lördag 19 juli 2008

Stressad semesterfirare

Vi är på semester. På Jäls farmors landställe. Jäl läser Volvo lastvagnar av Erlend Loe. Han läser upp ett stycke för mig. Det handlar om att huvudpersonen Doppler och en 90-åríg svensk, majarökande tant diskuterar huruvida Norge eller Sverige är det bättre landet på litteratur. Och Erlend Loe låter Doppler avgöra till Norges fördel för att Norge har Erlend Loe. Och utan Erland Loe hade inte Doppler eller majarökande svenskan existerat. Sweet. Erlend Loe king.

Jag kommer inte riktigt ner i varv. Är fortfarande lite stressad. Vill till exempel egentligen skriva detta så här för att spara tid:

Är ff lite stressad. Vill t. ex. eg. skriva detta så här för att spara tid....

Har laddat med en massa böcker. Men kommer inte för mig. Att hämta en. Håller just nu på med Pojke försvunnen av Anna Jansson, och Mot fyren av Virginia Woolf. Och Äcklet av Jean-Paul Sartre. Panikköpte nya Lisa Jewelboken och Otrogen på öppen gata av Belinda Olsson (fortsättningen på Gravidschock som var ganska kul faktiskt. Och Bollan säger att Otrogen på öppen gata är så rolig att man får träningsvärk i magen). Men jag är för uppjagad.

Vi har även köpt Himmelsöga av Arne Dahl på ljudbok. Att ha i bilen. På vägen hem. På vägen hit lyssnade vi på Imorgon när kriget kom av John Marsden. Jäls choice. Ha! Värsta ungdomsboken. Pinsamt val Jäl. Handlar om att kriget kommer till Australien. Några ungdomar klarar sig undan att bli krigsfångar. Startar en gerilla. Vi har lite kvar. Är inte så sugen på att lyssna klart. Det händer nämligen ingenting i ungdomsboken.

Nu sitter vi i soffan och tittar på Sommarkrysset med Jälpappan och hans fru. Vi kommer överens om att Gry är snygg, speciellt eftersom hon inte är så smal! Hon hade kanske kunnat ha Idol. Istället för allergiframkallande Jihde. Som vi kommer överens om att vi inte gillar. Snart börjar andra krysset och Jälpappan hämtar papper och penna så att vi gemensamt kan lösa det. Kul.

Det regnar. Så vi pratar lite om det. Vädret. Det är synd. Att det inte kan bli riktigt fint.

Japp, jo jo. Nog är man närmare tretti...

Hårdrock.

Ps. Nattens barn av Traci Lords står kvar i bokhyllan. Bara så ni vet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nej nej nej. Vi giller inte Gry. Vi vet inte riktigt varför men så är det. Förstör inte det här nu Emma. Vi är ju dom enda vettiga. Eller?

emster sa...

Gillar vi inte Gry? för käck eller? hmm... jag kan var med och hetsa emot, no problem. måste bara veta why...