söndag 20 juli 2008

Familjen samlad för trevlig kväll på landet

Fortfarande på Jäls farmors landställe. Idag kom Jäls lillesyrra Saram och storebrolla Wacko hit. Vi har druckit ett glas vin ihop och uppdaterat oss på vad som händer i deras liv:

* Wacko har varit i Götet och hälsat på sitt "ex". Men de kan fortfarande inte bestämma sig för om de ska vara tillsammans eller om det är bättre att vara vänner. Han tycker att jobbet är lite trist och vill att syskonen ska köpa en Londonresa till Jälmamman när hon fyller femtio. Vidare har Wacko en liten depression som kommer sig av att han precis har fyllt trettio men varken har fru, barn, bil, hus eller cool titel på jobbet.

* Saram har precis tagit studenten och extraknäcker lite sporadiskt i lokala matvarubutiken. Det är trist som fan så hon savar alla pengar hon kan för att sticka utomlands med bästisen. Jag och Saram drömmer om att hon ska träffa en superrik aussie med egen vingård på resan. Då ska de gifta sig och sen kan jag och Jäl komma och bo hos dem på vingården och hjälpa till med att trampa druvor. Och att dricka upp vinet.

Egentligen är jag sur på Wacko (det märks på att jag kallar honom Wacko och inte Jacko som han egentligen heter). Wacko är typiskt verklighetsfrånseende. Svarar inte ens i telefon när han fyller år. Försöker vara sur på honom men han är rolig så jag kan inte hålla mig. Sedan är det ganska kul att Jäl blir typiskt lillebrorig när Wacko är med. Om Wacko skojar om något ska Jäl på en gång också skoja om det. Och när vi fortfarande lyssnar på Wacko så pratar Jäl ännu mer och hoppar upp och ned för att få uppmärksamhet. Jäl tycker att jag är orättvis som säger så. Han menar att jag bara är avis för att jag är ensambarn och att det är ljug för Wacko har faktiskt inte sagt en enda rolig sak sedan han kom hit. Typisk lillebrollabortförklaring.

Nu mat. Sedan mer vin. Och obligatoriskt sällskapsspel.

2 kommentarer:

Felicitas sa...

Hihi! Jag kan se skådespelet framför mig.. Jäl som normalt är den mer sansade i Emster-Jäl-förhållandet (där Emster är den mer spralliga - och ganska ofta får höra av Jäl att hon är larvig/barnslig?!) blir plötsligt mer som Emster när han är i sällskap av Wacko. Jag kan tänka mig precis! Hihi! :)

Ha en fortsatt skön vistelse bejben!!

emster sa...

Jag står vid sidan om och myser.

Barnslig? Moi? ;-)