehe. Gläfs gäfs!

30+: Jag vet inte, men märlkigt är det.

Miss Upsey Daisy sa...

Jag har också tvättat. Så det så.

Hear you sister!

emster sa...

Miss UD: hear hear. Revolution!