torsdag 9 juni 2011

Studenten

Såg ut som kriget hemma idag. Står inte ut när det är häjkon bäjkon hemma men orka städa (Dejan har "packat upp" våra väskor från Götet och sedan lekt med alla kläder. De ligger nu över hela lägenheten. Det var urtidigt på morgonen och jag låg utslagen på soffan och tittade på, lät det ske. Hon tyckte att det var fantastiskt roliga att riva i väskan och verkligen slänga ut kläderna. Dessutom disk i hela köket och kladdigt matbord). Vi gick ut redan halv nio, gick till Espresso House på Dalagatan och tog en kaffe. Dejan sov. Och då kom de, ungjävlarna, studenterna! De ba "TUUUUUT" i ngn töntig tuta. Precis framför Dejan så att hon vakna. Jag ba "FIRA I TYSTHET OFFER!" och de ba "TUUUUUT!" *provocerar* och jag ba "imorgon är ni arbetslösa era jävlar!". Eller, jag sa inget. Jag satt tyst och knep ihop käkarna så hårt att de vitnade. Man minns ju faktiskt hur sjukt skön känsla det var att ta studenten. Att det fanns små barn som ville sova hade man ju ingen aning om. Jag skulle också varit den där som tutade och skrek och ba "WOHO STUDENTEN". Jag hade inte heller lagt märke till den sura morsan och hennes sovande unge.

Ps. När vi tog studenten stog några dagisbarn och vinkade glatt åt oss när vi åkte hem. Carman ba "HEJ BARNEN, FATTA ATT NI HAR TOLV JÄVLA ÅR KVAR!" Har nog aldrig garvat så mkt i hela mitt liv.

2 kommentarer:

Ida sa...

Förstår helt. På morgonen ligger jag i soffan, dricker kaffe och tittar på Gomorron Sverige (för mycket pinsamheter och reklam i NyMo) medan barnet "sorterar tvätt" alt. "återvinner gamla tidningar". Jag ser i ögonvrån bara.
Sen när pappan kommer hem och: "Oj, så här ser ut!" Jag ba' "Ojoj, vilken busemaja vi har"

emster (som ff inte orkar logga in) sa...

HAHAHA! shit vad jag älskar dina kommentarer!