söndag 30 januari 2011

bekännelse

bloggen. nu ska jag blogga om sådant som gör att ni kommer att tro att jag är galenpanna. jäl rullar alltid m ögonen när jag tar upp de här sakerna och säger så här "visst. nämen visst. det är säkert så" men jag ser ju på honom att han pratar tvärtomspråket och att han egentligen tycker att jag är knäppkola.

bloggen, det bor ETT SPÖKE i vår lägenhet. jag gissar att det är en kvinna. jag har hört hur ngn GÅR OMKRING fast det är mitt i natten och en natt vaknade jag av att det kändes som att ngn var i rummet! Alltså: !!!

jag är säker. det är ett spöke. Förtydligar känsla: !!!

en annan sak som kan verka konstig men som också säkert är helt sann är att jag nog börjar bli elallergiker eller internetallergiker. har börjat må illa varje ggn jag bloggar. blir typ åksjuk/svettig. kanske inte lika spännande. men ändå!

nu ska jag kolla film. en tysk. hej då.

lördag 29 januari 2011

reder ut

make mkt upprörd. ylva är "söt barnprogramledare!"(sur blick). jahaja.

vet ni att när jag var liten fanns det inte ens barnprogram. man fick titta på anslagstavlan. fatta. det roligaste man visste var ett femtonsekundersklipp med en snubbe som nös bort lappar. tragiskt.

Lyxen lyxen!

Kvällen: lillunge sover hos mormorn och morfarn. Mamman och pappan drar en bio och middag på stan. Lyxen, folket!

fredag 28 januari 2011

På spåret pro

Nämen om det var en liten kisse som tog Ho Chi Minh City och Stockholm på tio poäng? Eh, DET KAN NI FETHAJA! Hade piskat skiten ur vilka "kändisar" (vem ÄR ylva?) som helst. Verkligen knäckt/ägt/dominerat!

Borde sluta bli förvånad över min egen bästhet.

Jag minns

Minns ni när man var student och satt uppe hela nätterna och lyssnade på Moby, msn:ade och laddade ner 24 på DC++?

Minns ni när varje förfest var en halv flaska Jack Daniels och en omgång TP med bästa vännen?

Minns ni paniken när man förstod att man kanske var kär i den där bästa vännen och allt helt plötsligt blev så skört? Minns ni när man blev full, strök handen genom hans hår och det kändes som ett vattenfall? Minns ni hur allt doftade lugn? Minns ni det?

Minns ni när man insåg att man känner honom så väl att man förstod att paniken i hans ögon inte var något att oroa sig för? Att han faktiskt också älskade men som en dum liten björn (Nalle Puh) så visste han inte riktigt hur han skulle hantera de känslorna? Minns ni att man blev lugn inombords, lät honom gå för man visste att han inte var redo? Minns ni när han kom tillbaka och grät och ångrade sig och man ändå såg i hans ögon att han inte var redo, att han inte hade rett ut sina tankar? Minns ni hur man - fast hjärtat skrek - sa att det kanske var bäst att bara vara vänner? Minns ni hur han lufsade iväg som en krossad liten nallebjörn?

Minns ni veckan efter, hur man såg att något hade ändrats i hans ögon? Att han såg rakare ut i ryggen, mer bestämd, trygg? Minns ni hur man liksom såg att han hade funderat klart? Minns ni hur rätt allt kändes? Minns ni hur hela världen plötsligt exploderade?

Minns ni?

För jag känner det fortfarande i hela kroppen.

Soundtrack

torsdag 27 januari 2011

ett annat perspektiv

och ni kanske ba "men va handlade debatt om?" och jag ba "vänner, lugn. inget viktigt. inget viktigt alls. det VIKTIGA är belindas klänning." och ni ba "men seriöst, kom igen va handlade det om?" och jag ba "vänner, ärligt. har ingen jävla aning."

mygoooood!

Hallåhallåhallåhallå?!?

Debatt!

Belinda!

Eh, hon måste ha gått ner i vikt! ÄLLÄ?

Hon. Är. Så. Himla. Snygg.

VILL HA hårfärgen. Och KLÄNNINGEN. Klänningen. *kvider*

Vart har du bantat, Belinda? Var har du handlat, Belinda? Åh, Belinda, ditt lilla stycke. *rrr*

Beelindaaaa?

love u. *piper*

friskis here i come! NOT. eller?

kvinna i tre år gamla träningskläder: om en timme gör jag debut på friskis. jag ser INTE fram emot "barfotapass". inte ett dugg. Mina tånaglar är inte fina. avskaft svart nagellack is not so fresh och jag är lite "rumlig" i magen. det är kallt ute, jag fryser, det är långt till friskis, det verkar onödigt att träna, jag är nog inte helt frisk, lillungen kommer sakna mig för mkt, jag kommer bli skinny bitch 2011 ändå!

har faktiskt inte alls lust att träna. börjar ångra att jag köpte friskiskort. åååh, jag VILL INTE! det verkar jättetöntigt m friskis. friskis är dumihuvet och jag har ingen LUST FAKTISKT. om man inte vill måste man inte. (biter på naglarna).

(vinden viner hårt, argt och kallt utanför fönstret)

skit också, nu kan man inte avboka heller. mindre än en timme kvar och då har töntfriskis tagit bort möjlighet att avboka. avbokar man inte i tid får man en "prick". hatar pricksystem.

STOR SUCK. (dramatisk paus). jag får väl gå och träna då. (arg paus). men jag kommer INTE att gilla det! (end scene).

doktor susanna

mmm är kär i doktor susanna. hon va jättebra och tog mig på allvar och sa att allt är bra med mig! är så lycklig. doktor susanna tror att jag har en liten sträckning på en muskel vid revbenet eller att jag blivit öm för att jag hade riktig behå på mig när jag träffade Linn och fick Charlotte Pirellituttar som svämmade över i den riktiga behån. Doktor Susanna säger att jag inte får klämma ngt mer, högst en gång i veckan. exempelvis måndagkvällar (obs, endast förslag fr dr susanna). har det inte gått över om tre veckor ska jag ringa igen och boka en ny tid. Allt känns så himla bra nu. Är inte alls rädd för att dö längre. Till och med magen verkar bättre så jag vågar äta lunch. Ska äta thai. Kyckling med grönsaker och ingefära från Bee's. WIN!

ps

jag ÄLSKAR det här med gillaknappen! så himla kul när ni trycker. jag älskar er också. ni vet det va? *gollar*

babyrytmiken

kommer missa babyrytmiken idag. så himla synd för det är URGULLIGT när bebisarna slår på trumman och klappar händerna. Dejan kan ju inte klappa händerna men jag brukar klappa åt henne. det är bedårande. hon ser helt borta ut och så slår jag ihop hennes händer. ibland blir hon helt stel i armarna, som att hon inte vill klappa. men jag klappar ändå och det är så sött! men nu ligger hon däckad i sin lilla säng så vi kommer missa. kanske lika bra. har mkt konstig känsla i magen. om jag får vinterkräksjukan blir jag jättearg. mitt värsta är att spy. hatart!

så gör man inte!

hej internet/bloggies. nu måste vi prata lite om hur man beter sig. vad som är okej och så. för helt nyss så var det sju st "gilla på den!" på ett av mina inlägg och nu har flera stycken försvunnit. alltså: NEJ, det är inte okej. man kan inte bara trycka gilla och sen ta bort! jag trodde ni förstod det här?

jag är en mkt känslig konstnärssjäl.

fräsch tjej

Internet nu går jag och tar en dusch och tvålar in mig. Man vill ju va fräsch_tjej_79 när Susanna ska klämma på'en!

husläk ftw!

kan nästan inte andas av upphetsning över GRYM husläk. telefonen sa att hon skulle ringa "omkring" 8,35 och det vet man ju hur läkare är så jag lallade runt här och tänkte att "hon ringer väl vid tio" men åttatrettifempip så ringde det. jag missade samtalet pga gullade m lillungen. då ringer hon upp igen typ två minuter senare! och jag ba "eh jag är om i bröstet" och hon ba "kan du komma idag" och jag blev nästan helt stum så förvåning. får ta med mig lillunge också. bara jag "kommer i tid" (hehe, känner hon mig?). har BÄSTA husläk. älska min husläk. husläk ftw!

ps. sjukt att jag har så låga förväntningar på sjukvården att jag blir överlycklig över att få en tid.

har ringt!

har ringt! vet ni hur avancerat det är att ringa sin husläk nu för tiden? fattar faktiskt inte varför de har telefontid när man ändå bara fick knappa in sitt personnummer och sen sa telefonen att husläk kommer att ringa om en kvart. om telefonen ändå bara berättar saker och man inte får prata m ngn behöver de väl inte snåla och ha fyrtiofem minuters telefontid? va? hur DUMT är det. eh, väldigt. den som kunde styra upp skjukvården alltså...

ringa husäk

om sex minuter öppnar min husläkares telefontid. då ska jag ringa och boka tid för bröstet. gick in på vårdcentralens hemsida för att kolla hur min husläkare ser ut. av alla tretton läkare är det bara en som inte har ngn bild brevid sig. eh, den varinte helt otippad. jag valde en kvinnlig läk när jag valde. vill inte ha en gubbe som klämmer på brösten. känns olustigt. hon i telefonen föreslog den här. hon är alltså antingen ny eller extremt opoppis. blåbär eller satkärring. fan.

tre minuter kvar t telefontid öppnar. är nervös.

appropå näthat

det här är verkligen inget hat men lennart ekdahl alltså, vilken lam programledare!

jäl hälsar att han tycker att ett jätteroligt blogginlägg vore det här om att folk lägger tid på att ladda ner en app för att kunna svara på frågor på ekdahl och sedan kollar man på ekdahl och svarar "jag vet inte" på en fråga. han tycker att det är mycket märkligt beteende och att ngn borde blogga om det. jag kastar upp bollen här så får den som känner sig manad plocka den och göra ett skojigt inlägg av det hela. okej? varsego.

OCH: "debatten" om ipad. var det ngn mer som nästan kvävdes i skämskudden?

onsdag 26 januari 2011

*hångly*

nu är min man hemma från öl på stan. ska hångla.

hm

är nog dum i huvudet på riktigt. nu är gillat där igen? är det ngn som skojar med mig? hjälp vad jag är vimsig. en gulli liten vimsemaja! jag är söt. *hihi*

men jag såg det, jag svär!

eh. asså nu är "gillat" borta? jag fattar inte? hur kan man göra så? ba trycka gilla och sen ta bort det? va? vem vare? vem vare? VEM VARE SOM KASTA!? (skoja).

men allvarligt. hur kan man göra något så elakt?

ÅH!

flämt, flämt, flämt! Det har HÄNT! ngn har tryckt gilla! Yyyyyyl! VAD LYCKLIG JAG ÄR NU! Heja mig och min blogg!

gilla på den!

är man mkt knäpp i huvet om man själv trycker "gilla på den!" på ett inlägg? vill så hemskt gärna se hur det ser ut när man gillar ett inlägg. alltså, har ju sett på andra bloggar. men vill se hos mig.

asså folket, det är ett jävla klick. bara klicka då! jag fattar inte. hur kan man inte gilla mina inlägg men typ trycka gilla på "fredagsmys" på fejsbox? jag blir faktiskt förolämpad. känner mig kränkt!

jag är inte sur, jag är besviken

huvudvärken! vill gå och sova men kan inte lägga ner datorn. är rädd att ngn ska uppdatera, skriva roligt på fejsbox, kommentera på bloggen eller trycka GILLA på inlägg. INGEN har "gillat" min nya gillapådenknapp som jag har lyckats få dit alldeles själv! är mkt besviken på er Internet.

ps. är det ngn mer än jag som inte orkar höra den där tjejen sjunga om halebop någe mer? hatar folk som sjunger "fint". kanske därför jag älskar håkan och hatar celine dion (eller va hon heter).

häj då dumma internet nu ska jag kolla på teve!

frågar

ska man vara så här trött? är det det som kallas livet? jag bara undrar för jag är så trött att jag inte ens orkar blogga eller fejsboxa. jag önskar att jag var pigg men allt jag vill är att sova och JAG VILL INTE SOVA!

vill va vaken.

ps. det var hemskt att inte få kolla varken fejan eller bloggy igår. jag har problem. är nog en sån där internetmissbrukare.

ps2. kollade fejan och bloggy i smyg på toan.

det här är inget blogginlägg det är vakuum

ååååh. vill hemskt gärna blogga men har noll intressanta saker att säga. inget händer i mitt liv. är bara löjlig småbarnsmorsa som rultar runt på stan och gör pussljud till lillungen i vagnen.

lillungen fyller 6 mån idag. sex månader ba så där pang bom poff tjoff! fatta vad fort tiden går. (går inte)

sjukt att för sex månader sen var mitt underliv ett söndertrasat öppet sår, jag hade brutit svanskotan och kunde varken gå eller sitta. var världens lyckligaste. är ff världens lyckligaste. DOCK trött i ryggen. (har bokat massage via groupon. mucke mucke billig.) mamma var här igår efter sin jympa och visade hur man ska göra om man har ont i ryggen. jag hade (otroligt dumt nog) berättat att jag kände mig sliten i ryggen så hon hade såklart frågat sin jympalärare vad man ska göra. satt och matade lillungen när mamma stampade in och ba ställde sig på alla fyra på golvet och började kuta/svanka och förklara vilket underverk denna fantastiska övning skulle vara för min rygg (enligt gammeltantjympaläraren). lillungen kom totalt av sig i ätandet och ba GLODDE på mamma. det gick inte att få kontakt med henne, hon kunde liksom inte sluta stirra. aldrig i sitt sexmånader gamla liv hade hon sett ngt så konstigt som en sextisexårig tant som kutar/svankar rygg på köksgolvet. såg att hon tänkte "konstig gumma". iaf. det var det enda intressanta som har hänt oss.

tisdag 25 januari 2011

ikväll: tystnad på bloggen

jäl är besviken på mig. tycker att det enda jag gör är att blogga, fejsboxa, läsa bloggar samt gulla med min iphone. han säger att han pratar med mig och att jag inte svarar eller att om jag svarar så chansar jag bara. han menar att jag inte har ngn aning om vad han säger utan ba "mm, va kul" fast han kanske pratade om ngn som blev mördad eller så. han ba "men jag då!" och så får det ju inte bli. man måste kunna vara utan bloggen ngn dag i alla fall. ikväll ska jag således vara med min man. gulla m honom och inte m bloggen eller iphonen.

Fast

Dejan sover. På min arm. Bloggar m ena handen. *duktig*

Har varit och simmat idag medan mamma (underbara kvinna) passade dey. Finns det ngt mer rogivande än att vara under vatten och sedan läsa Kalle anka i bastun? Det skulle vara att sova middag med en lillunge på armen då.

Nu går ni in hos onekligen och läser om lindex. Sen klickar ni på länken och läser den nya bloggen. Sen minns ni stringtrosor till barn och bikini t typ spädisar. Om jag inte kommer ihåg galet fel så var det också lindex. Dagens hate.



Middagslur





måndag 24 januari 2011

igelkotte

har börjat läsa riktig bok. den där om igelkotten som alla läser. har bara kommit några sidor. ingen igelkotte än. eller äckelkotte som jäl brukar säga. han är ingen särskild djurvän han.

min man vuxen

min man är så himla vuxen. nu pratar han med skandia om att vi borde ha försäkringar och så. han pratar om "min fru" och "dotter" och att det beror på "barnpassning" om "frun" följer med osv."frun", det är jag det. helt sjukt. och vuxet.

uppdatering

är nu så kissnödig att jag har ont i blåsan. måste gå för Rut va här idag och känns inte värt pengarna om jag kissar på mig i soffan när hon varit här och gjort fint och piffat.

hej då nu går jag på toan.

minne/trauma

är så himla kissnödig. orkar verkligen inte gå och kissa. så sjukt ovärt och jobbigt att behöva gå och kissa. dålig utveckling av mänskliga kroppen att inte kommit på lösning där äckel "dunstar" så man slipper toabesök. önskar att jag bara kunde kissa. bara testa vad som händer liksom. och ni ba "men åh, den där bloggen har blivit värsta kiss och bajs så himla synd". *pretton*. men alltså ändå sedan jag såg dum dummare (älska!) så har jag velat testa att kissa på mig. kommer iofs ihåg skammen när jag var typ TOLV och kissade på mig på vägen hem fr skidbacken i sälen. asså så himla långt till vår stuga och pappa ba "nej då det är bara en liten bit" och jag ba "men jag är JÄTTEKISSNÖDIG" och pappa ba "det tar bara nån minut" och jag ba "nej det gör det inte jag måste gå NU" och pappa ba "nejdå du klarar det" och så åkte vi till stugan och jag kissade på mig cirka tre meter från ytterdörren. låg på mitt rum och grinade i ungefär tre timmar efter det och vägrade äta middag. jävla pappa. vi var där med johan (jämnårig kompis) och hans pappa. fattar ni pinsamt. mamma var inte med. har aldrig saknat mamma mer än då. tycker det är snudd på barnmisshandel faktiskt.

Jag vann

Lillungen har feber! Det kanske inte är ngn stor nyhet i världsliga sammanhang men vi är helt till oss och springer omkring och ba "ojojojdå har du feber lilla lillunge, ojojoj" och tar tempen och bäddar ner na och släcker lampan och stoppar i nappen och så. Hon är helt rosig om kinderna och gnällig på ett lite förvirrat sätt. Det är bedårande. Fattar ni vilket fantastiskt barn jag har som är gulli till och med när hon är sjuk! Jag är bäst. BÄST! Har skaffat bästa ungen. I win.

/Bäst i världen

söndag 23 januari 2011

morden igen

oj, nu bloggade jag om ngt helt annat mot vad jag skulle. hihi, jag är så gulli. *vimsemaja*

vad jag egentligen skulle blogga var att min pappa är polis och han ser jättemkt ut som barnaby from causton CID. skillnaden är att i verkligheten är barnaby är dum i huvudet (det har jag sett på skavlan) och min pappa är snäll och mysig cop.

morden

om tretton minuter ska jag och min hubby (haha, skojar bara. kallar honom inte för hubby. dah! är mkt mkt cool, kallar honom "min kille som jag har gift mig m" = cool) kolla på morden i midsomer. vi är gulli och dricker saft och jäl fiser lite grann men det gör inget för citat vi är gifta slut citat.

ps. jäls citat. ds

ångest

okej. nämen asså OKEJ. eh. okejokejokej nu fick jag panik. för asså *panik*. ni vet? panik? vet ni?

jag VET att det inte är så här men så blev jag helt "men herregu i himlen han som inte finns tänk om jag är GRAVID". alltså, jag är inte det men 1) jag är konstig i brösten 2) jag är vansinnigt trött 3) jag är tjurig 4) jag är fet om magen 5) har fått konstig mens (som jag hade i början m dejan!)  6) känner mig gråty och 7) eh, har slarvat massor med p-piller! *skäms ihjäl*

kan så inte vara gravid för är för tjock, känner mig fortfarande trasig i underlivet (buhu) och min bajscykel börjar äntligen bli normal igen för att inte tala om hela proceduren att bajsa finally känns ok (no more hemorojder *yay*) och vill faktiskt inte att lillungen ska behöva konkurrera m ny lillunge. än. vill ju hemskt gärna fler barn. men inte än.

ÄR inte gravid. vet det. bytte bara "hjälp jag har bröstcancer" för en sekund.  är ju egentligen rädd för tuttarna. ska ringa vårdcentralen imorgon och boka tid för titsen. ta tjuren vid hornen, ni vet. åååh, varför måste jag bära all världens ångest? *why*

eh. hoppas ni hade en trevlig läsning. välkommen åter.

lördag 22 januari 2011

bara en sista grej

asså, bara en grej innan jag går och lägger mig. men jackass (??). är de inte väldigt dumma i huvudet ibland. eller är jag den enda vettiga vuxna människan i hela universum! skulle jaga upp mig ngt vansinnigt och verkligen skälla ut de där fåniga killarna om jag träffade dem. jag skulle bli så där varm inombords och försöka komma på riktigt elaka saker att säga så de verkligen skulle ÅNGRA SIG för att de bajsade i det där dockskåpet! vissa saker gör man bara inte. börjar nästan gråta av ilska. jävla gubbjävlar. (snyft)

bekänner/erkänner

har ätit massor med kalorier idag, typ kandiderar som riksfetto. buhu. närå, men lite ångest får man faktiskt när man varit duktig och så helt plötsligt börjar man förhandla med sig själv och ba "en liten bit kan jag ta, jag som varit en sådan duktig liten nasse" osv och helt plötsligt har man gjort äppelkaka OCH ätit popcorn! BALLEKUKEEEN!

anyhoo. imorgon är en ny dag, nya möjligheter etc etc. och man ska inte glömma: man gör av med kalorier till och med när man sover. vilket jag ska göra nu. hej hej på er körvar!

robyn din lilla snäcka!

eh. jag älsky robyn. så himla cool. ändå sen jag var sexton har jag härmat hennes frisyrer. robyn klipper sig och en månad senare skuttar jag till frisören med en bild och ba "så här vill jag se ut" *dreamy eyes*. nu är hon på teven och är tuff och ball och jag sitter i soffan som en lite rultigare version och njuter. ganska nöjd faktiskt. jag har som hon och det är tufft! GÖTT MOS.

svarabaramedettord

alla gör det. i alla fall alla som är nåt.

1. Var är din mobiltelefon? hemma

2. Var är din andra hälft? brevid

3. Ditt hår? snyggt

4. Din mamma? mysig

5. Din pappa? gullig

6. Det bästa du vet? lillungen

7. Din dröm i natt? glömt

8. Din dröm/ditt mål? skriva

9. Rummet du är i? ”salongen”

10. Din hobby? blogga

11. Din skräck? död

12. Var vill du vara om sex år? semester

13. Var var du igår kväll? kompisar

14. Vad är du inte? pedant

15. En sak du önskar dig? snygghet

16. Var växte du upp? förort

17. Det senaste du gjorde? popcorn

18. Dina kläder? mysbyxa

19. Din tv? guldgalan

20. Ditt/dina husdjur? döda

21. Din dator? älsky

22. Ditt humör? rolig

23. Saknar någon? lillungen

24. Din bil? twiggy

25. Något du inte har på dig? smink

26. Favoritaffär? Ica

27. Din sommar? solig

28. Älskar någon? flera

29. Favoritfärg? blå

30. När skrattade du senast? nyss

31. När grät du senast? igår

svårt.

volvo

idag är det lördag och lillungen ligger och sover förmiddag i sin säng. jag vill kolla på längdskidor på teven men jäl vill kolla på nåt om volvo (han är ju fr götet och de är ju väldigt intresserade av volvo där). när vi bodde i gbg jobbade jag ett tag i torslanda och då åkte jag förbi volvo varje dag. och så hade vi vår båt molly (en väldigt söt grundsundssnipa) i torslanda lagun och när man skulle dit åkte man också förbi volvo. så vi har ju många kopplingar t volvo. dessutom känner vi en som jobbar där. hon blev sextrackaserad av en gubbe på sitt jobb.

jag hatar bilar.

jag tycker verkligen inte om att köra bil. jäl säger att jag inte kan och att vi måste köpa en ny bil, med automatlåda, för jag glömmer bort att växla hela tiden. det är ett himla hallå om att man måste växla. jäl säger att man inte får åka på trean på motorvägen. jag tycker det går alldeles utmärkt. hinner inte hålla på och växla hela tiden. växla är nördit.

torsdag 20 januari 2011

Vinis

Hm, kanske mår ganska illa av vin nu. Tvåochetthalvtglas. Linn mkt lolig. Vi kommer bli "fenomen". Ni kommer se oss på skavlan. Hon som pratar kommer va Linn. Hon som sitter tyst och ler dumt, det är jag. Skavlan nämligen mkt svår att förstå.

Win!

Eh, trodde att söder låg jättelångt bort och att jag var sen. Men det är ju nära! Kommer hinna i tid! *yay*

Irl m linn

Bloggy! Är på väg t irl date m Linn (just another fucking blog). Är mkt, mkt pirrig och förväntansfull. Vi ska dricka vin och prata barnbokskurs! *crejzy girls*

onsdag 19 januari 2011

PLATS FÖR APPLÅDER

HAR. LÄST. UT. KALLE. ANKA. POCKETEN. UTROPSTECKEN. GLÄDJETJUT.

recension: den var inte så bra som jag minns att kalle va. knattarna har blivit mesiga och använder gps och mobil och sånt (känns inte ok) och farbror joakim är faktiskt väldigt elak. jag fattar att kalle vill ha arvet, men alltså pengar är inte allt. skulle bryta med gubbfan.

tisdag 18 januari 2011

nu slutar jag med hormonerna

hej bloggen jag är så himla hypokondrisk och rädd idag för jag är öm i ena bröstet, alltså på sidan av bröstet nedanför armhålan. där inne är det som att jag har ett blåmärke. har även fått mens (why, livet?) och slutat äta mini-pe eftersom jag ändå glömmer att ta dem hela tiden och sedan får ångest av att jag glömmer. har ätit en halv karta men bara kommit ihåg fyra (!!) dagar. känner mig misslyckad. mkt illa att jag hämtade ut mini-pe för ett helt år. femhundramammapengar till ingen nytta.

har googlat "öm i bröstet" hela eftermiddagen och haft gråtattack där jag suttit med lillungen hårt i min famn (hon tröttnade jättesnabbt och ville ner men jag fortsatte krama och ba "jag älskar dig lillunge, jag älskar dig finaste lillunge du ska inte oroa dig för mamma buhu"). hennes röda stjärt har inte blivit bättre. vet inte vad jag ska göra faktiskt. allt känns så hopplöst och jäl har inte kommit hem från jobbet än (kl är 20.43). jag hatar när han har "styrgruppsmöte" nästa dag!

har bara ätit 837 kalorier idag men är för matt för att gå ut i köket och laga mat. ingenting på teve heller. GRÅTY SNYFT SNYFT.

måndag 17 januari 2011

hej alla fanz!

Tjenna, tjenna här var det cool_brud_79 som "loggar in och kollar lege". Närå jag ba skoja. Skulle aldrig säga sådär töntigt. Fast när man tänker efter: lite sant är det ju även om töntigt uttryckt.

För er som är jättenyfikna hur lillungen har skött sig kan jag meddela att hon har varit väldigt charmig och glad unge idag. är mkt nöjd. enda tråkiga nyheten är att hon har fått "röd stjärt" (intressant info,varsågod). det är tyvärr mitt fel för jag märkte inte att hon bajade *dum mama* så jag tror att den lilla korven/moset låg där rätt länge och... ja. det blev rött. stackars lillungen blev jätteledsen när jag skulle byta. hon grät. men sen badade vi med hennes lilla båt. då blev hon gladare. sedan fick hon ligga och sprattla naken rätt länge och det tyckte hon också var göttans.

Konsumentinformation: jag använder inotyol till lillungens stjärt.

OCH VET NI VAD SOM HAR HÄNT? bollan ringde idag och berättade att en kompis till henne hade ringt henne (ni ba "åh vad bra du är på att berätta en historia. vad spännande det är". men alltså LUGN. det kommer) och så hade hon skickat med en länk till bollan och LÄNKEN VAR TILL BLOGGEN och hon ba "känner du henne? är det här dig hon skriver om" och bollan ba "ja, det är kompis!" COOLT VA! Sen sa Bollans kompis att jag är jätterolig! *jippi*

ettårskalas

vi va på ettårskalas igår. eller alltså, vi var i samma hus som ettårskalaset var men fick vara på ett annat våningsplan hela kalaset eftersom lillungen blev skitarg när vi kom dit och sedan vägrade sluta sura. till slut fick vi ba "eh, kul att vi fick komma på kalaset men vi måste nog dra nu för lillungen är jättetrött och vägrar sova här". så fort ngn tittade på dejan sköt hon fram underläppen och tårarna började rulla nerför kinden. sen drog hon efter andan och satte av ett ILLTJUT.

inatt vaknade hon kl 03,15 och var jättepigg och låg så här: "BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA" *sprattlar med armar och ben* *fastnar med foten mellan spjälorna* *surar för att fot sitter fast mellan spjälorna* *spottar ut nappen* *surar för vill ha nappen*

alltså, mygod. det höll på i över en timme. till slut gick jäl upp och bytte blöja på henne (hon trodde att de skulle leka och toksprattlade av lycka och ba *JAG VANN VI SKA LEKA* och jäl ba *byter blöja under sträng tystnad*. sedan la vi vår stora nalle Daniel Lemma över lillungens ben så hon inte skulle kunna sparka med benen och hålla på och fastna. såg rätt kul ut med en lillunge med en jättestor nalle över fötterna. men det funkade. skam den som ger sig etc etc.

idag är en ny dag och jag ser fram emot glad och go lillunge som skrattar och sover på sina tider och som INTE vaknar inatt och vill leka!

// mamatrött

seriöst

seriöst så tror ni väl inte att jag skulle ta den där chokladbiten? för det första har jag inget hemma men även om jag hade det så skulle jag inte ta eftersom jag är dedikerad banterska. egentligen får man inte säga "banterska" eftersom det har en sådan negativ klang. man ska säga att man "lever hälsosamt" eller "försöker tänka på kosten" eller likn. Det är ungefär som för kommunisterna, de får inte säga att de är kommunister utan "vänster" fast alla egentligen vet att de är kommunister. Men ingen kan ju va kommunist idag. det vore ju inte klokt med tanke på alla dumma saker som skett i kommunismens namn. Men jag tycker faktiskst att det är taskigt mot alla som ÄR vänster att säga att man är "vänster" när man egentligen är kommunist. Lite som om jag skulle säga att jag "lever hälsosamt". Litet minihån mot alla som lever hälsosamt och tänker på kosten. Jag gör det ju inte från hjärtat. Jag vill ju bara gå ner i vikt. Skinny bitch summer 2011 ftw, liksom!

HURRA!

Har gått ner 1,3 kg första veckan m viktklubb! HURRA HURRA HURRA! Vill fira med, hrm, choklad.

söndag 16 januari 2011

förväntningar

vi kollar på skidskytte och efter sista skjutningen ligger ferry trea, cirka tre sekunder efter ledaren. "tror du att han tar det" frågar jäl "eller tror du han kommer sexa?". "jag tror han kommer sexa" svarar jag pessimistiskt.  när ferry vinner säger jag "man tror ju alltid att svenskarna ska klappa ihop. det är jävla jörgen brinks fel".

söndagsmorgon

är inte alls bakis mer än att jag lider av muntorrhet. spräckte vinbudgeten igår, fast jag sa nej så gick Boll och fyllde på glaset. Jag ba "nej tack nu är det bra för mig" och hon ba "ngn som vill ha bubbel?" och jag ba "eh, fast ett litet glas kan jag ju ta...".

känner helt ärligt att det inte är lika kul m vinfylla som det brukade va. inte samma grej längre. alltså tjejmiddag lika kul, men bli berusad inte nödvändigtvis. hade kunnat dricka ett el möjligtvis två glas vin till maten och ändå haft minst lika kul. jobbigt att inte va pigg när man vaknar och jobbigt att behöva pumpa ut och slänga.

appropå det så är det mer än okej att amma nu. Lillungen har blivit så snabb och effektiv att det inte är klokt. Är mkt stolt mor. Däremot är hon mer intresserad av riktig mat så vi håller på att dra ner på amningen. Trodde aldrig - ALDRIG - att jag skulle säga det här, men det känns lite vemodigt faktiskt.

en annan sak: är så oerhört glad för fina länkningar från er. Och jätteroligt att fler kikar in och läser. Blir barnsligt sprallig av lycka. Tusen tack!

Fråga!

Har jag fått mens? Äter ju piller? Glömde iofs några dagar och tog fem piller på en gång. Nu: mens? Varför. *ledsen smiley*

Love

Älskar Daisy. Ville ba säga. Fina unge!

Och jäl oxskå!

Ps!


Skrattar åt mig själv. Är så underhållande. Tycker konstigt när inte alla uppskattar! Varför? Trött nu, kan vi höras imorgon? Puss


Sällis


Alltså! Är på odenplam. Kan ni komma hålla sällis? En minut t departure. *ensam*


Äcklit!

Åh såäcklit! En söt tjej står o hånglar m skrynklig gubbe! Blir arg! Hatar gubbarna!



Inte så full!!

Eh läste förra inlägg! Är inte alls så full!! Fel på tangenterna.



Går hemnu

Simma full! Gick in i liten kille han ba "UFF" och jag ba "sereför!".sen gick jag till tunnelbana. Himla bra midda. Bolls kompis går utredning för könsbyte. Mkt intressant för normerna och så. Svårt för privligeraf, hetteo massa fördelar vit och så att förstå!!! Man ba "Shit va jobbigt" men ord räcker inte!

Väntar på tunnelbana, mkt rädd att värdefull iphone ska bli stulen.

Bloggen jag älskar er! Simla mkt!

Fyra munter kvar! (är jag fyll?!!)

Puss puss, va snygg du är! Mkt mkt fin!






lördag 15 januari 2011

buzzen

min buss går om 35 min, behöver alltså gå hemifrån om 32 min. Är helt färdigpiffad och har packat ihop allt jag ska ha med mig (förutom plånbok, mobil, nycklar, busskort, smink och hårspray. går inte hemifrån utan lillehårsprayen nu när jag har kort hår. men det tar ju typ en sekund så det hinner jag LÄTT). Kommer bergis ändå missat bussen. Missar alltid bussen.

enkel matematik

viktklubb säger att jag kan äta en portion paj (har kollat upp vad det blir för mat så jag vet vad jag ska lägga in på viktis) och dricka 3 glas vin för att hålla bantningsbudget.

JA. allt eller inget. sån är jag. har försökt bli balanserad och sofistikerad och sån där som inte bara säger saker utan tänker igenom först och sen kommer med kloka inlägg. en sån som inte målar utanför när man målar naglarna och som väntar tills naglarna har torkat innan man går och gör andra saker. har verkligen försökt. jävla fiasko.

adjektiv som beskriver mig: högljudd, entusiastisk, otålig.

ps

läste kalle anka pocketen i bastun. inte långt kvar nu!

Nämen är det nån som har varit och simmat i ga-ha-nska bra tempo i 40 minuter och gjort av med rä-hä-tt många kalorier så att hon med gott samvete kan bli fullgumma på tjejmiddagen ikväll?

Svar: affirmative. SKOJA! Eller jag har ju det, men jag skojade med det dära militärsnacket.

men hörrni, skönt att mitt simkort hade gått ut den 4 januari FÖRRA ÅRET. det är gullit att va vimsig!

lördag fm: hon är ensam

kanske borde passa på att ta en dusch när lillungen ändå sover men jag orkar inte för det är så skönt att sitta i soffan och bara stirra rakt fram, känna kaffedoften och trycka på uppdateraknappen på dattan cirka en gång i minuten för att se om ni vaknar ngn ggn och efter det byta till fejsbox och trycka på uppdateraknappen där också bara för att inse att jag är den enda personen i hela världen som är vaken nu och när man tänker efter är det en ganska rogivande tanke. eller, andre pops är också vaken. 28 minuter kvar till vinterstudion!

ett, två, tre, tre, tre

hej alla vakna bloggare (småbarnsföräldrar alt tuffa singlar som kommer hem nu fr gårkvällens match)!

ett: lillungen sover frukost.
två: make spelar fotboll.
tre: jag sitter i soffan med en kopp kaffe, omges av ett vackert ljudlöst vakuum, väldigt skönt. är ff mkt glad över barnbokskursen som jag och Linn ska gå. Är så inspirerad! Igår kväll när jag och Jäl kollade på ngn mkt komplicerad norsk film om en patriot som hette Max Manus och jag direkt fick tvångstankar om hans efternamn så började jag istället fantisera om när jag (och Linn) blir firad(e) barnboksförfattare och får va med på talkshow på teve och bli intervjuad. I min fantasi blir jag intervjuad av Kristian Luuk INTE SKAVLAN, jag fattar fan inte vad Skavlan säger. Får hans gäster frågorna i förväg eller kan ALLA svenska kändisar mummelnorska? Gud, höll på att dö norska pinsamhetsdöden igår när Skavlan presenterade familjen Stoltenberg som "den skandinaviska Kennedyfamiljen". Stackars alla norrmän som satt hemma och ba "neeeej, vad gör han! Som om inte svenskarna garvar tillräckligt åt oss innan!". Skandinavisk Kennedyfamilj? *mygod*

tre, forts: ikväll ska jag på tjejmiddag. har köpt vitt vin för cirka hundralappen som ska "passa till det mesta". Planerar att bli gullig fullgumma, röd om kinderna och inte hänga med i konversationen utan sitta och le och ba säga"mm" som svar på allt och njuta av att va hemifrån. *söt*

tre, forts: "tre" handlade om mig. det finns så mkt att säga.

fredag 14 januari 2011

Portis, sluta prata!

Så här jobbigt är det att se Börje Ahlstedt på Skavlan.

Gestaltar "skäms": jäl.




konsertpinglan, vart tog hon vägen?

det är johnossi på teven (tack för värdefull info, bagy) och det slår mig att senast jag var på konsert, var på just johnossi. I typ MAJ/JUNI (kommer inte ihåg så länge sen var det). Nä men det är ju skandal. ofattbart pinit. Jag som är en sådan hopparuntochvagulligtjej (eller jag va när jag va fjortis, nu när jag är quinna står jag längst bak i lokalen med en öl och ser tuff ut). KUL att man bara sitter hemma och ammar (fast lillungen ammar iofs inte så mkt längre, hon äter vanlig mat. med ungefär samma glädje och elegans som en ladrador. förtjusande!) och glor på polishuset, buhu.  Som bagy säger, man kan inte sluta att va cool bara för att man har en lillunge!

frågan är bara vad vi ska lyssna på. Jäl hälsar att han vill iaf inte vill gå och lyssna på ngn jävla mespop! Men hur som helst, vi är öppna för förslag.

eh. ni kanske tycker "lite väl många paranteser i det här inlägget" men det ska va så. det är TUFFT!

barn är söta hela tiden, men nästan mest när de sover

lillungen ska sova nu. hon ligger därinne i sin säng och sprattlar och försöker hålla sig vaken. när hon spottar ut nappen och börjar tjuta går jag lugnt, men bestämt, in och stoppar i nappen igen och rör inte en min. det är sjukt svårt för hon ser så rolig ut när när hon får syn på en, typ charmar brallorna av en och ba sprattlar och ler och håller på. men jag ba "nee, nu är det sova". *bestämd mama*

ps. ingen idé att stycka kycklingen för jäl slutar ju ändå snart och då kan lika gärna han göra det. han gillar sånt.

fru

eh. min man sa såhär igår "nu tar jag upp en hel kyckling ur frysen, kan du stycka den imorgon och börja med maten (coq au vin) så att det får stå och puttra ett tag?" och jag ba "eeeeeeeh, VA!" för att alltså: äcklit! vill inte alls stycka kycklingen.


petade precis på kycklingen. den är mjuk och nästan lite dallrig (kräks) och har nog tinat klart nu.

jag tycker att jäl är kycklingsansvarig hemma hos oss. jag är... eh... musikansvarig och har INTE TID att stycka ngn löjlig kyckling. jag måste göra überbraig spotifylista.

menånej

va man kan paja en låt. fick precis upp den här (typ världens bästa låt) men fick ÅNGEST eftersom jag har haft den som ringsignal till jobbets mobil. HUR DUMIHUVET FÅR MAN VA?

Jag har anmält mig till kursen som jag har längtat efter hela mitt liv!

Äntligen! Tack Linn, för att du fick mig att göra det.

I anmälan ingick att man skulle skriva några rader om sig själv samt en personlig motivering. Har sådan sjuk ångest över mitt pretto "jag vill ta mitt skrivande vidare" och "jag får ofta idéer till böcker men behöver hjälp och verktyg för att slutföra dem". Åh, kräks över min egen töntighet. Vill va tuff och cool! (Linns anmälan var både tuff, rolig och GENUIN. *angst*)


Tänk om de ba "Tack snälla för anmälan, men med en så nördig motivering kan vi tyvärr inte ta in dig på kursen...". Skulle typ dö, grina ihjäl mig.

Iaf, ANMÄLD. Yay!

 KURSEN FTW!

torsdag 13 januari 2011

Ps så är han MKT snyggare nu!

Ba säger. Eh. Eller skryter.



Bild på rockiga Jäl från den där dagen då vi satt vid operan och drack ljummet vin och skalade räkor!

Fin snubbe, va!



Ps. Det är en ring. Inte en cigarett.

ett litet hej från en söt tjej (jag alltså)

Hej bloggy! vet att jag har varit hemskt dålig på inlägg idag men jag är så uppspelt att jag inte kan koncentrera mig. Imorgon ska jag få ett mail och sen ska jag anmäla mig till en kurs och inte förrän jag är anmäld till den där kursen kan jag lugna ner mig och kanske köra lite blogging.

dagens tanke: konstigt att verka stavas med e medan värka stavas med ä. tycker nog att värka också borde stava med e. så säger vi i alla fall i sthlm. och det är vi i sthlm som bestämmer!

onsdag 12 januari 2011

litteraturtjejen

har inte hunnit läsa ngt i kalle anka pocketen idag. fullt upp helt enkelt. har exempelvis varit på babyproffsen. skulle köpa regnskydd till sittdelen (ska byta nu. lillungen blir så arg om vi går ut och går när inte hon är trött nuförtiden. svär att hon skriker "kärring" på bebisspråk). men SOM VANLIGT är allt slut på babyproffsen (har ALDRIG varit i en butik med så vimsig personal). Hon ba "jag kan beställa" och jag ba "eh, nej tack. jag går till briobutiken istället." SUCK!

bloggen, jag är så vansinnigt, vansinnigt trött.

Nu tittar vi på svenska masterchef.

Har hällt upp halstabletterna i godisskålen. *piffig*

man ba GÖRT!

Tam-ta-ram! Meddelar högtidligt: har nu köpt kort på friskis.

tjenis

det var bara lilla jag här, alldeles varm och röd om kinderna efter era fina kommentarer igår!

som vanligt kuksnöar det i sthlm.  hatar vädret så mkt. jag MÅSTE ta med lillungen och gå hem till mamma och pappa för jag har lovat att vattna deras blommor medan de är i acapulco (nu när jag läser kalle anka pocketen tänker jag 'ankapulko' hela tiden). de kommer hem på söndag så jag måste verkligen dit nu. är säker på att jag redan råkat döda ngn viktig blomma. mamma kommer bli tokig.

tisdag 11 januari 2011

oh! just det just det just det!

uppe vid götaplatsen träffade vi en polis på CYKEL (kul) som stoppade alla cyklister som bröt mot lagen. till exempel skjutsa, cykla mot "enkelriktat"(åt fel håll på cykelbanan) eller inte hade lyse och så. Jag intervjuade honom och tog kort. han var väldigt trevlig. sen kom det en tjej som cyklade mot enkelriktat och då var det tack och hej för nu var det "jobb på gång".

mer om gbg

då när jag var första ggn som vuxen i götet gick vi såklart på avenyn. det var en varm härlig sommardag och jag gick och ropade "avenyyyn" på göteborska hela tiden och fotade alla spårvagnar som åkte förbi. blev vansinnigt förälskad i gbg. mest för att KONSUM hade en uteservering där man kunde äta billig mat och ta en öl. ÖL! Riktig ÖL på Konsum. sånt har vi inte i sthlm. har mkt mkt fint kort på mig när jag dricker öl på konsum på avenyn. den där sommaren såg jäl ut som värsta rockkillen också. mkt sexigt. jag frågade honom om han tyckte att jag var snygg och han sa "visst" och jag frågade "på en skala ett till tio" och då svarade han "fyra", det vill säga UNDER MEDEL! var nära på att ta tåget hem, jävla gubbe!

jag!

sitter och tänker på mig själv och hur rolig jag har varit i mina dar. kommer ihåg när jag var och hälsade på jäl i gbg innan vi var ihop. det var första ggn för mig i götet sedan jag va litet barn, jag var mkt exalterad och vi skulle äta riktiga räkor! i västerås där vi pluggade vägrade jäl äta räkor för han sa att de inte är goda i västerås och att det är skillnad mellan färska och frysta och jag var helt såhär "ja men det kan inte vara SÅ stor skillnad, NÖRD". iaf, när jag kom ner till götet så gick vi till bolaget och köpte en tetra ljummet vitt vin för en femtilapp och sen la vi resten av våra pengar på räkor som vi köpte i nordstan (femman? fattar aldrig vad som är vad) och han gubben i fiskargubbekeps som sålde räkorna började ösa i räkor med skal i påsen och jag ba "men asså, kan vi inte få skalade räkor" och jag svär det blev helt TYST i hela femman och gubben bara stirrade på mig, han hade aldrig hört ngt så dumt. jäl blev röd i ansiktet och ba "nej nej nej nej nej... hehe... hon är inte från stan. vi ska ha räkorna" och sen skojade räkgubben och jäl om mig "storstadsfröken". "skalade räkor" mumlade räkgubben hela tiden och så guppade han upp och ner lite.

vi gick och satte oss nedanför operan och drack ljummet vin och skalade räkor och jäl förklarade för mig att det skulle bli så dyrt med skalade färska räkor att det bara hade varit dumt. jag tycker inte att det hade varit dumt. det kliar och sticks att skala räkor. 

ps. ÄLSKAR färska räkor. 
pps. det ÄR skillnad.
ppps. köp färska räkor.  

mina bästa/skojigaste ord/uttryck

mallig
mallgroda
spela allan
förfärligt
mjölk
bajs
högfärdig
prima
ett glas vin, tack!
hamna på efterkälken
dumhuvud
gubbe
gumma
tant
ta hand om dig
verkligen
happy
katten mjauen
hej då

cirka trehundra

har ca 300 kalorier kvar att äta upp idag. vet inte vad jag ska äta. väljer mellan banan och apelsin. vill inte skala apelsin om inte min kille som jag är gift med är här och skalar den åt mig. vill inte äta banan för får alltid tvångstankar att jag suger av bananen. har även morot och äpple hemma. kanske ska äta äpple med kniv. då känner man sig som ronja, visst gör man!

ej tuff

Måste måste MÅSTE tuffa till mig och bli lite mer independent woman. kan inte bli ynklig och känna mig ensammast i världen så fort Jäl inte är hemma en kväll. Men jag gör det. Jag vill så himla mkt att vi ska va ihop. Och lillungen drömmer mardrömmar och ligger där inne och gnyr och jag vill ta upp na och gosa men ändå inte för jävligt gött att bara ligga i soffan och slappa och ÅÅÅÅÅH vad jag saknar mig kille som jag har gift mig med!! Kom hem då, gubbe.

varför är inte jag tuff, jag som är så cool? det är ofattbart.

100!

har nu kommit 100 sidor in i kalle anka pocketen!! bara så ni vet.

har funderat. ska nog sluta va "anonym" på bloggen. alla vet ju ändå att jag bloggar. usch, kanske ska byta blogg. annars: risk för censur (läs: har redan hänt).

ps. ngt ovärt: får inte blogga bilder på lillungen. vill förfärligt gärna blogga lillungen. speciellt om jag ska sluta va semianonym. ingen mening med att va på rikt om jag inte får lägga ut bilder på min lilla fina!

pps. har även MASSOR med roliga kort och små filmer på jäl (där han är sur på mig för att jag filmar) som jag hemskt gärna vill blogga. går inte. är anonym. har sån där integri... intigrät... intigre... hm. kanske inte har'at ändå?

ny "all time low" på bloggen

har kanske bloggat om detta förut men jag TYCKER VERKLIGEN att det är så himla äckligt att va bajsnödig. det är min värsta tanke att det finns bajskorvar precis där innanför. kan inte komma på ngt vidrigare än att behöva vara bajsnödig och gå runt med korvarna där inne. kommer ALDRIG förstå såna som ba "jag kan inte bajsa på jobbet/hos vän/valfritt ställe som ej är hemma utan går och håller sig. Jag kanske är pryd men: USCH.

min man kommer att läsa det här och komma hem och ba "really? var du tvungen att blogga det där?" för han är jättejättepryd och när jag var nyförlöst och ville dela med mig av att jag precis upptäckt hur skönt och befriande det är att kissa i duschen (man SKA kissa i duschen som nyförlöst) så tvingade han mig att inte göra det! han sa att det var en ny "all time low" på bloggen.

åh neje!

hatar att inte socialisera mig. skulle på träff m lite andra mammalediga men så kom jag på att det kanske inte är en smart idé om man hostar som en hel rökare? jag menar m tanke på RS (jättefarligt förkylningsvirus för bebisar) och sånt. visst är jag ansvarsfull och inte knäpp? eller? va? VAVAVA?

hej hej hemskt mkt hej!

har gått ner över ett halvt kilo sen igår (??). Kan ju inte stämma. Måste varit bajsnödig el nåt igår när jag vägde mig. Om ej: PROFFSBANTERSKA! I den här takten kommer jag ju gå ner 10 kilo på mindre än tjugo dagar! Yay, banta!

Idag innehöll min frukost 347 kalorier. antecknar ni?

måndag 10 januari 2011

chocken

är ff i chock att jag inte hade slängt kvittot till lillungens åkpåse! fatta folket, JAG hade sparat på ngt som jag behöver. regeln är annars att jag kastar allt som kan va bra att ha och sparar på skit jag aldrig mer kommer använda/ha användning för. känner mig som en vinnare. äntligen!

glömde:

ska även köpa en "plättar i luften" och en porslinsblomma att ha i mina waldemarsuddekrukor som jag fick i julklapp. skulle köpt i dag men glömde blomstercheckarna hemma. *tant*

ska göra imorgon:

  • handla allt som står på inköpslistan och INGET ANNAT
  • köpa kort på friskis
  • träffa några andra mammalediga som är mammalediga från samma nordiska koncern som jag arbetar för
  • stå emot fika hos ovan
  • fylla i på viktklubb
  • bli lite smalare än vad jag är idag (jag längtar tills imorgon när jag är lite smalare)

har gjort idag:

  • handlat två kuddar till soffa på designtorget (m lingon på, söta)
  • handlat en vit kudde på indiska (rea. score!)
  • fyllt i på viktklubb enligt verkligheten! (har nästan inga kalorier kvar att äta middag för. buhu)
  • planerat vad vi ska äta till middag resten av veckan (fattar ni: planerat! häftigt.)
  • gjort inköpslista på viktklubb.se (mkt smidigt måste jag säga)
  • mailat inköpslista till jäl
  • haft sönder snöre som man drar ihop öppningen på lillungens åkpåse/sovsäck med
  • bytt trasig åkpåse på stadium. (gick in och sa "jag har inget kvitto men den här har gått sönder" och hon ba "du måste ha kvitto" och jag ba började kolla alla kvitton. sparar aldrig viktiga kvitton. däremot sparar jag kvitton från typ ICA. är nog dum i huvudet på riktigt. iaf. JAG HADE SPARAT KVITTOT. årets skräll!)
  • nästan kissat på mig av glädje när det var ordinarie Rut som kom idag. Har haft vikarie-Rut (Ruts chef) i två veckor och hon är inte alls lika bra som riktiga Rut. Jag ÄLSKAR riktiga Rut. Hon är så himla bäst! (Ja, vi har Rut och vi jante-skäms inte för det. Vi älskar vår Rut, hon är fantastisk och söt och bra tjej på alla sätt och hemskt duktig på att städa. Och JA vi har Rut varje vecka och det är VÄRT VARENDA KRONA! Är förvånad att det inte kostar mer faktiskt.)
  • tänkt på mat
  • längtat efter godis
  • bloggat (hihi)

familjenytt

jippi. mamma och pappa verkar må bra.puh puh puh! inte för att de har hört av sig (som man kan tänkas göra när 28 personer blir mördade under ett dygn på den turistort man befinner sig). men de reser ju med ett annat par och hon monkan har... eh... uppdaterat sin blogg (jag vet helt sjukt att hon har blogg). mamma sa till mig kanske tjugofem ggr innan de åkte att jag skulle "kolla bloggen" hur de hade det och så (som att blogg var värsta nymodigheten). monkan har lagt ut bilder på när de är på ngt slags vattenland och ligger i badringar och guppar runt. pensionärer är så roliga. man undrar hur de tänker. varför lägger man ut såna bilder liksom? iaf verkar de ha det bra. monkan rapporterade också om att pappa tydligen köpt ngn dyr whisky som blev konfiskerad på flygplatsen. typsikt pappa.

allvar

okej nu är det allvar. vet att jag sagt det här förut men nya perfekta glamlivet börjar NU och det innebär följande:
  • ska börja fylla i vad jag äter på viktklubben. att endast vara medlem och hoppas på att gå ner i vikt visat sig vara flopp.
  • gå ner tio kilo (skulle kunna gå ner TJUGO - snyft snyft fatta tjockisen - men börjar med tio. tjugo känns omöjligt)
  • ska börja stryka mina kläder (så b att va tjock OCH gå omkring i skrynkliga kläder)
  • slänga alla fula, gamla, noppiga, töntiga kläder i garderoben. ska även slänga alla felköp. är så arg på min mamma för att hon är hamster och har fått mig att spara på ALLA fula grejer i evigheter! VARFÖR KAN JAG INTE SLÄNGA!? ska börja nu.
  • vika alla kläder innan jag stoppar in dem i garberoben. inte bara knögla ihop och trycka in.
  • sluta strössla kläder på sovrumsgolvet och i badrummet. (vika alt hänga upp)
  • köpa nytt smink. jag skämtar inte om jag säger att ALLT MITT SMINK ÄR SLUT ELLER BORTTAPPAT! 
  • köpa friskiskort. 
  • träna två dagar i veckan på friskis. 
  • ligga på spikis minst en gång i veckan. 
  • läsa ut kalle anka pocketen (är mitt i kapitel två nu. är om stål-kalle. mkt spännande) (visste ni förresten att knattarna har mobiltelefon nu förtiden? jättekonstigt)
  • bli lite mer eftertänksam, fundera ett tag innan jag svarar/gör. trött på att göra allt i affekt. 


är så himla lessen för att jag ser ut som tjock tant/farbror i skrynkliga kläder fr nittitalet. hatar så mkt att va ful.

Tjoho. nya livet.

söndag 9 januari 2011

parkering

gu va det var kul i julas när jäl skulle parkera utanför sin pappa (bor på linnegatan) och var helt stressad och och gubbig och ba *stängeravradion*. (hehe). iaf, på linnegatan stod det en lastbil parkerad så att vi inte kom förbi. jäl blev helt bananas och ba KÖRDE UPP PÅ SPÅRVAGNSSPÅREN och han lastbilskillen ba skrek till gubb-jäl på värsta breda göteborgskan "HAR DU BRÅTTOM FRAM TILL RÖLJUSET ELLER?" och en meter framför lastbilen var det ett rött ljus.

HAHA. älskar minnen. och gubb-jäl.

teve

jag har sagt i kanske EN TIMME att jag vill se svensk deckare (wallander) på teven men han byter inte kanal. vi ser AMERIKANSK FOTBOLL (?!?). Jag fattar väl inget av amerikansk fotboll. kan ni snälla säga åt min make att byta till det JAG vill se.

jag är ju sjuk.

ps. har ff inte hört fr mamma och pappa. skitläskigt m acapulco ju!!

OBS! JAG ÄR SJUK!

bloggarna bloggarna gillar

så himla glad att Underlandet (ska totalt börja läsa underlandet nu för alla andra som jag gillar gör det. då vill jag också) och Jenny (som jag typ var sist i universum att upptäcka) och Bagy (min stora bloggkärlek) ska dela med sig av bloggar! Jag älskar ju bloggar och behöver flera mera hela tiden för ibland, bloggies, är ni så långsamma på att uppdatera att det kryper i kroppen på mig. Jag hatar långsamt och sällan. Mkt och fort är sådant som vi missbrukarpersonligheter gillar.

Nu ska internetet alltså tipsa. weyhey, bloggar liksom!

wow

blir så himla wow! fatta att det är VI internet. tänk att alla vi känner varandra och läser varandra men aldrig har träffats och inte vet någe alls om varandra men ändå så är det liksom VI! tänk va fint att vi har OSS! som nu, när ni säger till mig att allt är okej. fast mamma och pappa är i acapulco och inte svarar på sms så är ju allt okej. eller hur, visst är det? och visst säger ni det till mig? va, bloggies?

fredag 7 januari 2011

rättar mig själv

jag ska såklart se På spåret. Det är ju FREDAG! *dumhuve*

ingemar

Men herregu! har ni sett nyheterna om stackars ingemar i västervik som har förfrusit händer och fötter!? grinar ihjäl mig, stackars lille gubbe. blir avsläppt av taxin utanför sitt hem och dörren har snöat så han kommer inte in och får sitta UTANFÖR HELA NATTEN tills hans bror kommer och "hittar" honom dagen efter! gubbar ska inte ut och flänga själva. så är det bara. hör ni det, gubbar?

sjuk

är väldigt sjuk. det gör ont att hosta och jag har rufsigt hår. har inte duschat idag. grinade nästan på promenad med lillungen så himla jobbigt att dra vagn. var helt utslagen när vi kom hem (hon va jättepigg). underbar make kom hem tidigare fr jobbet och gav gröten och badade. vet inte om jag kan blogga mer nu. värker i fingrarna när jag trycker ner tangenterna. (snyft!)

skulle eg bloggat om hur fab det är att vara hemma m lillunge. att det är så himla roligt att ha barn. mkt roligare än vad jag trodde innan (jag vet inte vad jag trodde innan. vi liksom bara "kul med en onge" och så körde vi). att ha lillunge är bästa egoboosten. lillungen skrattar så hon kiknar åt mig. och när hon tittar på mig och ser så där kär ut: BÄSTA!

nu måste jag kurera mig. titta på wallander el likn.

ps. har kommit ett kapitel i kalle anka pocketen nu. det var om knattarna.

onsdag 5 januari 2011

YES!

Lillungen är på vippen att somna. Om hon bara somnar lite djupt så ska jag hoppa in i duschen och göra mig fräsch. Vi får gäster ikväll. Jäl ska laga fisksoppa och jag ska vara söt!

Jippi!

Idag ska vi träffa Bollan och Charlie!  Jag och Dejan längtar. Vet inte om jag har berättat det här förut men Charlie fick "platt skalle" innan jul och Bollan var jätterädd att han skulle bli mobbad när han börjar skolan. Hon var helt "men herregud, tänk om han blir mobboffer!" och jag ba "nej, han kommer ha alldeles för coola kläder för att bli mobbad" och hon ba "men tänk om han blir det och så kommer han hem och ba "jag hatar dig! varför lät du mig ligga och tjocka på ryggen när jag var bebis!".

Nu har Charlie inte fått ligga på rygg eller sitta i babysittern (tänk att inte så sätta unge i babysittern!) på hela julen. Det har gett resultat faktiskt. Dejan börjar bli kär igen.

im a hater

finns det ngt jag hatar mer än killar som kallar varandra vid efternamn så är det hardcore superstars. vidrigt att folk har så dålig musiksmak att det spelas på radion. hörde en intervju med en snubbe i hardcore superstars i julas eller när det var. han lät lagom puckad. ba "åh man blir så glad av vår musik" och jag var nära på att slå sönder radion av ilska. Han menade att han själv lyssnar på Hardcore superstars när han är ute och springer. *why*

orkar verkligen inte med den typen av människor. han var en sån där "go gubbe fr götet". finns inget som är så provocerande som "goa gubbar". Såna som klappar sig själva på axeln och tycker att de är så himla avslappnade och roliga och lätta att ha att göra med. HATE!

Förslag till P3: jag kan göra en inspelning av blinka lilla stjärna, lägga lite plink i bakgrunden och ngt "beat" så kan ni kanske spela det istället? söta rara?

tisdag 4 januari 2011

läsa

har försökt börja läsa lite böcker igen. går inte. lillungen pajar. hon ska bara ligga därinne och sova på kvällarna och då får man tydligen inte ha tänt. har försökt läsa när hon slaggar på dagarna. tar jag upp en bok vaknar hon. har kommit fyra sidor in i en kalle anka pocket. den känns för avancerad. suck. jag är slut som artist.

tanke

tänk om henrik dorsin kände mig. undra om han skulle tycka att han eller jag är roligast då?

mkt svårt.

HURRA!

Har fått tips! Man ska tydligen kolla på the Wire EN GÅNG TILL FAST UTAN TEXT. Enligt min källa är det att ta det "to the next level". (Haha, lite Tyra Banks ref där. Bjussar på den).

HURRA HURRA HURRA!

Jag känner hur livet, meningen, alltet kommer tillbaka till mig!

Folket, I can smell the coffee!

Hilfe!

Flämt! Tänk om det aldrig mer - alltså aldrig mer - kommer att finnas en lika bra teveserie som the wire?

tänk om allt som finns nu är jävla greys och skit? Åh, jag kvider (lider). Står inte ut med att inte veta!

Önskar mig resa t b-more. vill höra corner kidsen skrika "red tops" (vad är en red top? Är det heroin?). Vill dricka mig full på Kavanaughs och jag vill knögla ihop och kasta upp ölburkar på polishuset!

åh mcnul, kom tillbaka!

skrytmaja!

har kanske bästa make ever. har redan fått födelsedagspresent! (fyller år i april) och gissa, gissa, gissa vad jag ska få!

VI SKA GÅ PÅ HÅKAN PÅ TRÄDGÅRN OCH SEN SKA VI SOVA PÅ GOTHIA!

Farmorn tar hand om lillungen!

WIN WIN WIN!

Jag älskar att fylla år!

snusa

åh. läste precis hos inte skyldig att hennes kille ska sluta snusa! blir så himla avis. jag vill också snusa. tänk den som är så lyllo att den kan sluta snusa om den vill. lyllo den.

blev helt stukad/vrickad när jag slutade snusa första gången. skulle gå och köpa såna där tuggummin (smakar urk) och vinglade hela vägen till apoteket. fick tunnelseende. inget skämt! kom hem, satte mig i soffan och ba "ne men just det jag skulle ju gå till apoteket och köpa tuggummin" och jäl ba "eh, va inte du precis på apoteket?" och jag ba "va? var jag?". totalt förvirrad! längtade efter snus (i ett helt år!) så jag trodde att jag skulle slitas i stycken. det var så hemskt!

när jäl skulle sluta sen va det så här:

jäl: jag ska sluta snusa.
slut på historien.

fattar ni orättvist! HATAR folk m karaktär!

eh. ja, jag började snusa igen. snusa är för missbrukarpersonligheter vad bacon är för tjockisar. OKEJ!

fast sen slutade jag en gång till. det var inte lika hemskt, blev inte ens vingliga damen som grina för ingenting. höll upp ett och ett halvt år sen började jag "festsnusa". festade så mkt att jag nästan blev alkiz.

sen blev jag gravid. då var det lätt som en plätt att sluta. bara sådär. inget jobbigt alls!

hej då sats. (forever)

sa upp mitt sats-kort idag. hatar sats så innerligt efter min graviditet att jag gick dit i värsta tempot och jagade upp mig själv gnm att spela upp potentiell konversation med dumihuvet säljare.

blev snarlikt. är jättenöjd att jag hade övat.

jag ba "hej jag vill säga upp mitt kort!" och hon ba "ojoj då, säga upp?? varför det?" (jätteförvånad. som om ingen ngnsin tidigare hade sagt upp ett kort!) och jag ba "därför att jag tycker att ni behandlar gravida och nyförlösta kränkande." Hon ba "eh.. oj då. Hur menar du nu?" (har hon gått säljskola eller?) Jag ba "jag menar att det är oerhört provocerande att jag som gravid måste ha med mig ett INTYG från min barnmorska på att jag är gravid för att få frysa kortet. Det är ganska svårt att fejka en graviditet!" Hon ba "jag förstår. Jag kan glädja dig med att vi har precis tagit bort den regeln." och jag ba "vad bra. men det är också väldigt irriterande att ni börjar dra pengar igen endast ett par månader efter födseln, så att jag ska behöva komma hit med ngt jävla INTYG IGEN på att jag har brutit svanskotan och inte känner mig fit nog att börja träna! Det är jobbigt nog att få barn i början. Med tanke på hur mkt kortet kostar tycker jag att man kan förvänta sig lite bättre service!" *arg* och hon ba "jaaa, eh. då säger jag upp det nu... men det är ju trettio dagars uppsägningstid, så för nästa månad kommer vi dra fyrtiofem kronor."

(IDIOTER)

Jag ba "men nu måste du skämta! Hur DUMSNÅLT är det?" och hon ba "jag kan tyvärr inte göra ngt åt det här".

Seriöst? Tror hon att jag inte fattar att hon ljuger?

Hon ba "vill du betala in det på en gång?"

Jag finner inte ORD för denna idioti!

Bloggar såklart detta eftersom jag har mkt inflytesrik konsumentblogg. Seså bloggen, work your magic!

Förväntat löp imorgon:
SATS I KONKURS EFTER MASSFLYKT AV MEDLEMMAR!
Avhoppare: Jag läste hur de behandlat Emster och kände avsky!

mitt lilla barn

hon är så vacker, hjärtat brister! var tvungen att ta upp henne. hon höll på att spela allan och skulle absolut inte sova. fast hon höll på att peta ut ögonen för att hon gnuggade så mkt. till slut blev jag "sträng förälder" och sa till på skarpen: unge! nu är det sova. 

så la vi oss sked (hon va lilla skeden) och bara tog det lungt. daisy tittade ut gnm fönstret. helt stilla. jag la mina läppar mot hennes kind. då blundade hon, drog en lätt liten suck, kramade om katten och somnade. 

jag älskar min lillunge. 

fatta this

blir GALEN på lillungen som just nu håller på att fatta att det är HON som låter. Hon ligger och illtjuter, skriker till, darrar på rösten och blir lack som fan om inte jag svarar (hur kul är det när någon illtjuter tillbaka? tydligen väldigt om du frågar lillungen). Kan hon inte bara sova? Hon sparkar och sprattlar allt hon kan/har att ge för att inte somna. UNGE: Jag måste göra inköpslista!

Åååååh, nu tappade hon bappen igen!! *oh why*

måndag 3 januari 2011

besviken

är misslyckad som kvinna. hade gjort mig fin till nyår, rakat benen och sådär. kommer hem på natten för rajtantajtan. upptäcker att jag har glömt raka bort HÅRTUSS på baksida lår. stor svart (??) hårtuss. ser ut som man fr medelhavsområdet på baksida lår. buhu! har mkt snäll make som teg. jag slängde upp benet i ansiktet på honom och ba "ser du! jag ser ut som en MAN! hur tänd blir du på en skala?" han ba "älskling du är jättefin. coolaste tjejen." och jag ba "ÄR DU BÖG ELLER!" *yyyyl* och han ba *tyst suck*

sen låg vi.

the wire: tanke

seriöst! vad är det för kommersialism att inte ens försöka mjölka the wire på en säsong till? allvarligt, vi lever väl i ett konsumtionssamhälle! borde finnas minst en säsong till. är skaparna "konstnärer" som inte "kompromissar" eller vad är det fråga om?

åååh, mcnul! i love u.

söndag 2 januari 2011

min nyårsafton (the wire)

på nyårsafton, när jag blev full, var det enda jag pratade om the wire, the wires storhet och the game (asså knarschlangarbranschen i b-more). Förutom det så hoppade/dansade jag häftigt när jag valde låtar. När ngn annan valde låtar stod jag vid sidan om och surade. Alltså, jag är en sjukt intressant och generös människa. Jag tycker att det är fint att kunna vara totalt hängiven och engagerad. Om jag hade varit min kompis hade jag uppskattat det med mig.

imorgon börjar nya året

då ska jag gå hem till bollan, visa upp min nya frisyr och erkänna chipssvulleri under julledigheten. sen ska jag banta.

några grejer

Några saker:

vi har visst luggit! vi ligger väl för fan JÄMT! folket i hate you som tvingar mig att skriva om sånt här. ni VET att jag är pryd och ändå gör ni så här. men det är faktiskt inte så "avkopplande" att sexa när lillungen vaknar och ligger och gnyr/gnäller och vill ha nappen och man ba... eh...

man passar på! det skulle ni också gjort!

jag saknar the wire så oerhört. känner mig deppad. vet inte om livet är värt att leva längre. och hela den här grejen m lillungen randy känns så oavslutad! hur kan de göra så här?? fem säsonger? FEM? det är ett SKÄMT! asså alla dåliga serier som typ greys anatomi och skit får ju hålla på hur länge som helst. varför? säsong fyra helt klart bäst. och jag älskar omar. omar bästa tevekaraktären EVER. Jäl älskar bunk. säger att om vi får ett gossebarn ngn ggn ska vi döpa till "the bunk". jag och jäl har bara pratat om "the game" och "players" och "b-more" i flera dagar. fatta att det är slut! (går inte)

game shows på teven. hatart. så fort det blev dåliga tider gick jag hem och grät och ba "näe, nu blir det nittital igen. tråkiga lekar i dålig produktion. nya programmet på minuten: hatar peter settman. fjant.

lillungen världens bästa lillunge. sov borta första gången ever på nyår. somnade medan hon höll mormor i handen kl halv åtta på kvällen. vaknade leende kl kvart över åtta på morgonen. sovit som en stock hela natten. har aldrig träffat ngn lillunge som gillar att sova så mkt som hon gör.