torsdag 14 februari 2013

nattblöja

Didi vill inte ha blöja på natten. Och med det menar jag verkligen I N T E. Så fort vi går därifrån tar hon av sig blöjan och kastar på golvet. Kommer vi in innan hon somnat säger hon bara "det är kiss i den. det är inte så fräscht".

"Nej, men daisy du får säga till då. Antingen får du gå på pottan eller så får du en ny blöja. Men du kan inte bara ta av dig blöjan och kasta och sen sova. Då kissar du ner dig."

Det håller inte Daisy med om.

Oftast går vi in när hon somnat och sätter på henne en ny blöja. Men det är inte en hållbar strategi.

Inatt hade hon kissat ner hela sängen. När Daniel gick in hade det hunnit bli kallt. Där låg hon, i sitt eget kiss, med russinhud på magen av det kalla våta. Vi fick väcka henne och hon hackade tänder i duschen och var jätteledsen.

Vad ska vi göra? Ska vi sluta ge välling på kvällen och försöka vänja oss av vid nattblöja? Det är ohållbart att byta lakan och duscha varje natt. Jag hade tänkt (trott) att man slutar med blöja på dagen först. Men hon är rätt så motsträvig och jag vill inte tvinga henne. Alltså hon går i bland och blir överlycklig om det kommer kiss eller bajs. Men oftast sätter hon sig en millisekund, studsar upp och säger "det kom inget. TYVÄRR!". (Det är lite en syskonreaktion tror jag för hon var mer villig att gå på pottan innan Zoe kom)

Såatte bloggen, vad gör vi?

6 kommentarer:

Camilla sa...

Det är ju lite som med sängvätare (har haft sängvätande barn), fast med skillnaden att Didi är för liten för att räknas som sängvätare pga helt normalt att inte vara "kissmogen" i hennes ålder. Så klart.

Det man kan göra är att försöka kartlägga när hon kissar och försöka förekomma det. T.ex. ta upp henne till toaletten några timmar efter att hon har somnat. Testa att inte ge välling eller dryck efter klockan 17-18 och se vad det har för effekt på nattkisseriet. Det är de tipsen jag har fått förutom medicinering och "kisslarm", men det är ju inte aktuellt i ert fall.

Mitt fd sängvätande barn sover så himla djupt så hen vaknade inte av kissimpulsen och sov precis som Didi genom hela kissningen och kunde ligga så där och huttra i en kall säng utan att vakna. Det känns ju fruktansvärt och det är rätt skitjobbigt innan man kommer på vad som funkar.

Hoppas det löser sig!

Anonym sa...

Vi började med väldigt regelbundna toabesök på dagen och tog bort vällingen. Tyvärr vill vår skrutt inte alls sluta med blöja på natten trots att hon sanbbt blev torr pådagen, men nu är nattblöjan ofta torr iaf. Sen har vi också fått tipset om att ta upp och kissa på natten. Annars kanske det är några jobbiga nätter som gäller och sen löser det sig eller så vill hon ha blöja igen...

Jane sa...

Usch, vad jobbigt. :/ Jag har ju inga tips, men kanske kan du prata med barnmorskan när ni ändå går på kontroller med Z? Hoppas att det vänder. Stora kickan! <3

Bondhustrun sa...

Jag säger som Camilla, ta upp henne innan ni går och lägger er och "kissa" henne. Så gjorde vi med vår son när vi tyckte han började bli för stor för nattblöja (han slutade dagtid när han var 2,5 men nattblöjan var tung av kiss när han var fyra), vi tog med en potta, lyfte honom ur sängen och höll pottan framför och sa "kissa nu" och då gjorde han det halvt i sömnen.

Unknown sa...

Jag hade fortsatt sätta på henne en blöja i sömnen för jag tror inte hon kommer kunna klara att bara kiss en gång på natten slå det komet kanske ändå vara risk för blöt säng. troligtvis är det en fas som går över. Ju mindre fuzz runt det hela desto bättre.

emster sa...

Tack alla för tips och pepp.

Anna Lingman: ja jag tänker också så. Svårt när hon är så liten. Dock är blöjan inte särskilt full på morgnarna om hon inte druckit välling. Ska testa ngn kväll utan och med tipsen ovan sp får vi se. Hörde från förskolan att en del barn slutar på natten först. Vi får se helt enkelt :)