måndag 10 juni 2013

For fucks sake, vad jag är sliten. Vi har varit i Gbg. Min sargade, söndertrasade kropp klarar inte av två sextimmars bilresor samma vecka. Familjelyckan var total redan i bilen ner när Daniel sulade en full vällingflaska rakt i intrumentpanelen för att jag "lät sur". Jag ba "VAD GÖR DU!" och Didi (sitter bakåtvänd i baksätet och ser inte framåt) "VAD GÖR PAPPA!?". Är total skvallerkärring och ba "han kastade zoes vällungflaska!" och Didi (ordningsvakt) ba "DU FÅR INTE KASTA ZOES VÄLLING. PLOCKA UPP DEN GENAST" och Daniel tiger surt i framsätet. När hon framhärdar att han ska plocka upp den "genast! nu!" säger han ironiskt "ja nu plockar jag upp den. visst daisy". Ironi funkar ju sådär på treåringar.  Daisy frågade i cirka en halvtimme om pappa hade plockat upp zoes välling. Zoe pallade inte riktigt med allas utspel och fick gråtatack så att hon typ satte i halsen och fick kippa efter luft. Vi fick flytta henne så att hon fick sitta brevid mig i baksätet. Tre tjejer i baksätet. Och en vällingkastare i framsätet.

Sen började dock la dolce vita. För en gångs skull var det fint väder i Göteborg hela helgen. Goa Götet visade upp sig från sin allra bästa sida. Såpass att Daniel började planera för återflytt. Vilket givetvis inte går i verkligheten eftersom mina föräldrar har oss i ett järngrepp. Så mycket hjälp som vi får av dem skulle vi aldrig klara att leva mer än fem kilometer från dem. De hämtar och lämnar och passar och leker och vattnar blommor och gräddar pannkakor. Mamma viker till och med tvätten när hon är här. Pga "måste ha ngt att göra". Kan så inte relatera till den känslan att man måste ha något för händerna. En av mina skönaste hobbys är att inte göra någonting. Har dock stor respekt för pensionärers behov av att aktivera sig samt tillfredsställelse i att "plocka" etc. På samma sätt som jag har noll respekt för "käcka" och "peppiga" människor. De har nämligen oftast ett obehagligt behov av att "peppa" och aktivera alla runt omkring sig som om de är reseledare (mkt obehagliga människor). Det har inte pensionärer. De bara går där och pular för sig själv.

Höjdpunkter helg i Gbg
- Liseberg. Nya Kaninlandet är friggin awesome. Håller en treåring i extas i sex timmar. OCH INTE ENS KÖ TILL TOAN!
- Håkan Hellström. Bra konsert. Men ffa sjukt roligt sällskap i form av Mikebike och Josefine. Och hittekompisen Olof. Som gick och köpte öl till oss. Och sedan spillde ut sin egen. Stackarn. Vissa människor har bara en sorgsen aura av snällhet i kombination med otur. Vi erbjöd en av våra öl. Men han tyckte att han som kommunalarbetare inte kunde ta den ifrån oss. Ngt om heder etc. Mikebike köpte en ny öl till honom sen. Han fick typ tårar i ögonen av tacksamhet. Hittekompisen Olof vägrade även behålla växeln från ölen pga att han "inte tycker att man ska profitera på sånt här". <3 p="">- Släkten. Vi har släkten som är undantaget som bekräftar regeln "släkten är värst".

4 kommentarer:

4everfine sa...

Det där med vällingen är det roligaste jag hört sen stan brann.

mikebike sa...

Hahaha så jävla bra det där med vällingen. Som jag sa så är det så himla härligt att höra att andra par har exakt samma handlingsmönster. Looove it!

Och tack förrsten. Det var sjukt kul att träffa er. Ni är grymt sköna och roliga. Så kul att ha noll startsträcka när vi ses trots att det är så sällan. Men shit vad jag och Josefine var slut igår. Vi låg typ och sov till halv ett och sedan åt vi frukost och gick hem och sov i två timmar till. Visst var olof var en skön lirare. En legend rent av. J har en så jävla kul bild på dig mig och olof.

Bollan sa...

I love you.

Johanna sa...

Jag vill också hänga med er!! Kom till gbg oftare pretty please.