onsdag 9 oktober 2013

Hon blir första kvinna på posten

Sverige är det näst bästa landet att bo i, utifrån kvinnors rättigheter, enligt en undersökning i Newsweek 2011 (hittar inte resultatet för 2012).

Angela Merkel är världens näst mäktigaste person. Endast USAs president Barack Obama anses ha större inflytande och makt.

Härligt va?


Och:

Janet Yellen blir ny chef över Fed. Hon blir första kvinna på positionen.

Första kvinna på positionen. 2013 och allt. Det är märkligt att det är så mycket som laggar efter. Att hon är första kvinna på posten och att vår analytiker på jobbet faktiskt poängterade att hon är kvinna när han för ett par veckor sedan förklarade att han hoppades att hon skulle ta över. Vi hoppas att Janet Yellen tar över, hon är kvinna. Ja inte bara kvinna tillade han när han insåg att han simmade ut på djupt vatten och ögonbryn började höjas. Det är inte därför vi vill att hon ska ta över. Protesterna (från kvinnor) började hagla att varför i all världens namn måste detta poängteras. Då konstaterades det att Ingen kvinna har haft den positionen innan. Inom finansvärlden är de grå gubbarnas välde utbrett. Och för de grå gubbarna är nog detta något märkvärdigt. Det är då man får påminna sig om att även myrsteg är framsteg.

Inga kommentarer: