lördag 22 september 2007

Stieg Larsson

Jag ska börja på sista boken av Stieg Larsson. Pappa har precis läst ut den och jag och Jäl har varit hos honom och mamma och hämtat boken. Vi blev bjudna på middag medan vi ändå var där så det var fullpott.

Den andra boken i serien om Mikael Blomkvist och Lisbet Salander slutade ju väldigt spännande. Man undrar ju liksom hur det ska gå. Därför gör jag nu ett undantag från pocketregeln (att endast läsa pocket). Jag inte orkar vänta på att den ska komma ut i fickformat. Jag har ju gjort undantag för JKR tidigare. Nu gör jag undantag för Stieg L. Kanske måste revidera regeln om det ska fortsätta så här.

Egentligen är det lite lustigt att jag gillar de här böckerna. Jag gillar nämligen inte Mikael i boken. Tycker att han är rätt fånig. Har en fånig relation till Erika Berger, som i sin tur har en fånig relation till sin man konstnären. Är Mikael Stieg Larssons dröm om hur han själv hade velat leva sitt liv? Ha sex med en massa olika kvinnor? Det är lite snarkvarning på karaktären Mikael faktiskt. Jag bryr mig inte om att han tror att han är värsta casanovan. Som jag ser det är de väl desperata, kvinnsen som ligger med honom.

Det går dock inte att bortse från att det ska bli spännande att läsa den tredje boken. Men en liten give away är väl att Stieg L hade planerat att skriva typ tio böcker om Mikael och Lisbet...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker det är så himla tragiskt att han var tvungen att dö innan han hann uppleva sin storhet och skriva klart böckerna... jag ÄLSKAR dem och vill läsa mer!!

Felicitas sa...

Nu får du faktiskt ta och blogga lite igen!!! *saknar*

Anonym sa...

hm, snart kommer böckerna som film... Mikael nyqvist... jag är iof inte förvånad men är det inte synd att göra film?!

emster sa...

Jo jag tror också det. Svensk film brukar ju för det mesta suga.