onsdag 30 september 2009

Plötsligt händer det!

Man ska ALLTID ha en flaska champagne/mousserande på kylning! Man vet ALDRIG när det är tillfälle att fira.

Till exempel kan ju Mike och Äpplet ringa och berätta att de har köpt lgh, att de om tre månader inte är hemlösa längre! Att de efter ett halvår inhysta i Mikes gamla pojkrum äntligen äger trea! De kan ju ringa och berätta att de har köpt lgh på bästaste, jävla rockigaste ön i världshistorien: KUNGHSOLMEN! Och att de vill fira. Med typ mys och Idol!

Då måste man vara beredd. Och ba "YES, det är bara att komma över. Jag korkar upp!"

Viktigt meddelande

Ni killar som har en sådan här typ av jacka:


Ni får inte läsa min blogg.

Mannen fyller

SHIT!

Jäl fyller år på fredag (såg det på Facebook, typ NU). Blir svettig av panik! Jag har inte tänkt ut vad jag ska köpa. Hade glömt att han fyller.

Vad köper man till en man som önskar sig ”en kram” liksom? (HUR kan man önska sig en kram?)

Jag kommer bara på saker jag vill ha! Och min veckopeng räcker inte till ngt fint (Jäl är stenhård med pengarna, jag får JÄTTELITE att shoppa för varje månad).

Åhhh, det är min första gång han fyller år när jag är FRU. Jag vill köpa ngt riktigt bra.

Förslag, TACK!? *panik*

tisdag 29 september 2009

*fixar gratis*

Är urförbannad.

Gick lite på stan på lunchen, tänkte shoppa. Blir stoppad av en kille i grön jacka med pennan i högsta hugg. Han ba ”hej bor du i lägenhet?”. Asså, det gör jag ju så jag sa ”ja”. Då frågade han mig om jag har Fortum som leverantör. Det har jag ju så jag sa ”ja”. Han ba ”jo då har jag en grej till dig här förståru. Alla som har Fortum får en månad gratis elförbukning för att de skriver på här att de vill göra ngt bra för miljön.”

”Asså, jag säljer ingenting” säger han.

HAN SÄGER ATT HAN INTE SÄLJER NGT.

”Okej”, säger jag. ”Så alla som har Fortum får en månad gratis för att de skriver under att de vill göra ngt för miljön?”

”Ja.”

Så då gjorde jag det. Vad kan jag säga. Jag har rätt blå ögon och relativt blont hår.

Tar min lilla kvittolapp och går därifrån (mot Top Shop).

Ser att det med pytteliten text står ”Jag är informerad om att detta gäller ett byte till den fristående elleverantören Min El ebs AB.

Eh?

NEJ!

Jag är INTE medveten om detta.

Ringer Jäl, typ grinar och ba ”jag tror jag har råkat byta elbolag.” *buhu snyft snyft*

Han ba ”men va fan…”.

Det var ju inte meningen! Han fick det att låta som att jag som Fortumkund fick detta!

Jäl ba ”Nu går du tillbaka och säger till honom att dra åt helvete. Ta tillbaka avtalet. Om du nu inte tror att det är ett bättre avtal. Det får ju du avgöra.”

Jag kan väl ingenting om el!?!

Jag ville bara vara duktig och fixa gratis.

Torkar tårarna och ba stövlar tillbaka (killen står och pratar med en stackars gammal farbror). Jag ba ”Jag vill ha tillbaka min lapp!” (är skitbestämd).

Han ser upp lite förvånat ”eh… va?”

Jag börjar rota i hans lappar. Hittar min och ba ”Den här. Jag vill ha tillbaka den!” (Tar lappen). Han säger till sin kompis som står bredvid att ”förklara för mig”.
Killen ba ”men du har ångerrätt och du av ngn märklig anledning inte skulle vilja ha det här bla bla bla”. Jag ba ”men det är ju ETT BYTE. Jag vill inte byta. Jag har kollat på Pricerunner och jag kan inte få billigare.”

Han ger sig inte. Åh, hata!

Till slut sa jag att jag ”kanske kommer tillbaka med lappen. Men jag vill gå in på deras hemsida först och läsa först”.

Men det gör jag inte. Jag skyndade mig tillbaka så jag skulle hinna blogga skiten istället.



PS. Lyssnar på Bob Marleys ”Soul Rebel”. Älska den alltså.

måndag 28 september 2009

*snyft*

Jag fattar inte. vad har jag gjort för att förtjäna detta? Jag som alltid är gullig och snäll och omtänksam och alla de där bra grejerna. Man gör allt rätt. Så får man ändå inte se Idol. *gråter*

Men sv hollywoodfruar. det tänker jag iaf inte missa.

*grrr*

JAG HAR BLODSOCKERFALL!

Hit med middan!

Ff i sovrummet

Herregud. Hur mkt har de att prata om egentligen? Det är ju kanske VÄRLDENS MINSTA förening.
Nu är klockan kvart över åtta och de verkar inte alls vilja gå härifrån!

Idol har börjat.

Och jag har inte ens ätit middag.

För vi skulle "göra det klockan åtta när de går"!

!!!

Kan ni dra!?

Grisen i säcken 2

Stackars Wacko. Ingen har hört av sig och vill ligga lite. *skojar*

Nä men seriöst. Det är synd att ingen vill ha'n. För han är både snygg och trevlig.

Jag vill!

vad konstigt det är. när jag var på jobbet längtade jag hem så jag kunde lägga mig i sängen och läsa min bok. men nu när jag måste vara här i jävla sovrummet har jag inte alls ngn lust längre. jag fan vill inte! jag vill kolla på teve och prutta out loud!

Rapport från sovrummet

Okej, hej igen. Nu är jag förvisad till sovrummet. Sitter på sängen och bloggar. Typ som en gullig liten tonåring, ni vet. Men i alla fall, det var ju inte det jag ville. Och gud nåde dem om de inte blir klara till Idol!

Reflektion om "styrelsen": det bor fula människor i vårt hus. Jag gillar inte fula människor. Speciellt inte fula som får vara med på teve. Sånt gillar jag inte alls. Inte för att man måste vara snygg. Men man kan iaf typ försöka. Hatar när tjockisar visar magen/har för små kläder på sig. Inte för att jag tror att den fula i vårt hus får vara med på teve. Asså, jag känner inte igen fejset eller så.

Åhhhh, nu framstår jag inte så som jag egentligen är. Nu tänker ni så här "men va fan säger hon? är hon typ kungsholmens jävla anna anka eller?"

Nej, det är jag inte. Jag är fkn fabulös och underbar och rolig och smart. Och det är ju inte så att jag hatar fula människor. Hata är ett starkt ord.

Men jag måste nog förklara vad jag menar med "ful". Annars kanske ni bara "OMG nu slutar jag läsa hennes blogg för hon är ju körd".

Ful är ngn som ser ut som ett jävla rövhål i ansiktet. Dvs ngn som ser ut som att de har bitit i en citron. Såna som inte LER när de hälsar utan bara ser SURA ut. Vad har jag gjort för att förtjäna att mötas av en jävla citronfeja?

Asful är ngn som dessutom har en snorkig uppsyn, som går omkring och ser ut som om de tror att de är bättre.

JAG BLIR SÅ JÄVLA PROVOCERAD!

Och nu sitter det en sådan i mitt vardagsrum. På min stol. Och kladdar med sina fettiga fingrar på min kaffekopp.

Gud, jag blir helt svettig av ilska när jag tänker på det.

Styrelsemöte

Jäl ska ha styrelsemöte med brf ikväll. Jag sa ju till honom att inte gå med. Jag avskyr föreningsmänniskor. Och nu ska de sitta i mitt vardagsrum och vara präktiga och tro att de typ "bidrar" och är duktiga. JAG - som bor här - blir inlåst med datorn i sovrummet. Vi har ingen teve där. Asså, det är IDOL ikväll. Om de inte är klara till Idol tänker jag stampa ut i vardagsrummet och ba dunka på teven, höja volymen och skråla med, ringa Ia och diskutera vem som var bra mm.

Jag tänker göra detta högljutt.

Ånej, nu knackar det på dörren.

HJälp, han hälsade på mig och ba "hej hej, jag bor här ovanför" och jag hade sådan SJUK lust att ba "jaha, det är ni som dammsuger helt tvångsmässigt ofta".

Men det gjorde jag ju inte.

Om Jack

Jag hånglade ju aldrig på krogen. Det kan ju verka torrt och präktigt. Men jag hånglade ju iaf med Jack. Långt ner i halsen. Ett riktgt jävla rivjärn. Det är Jack det.

En kärlekshistoria

Jag lyssnar på David Gray. Har inte lyssnat på honom på väldigt länge. Påminner mig så mkt om hur det var precis innan jag och Jäl blev ihop. Då när vi hängde hemma hos mig, drack Jack Daniels och spelade deppiga låtar på stereon. Nästan alltid David Gray. Hela dagarna. Vi spelade TP, drack kaffe eller Jack och lyssnade på sjukt deppig, men jävligt bra musik. Sent på kvällarna fixade vi till oss, gick till Pluto, hängde i baren, drack mer Jack och tyckte att alla andra var idioter. Ibland fick Jäl hångla (inte med mig, jag hånglar inte på krogen). Han gick omkring i sin rockiga jacka och rufsiga hår, drack ännu mer Jack och spelade cool. Gud, tjejerna kom hem till mig mitt i natten och GRÄT. Okej, det hände bara en gång men i alla fall!

Shit vad jag tyckte att de där tjejerna var löjliga. Och de tyckte nog att det var sjukt konstigt att han hellre hängde hemma hos mig kväll efter kväll istället för med dem.

När jag kom på att jag verkligen gillade honom höll jag på att börja kräkas. ”Fyfan, nu är jag den där töntiga tjejen som blir kär i sin killkompis”, tänkte jag. Jag visste ju inte att han hade kommit på att han gillade mig med.

Det är sjukt hur de där små sakerna gör att man får hopp. När man slutar tänka ”nu kommer allt gå åt helvete”. Jag vet precis när jag tänkte att ”han gillar nog mig med”. Det var en dag när vi hade varit och fikat. När vi skulle skiljas åt kramades vi helt plötsligt. Herregud, varför gjorde vi det? Vi hängde hela dagarna. Vi kramades aldrig bara för att vi inte skulle ses på ett par timmar (det var ju som vanligt utgång på kvällen. Men så kramade han mig.

Den kvällen kom han hem till mig, vi tittade på På spåret och drack Jack. Vi låg bredvid varandra i soffan och… tja, jag la så att säga in en stöt. Säger Jäl. Men jag tycker att det var han "som började". I alla fall. Ett fint litet hångel och sedan lång utekväll i total förvirring.

Men det slutade ju lycklig. Vi är inte förvirrade längre. Bara lugna.

Say hello wave goodbye var den låt vi lyssnade absolut med på. Lite kuriosa för den musikintresserade.

söndag 27 september 2009

Grisen i säcken

Appropå civilstatus "ensamstående", är det ingen som vill bli min svägerska?

Wacko är ff singel och han är ett KAP. I tell you, han är så rolig. Man ba skrattar hela tiden. Han är skötsam, städar, tvättar och lagar fab mat. Han har alltid en god flaska vin hemma och så har han the looks. Asså, vad mer kan man begära?

Okej, han är "en aning" dålig på att passa tider. Typ missade sin egen student, kom fyra timmar försent när vi skulle mötas på stan, var en halvtimme sen till min och Jäls bröllopsmiddag. Men när han väl kommer, då är han ett kap.

Fokus - Mariah Carey

Jäl prenumerar på tidningen Fokus. Just nu har de den mest FANTASTISKA reklam jag ngnsin sett! Det är ett citat från Mariah Carey:

"Whenever I watch TV and I see those starving kids all over the world, I can't help but cry. I mean I'd love to be skinny like that but not with all those flies and death and stuff."

Okunskap är ett av världens största problem. Behåll skärpan - läs Fokus varje vecka.


SÅ. JÄVLA. BRA!

FRIGGIN JÄVLA FAB! Älska Fokus, allstå!

Min vinnande personlighet slår till igen!

Ha! Det var väl det jag visste. Ingen kan stå emot min charm!

Adam har svarat på mitt meddelande på Fejan!

Han ba "oh hej hej, jag vet inte varför vi tappade kontakten, det blir väl så ibland."

Det är ju sant. Man tappar ju kontakten med folk hela tiden. Iofs konstigt att han valde att tappa kontakten med just MIG, men iaf, jag förlåter honom för det. Han var väl kanske ung, dum och nykär (fokus på annat än krävande tjejkompis i annan stad helt enkelt).

Och ni som är nyfikna på Adams civilstatus: han numera är skild.

lördag 26 september 2009

Sportblogg

Hata när idrottskvinnor har sina män som tränare. Känns Helge Fossmo.

Äktenskapskris

Jag kanske precis blev hånad av min man. Han kom ut ur duschen, satte på sig de små löpartajtsen och jag ba "mums mums, vilken smoking hot body du har! Du har gått ner i vikt?" Och han ba "JAG VET!" Tydligen var lilla maggen mest fylld med luft förut och nu när han kör hard core glutenfri kost har magen blivit platt. Han ba "vadå, jag har typ tränat på mornarna och ätit mindre, svårare än så är det inte!"

Menar han att jag latar mig?

Är det det han menar? *ilsknar till*

Menar han att jag inte försöker tillräckligt hårt?

*oförstående*

*totalt jävla oförstående till orättvist utspel*

FöR I HELVETE!

Ingen - i n g e n - försöker hårdare än jag. Men gud har spelat mig ett spratt och gett mig en världelös kropp. Det kan inte jag rå för. Det är någon annans fel! Jag äter typ PYTT hela tiden. Jag äter nästan ingenting. Min kost består faktiskt nästan bara av hårda små saltlakritsar och rödvin. Jag borde vara HUR SPINKIG SOM HELST!

Livet är så jävla orättvist!

fredag 25 september 2009

små efterblivna kids

det är ngn slags konsert på mtv. typ asmkt folk som är där och kollar. Jag och Jäl är så jävla gamla, vi har ingen aning om vilka det är och har aldrig hört låten. men kidsen skriker som galna. varför gillar inte kidsen bra musik?

det roligaste ever var när jäls kompis kinakalle och hans ex pillan pratade om låtar de hade ÄLSKAT när de var små, typ låg och mellanstadiet. och de ba "åååh, helt klart aqua med barbie girl". och jag och jäl ba "men herregud hur små är ni egentligen".

Svar: de är så små att de inte minns när muren föll.

*minns*

Fler killkompisar

Jensa, ni vet han som kände den där tjejen som inte vågade bajsa, han fyller trettio idag och har partaj. Jag och Jens har känt varandra sen vi var sex, sju år gamla och började skolan. (Love you Jens). När vi gick i fyran slog han mig allt han hade över magen med en innebandyklubba för att jag sa att målet inte gilldes. En annan gång satt jag och fnittrade med en tjej i klassen och då trodde Jens att vi garvade åt honom så han välte skolbänken över oss (asså jag är inte en sån där tjej som tar stryk, jag rippade honom med ett hopprep en gång som hämnd och kallade honom "bög", visste inte vad det betydde, inte han heller men han blev helt TOKIG och jag ba "haha, där fick du!). Och en gång på rasten blev han arg på mig och sköt en fotboll mot mig, typ dunderhårt. Han missade men träffade rutan istället. Den gick sönder. Jens föräldrar fick peja. (haha)

I femman fick inte Jens komma på mitt party för han hade utegångsförbud efter att ha jagat sin lillebror med en yxa och försökt hugga honom i huvudet. (Jag fick presenten ändå. Örhängen. Jag hade inte hål i öronen. Det är ju tanken som räknas.).

När han skulle fria till sin före detta tjej och hon dumpade honom, hämtade jag och Freddan upp honom (i skrynklig skjorta, felknäppt,håret var fett och stripigt. Han hade stora pilotbrillor och luktade en halv dags gammal fylla. Champagnen de skulle ha firat med hade han i ena handen. I den andra handen hade han en systemetpåse med nya strumpor och några öl.). Det var inte vackert. Och när mitt ex var otrogen och helt cp-elak på midsommar, var Jens den som var där för mig.

Nu kanske ni har fått helt fel bild av Jens. Han är underbar. Jävligt rolig. Kanske tokig. Men extremt underhållande. Har definitivt bättre koll på temperamentet nu ("thank god").

I alla fall. Tokig eller inte. Som ni hajar går vi "way back". Och nu fyller han trettio. Och har fest.

Hela gänget är bjudna.

INTE JAG! *snyft*

Felicitas bara "ses vi på Jesn party på fredag?" och jag ba "ehhhh. neee. Jag är inte bjuden!"

Asså, vad är det med mina gamla killkompisar nuförtiden undrar man ju! Jag tänker ju inte direkt ringa och fråga om jag är bjuden! Hallå liksom.

Men lugn. Allt är inte så nattsvart som det verkar. Visar sig att Jens har försökt kontakta mig. På mitt gamla nummer. Han har ba messat och messat (gulle) och trott att jag har dissat. (Vi hörs endast sporadiskt nuförtiden eftersom han jobbar på annan ort i veckorna och är så jävla slut på helgerna att vi typ aldrig hinner ses.)

Pratade med honom nu. Det var skitdålig täckning (han bor i förorten) så jag fattade inte riktigt vad han sa, Men jag tror att det typ var "love you, kan du inte komma hit".

Så nu undrar jag om jag ska det.

Jag är typ pank. Har ingen present. Måste åka taxi både till förorten och hem (orka), Freddan har åkt hem (hade med sig Fralle). EJ är i småland ("skördefest", haha). Felicitas och Krill är på väg hem (hmm).

Jaaaa, alltså. Det verkar ju som att festen håller på att... ja inte vet jag! Men inte fan är vi tjugo längre. Då hade Freddan varit kvar, jag hade redan varit där (full) och det hade slutat med att jag, Jens, Freddan och Phippa hade åkt in till ngt sunkigt alkishak på Söder, suttit i baren, druckit Jack och bråkat. Det hade varit toppen. TOPPEN! I say TOPPEN, folket!

Äh, shit. Nu tog det typ aslång tid att skriva det här inlägget. Ingen idé att åka dit längre. Det är ju aslångt till förorten.

Koll!

Det har varit en ergonom här och ställt in min stol, ändrat min lampa, datorskärm mm. Man kan säga att hon säga att hon sänkte skrivbordet "en aning" (är smurf). Jag ser inte ut över kanten på bokhyllan bakom längre. (Hmpf!)

Har. Inte. Koll. Längre.

Jag hade värsta bra kollen innan. Sitter i mitten av kontorlandskapet, ser ingången och har fönsterplats. Är lite av en vallhund. Tycker det är jobbigt när ngn saknas. Nu måste jag resa mig upp hela tiden för att titta att alla är här och vad de gör. Ovärdigt!

Nu är det helg - tips till alla tjejer (och killar)

Tryggt sällskap på väg hem.

Jag vill inte vara din jävla kompis!

Asså, allvarligt. Adam har ff inte svarat på mitt meddelande. Som var urtrevligt (man jobbar ju för helvete med kommunikation)! Asså han måste ju vara helt jävla pussy whipped. Fy fan vad nördigt. Som om jag vill vara kompis med honom ändå. Alltså, verkligen INTE. Han kan ju tro att han är rolig och hela köret. Kan han ju få tro dårå. I sin enfald.

Miffo.

Svarar han nu, svarar inte jag!

Topplistan: mest spelade låtar idag

On the radio – Regina Spector
Lost – Coldplay
Gammal sång – Veronica Maggio
Mammas gata – Promoe

torsdag 24 september 2009

Svacka

Jag är så trött att jag inte ens orkar vara rolig. I vanliga fall är jag ju helt fantastiskt rolig utan att ens anstränga mig. Det kommer helt naturligt. Jag tänker inte på det.

Men alla har vi våra dagar, så att säga.

Råttan - vad hände sen?

Den blev påkörd. Ligger helt platt och blodig i backen ner från Kungsholms kyrka.

Fyfan vad vidrigt.

onsdag 23 september 2009

Nerd

Jag måste sluta vara sådan internetnerd. Jag ba bloggar och facebookar och twittrar heeela tiden. Måste sluta med det. Inte helt, men tillräckligt så att jag klarar av att lyssna på vad Jäl säger. Och inte ba "ahh.. mmm". Och han ba "vad sa jag då?". Så får jag erkänna att jag inte lyssnade. Jag ba "eh, jag vet inte. Kan du säga igen?". Asså, det är inte respekt. Jag får skärpa mig.

Jäl säger att jag är helt addicted. Vi ska börja med en "datorfri" dag i veckan för mig. Nu får jag skäll för att jag bloggar och borstar tänderna samtidigt. Måste sticka. Hej då bloggen.

Hipp tjej meddelar

Hej hej folket. Tänkte bara uppdatera er lite på mitt liv. Nu ska jag gå till Odenplan och hämta korten som efter lite "klipp och klistra" ska bli ordinära/tråkiga tackkort, typ "tack bästa du för att du kom på vårt brölllop och förgyllde vår dag". Nej jag bara skoja. Jag skriver så klart - s å k l a r t - ngt roligt.

Sen ska jag hem och vara ENSAM HEMMA, äta smågodis och kolla på Idol. Mysigt men tråkigt.

Dagens ros till min nya kompis Tehataren för de fina, djupa orden om vägen till ett lyckat äktenskap:

Tips 1: Ta det inte för givet. Äktenskap tar slut ibland. Ofta står åtminstone ena parten och säger "Vad var det som hände?"
Tips 2: Barn är iofs ofta värda uppoffringarna, men låt ingen lura dig att tro att ni kan leva som förr.
Tips 3: Fortsätt ha ashäftigt sex, fast ni är gifta.


Tänk att jag och Jäl har ashäftigt sex!

Okey bitches, smell ya later.

Ps. Du Tehataren, du hamnar såklart på min lista. Blogglista alltså. *internskämtar*

Pensionärer

Jag och min man är sådär härligt medelklassiga. Det går ju bara inte att inte älska oss. Vi anmälde oss till en kurs på medborgarskolan för ett tag sen ”Italienska på resan”. Hur fint är inte det! "Vi gör saker tillsammans". Men iaf, den var full. En kvinna mailade till oss och sa att om de får ngn restplats så hör de av sig. Då mailade min man tillbaka och bara ”vi vill inte gå om vi inte får gå tillsammans”. Gölligt.

Black is back

Jag har målat naglarna svarta *emo* och sitter och ser jävligt cool ut. Så fort jag låter ”fingrarna flyga över tangetnbordet” ser jag mina ursnygga naglar. Men shit vad sugen på saltlakrits man blir. Naglarna ser ut som små djungelvrål. Måste gå och köpa.

*needy*

Han har ff inte svarat på mitt meddelande. Men det är lugnt. Han kanske jobbar...

Uppryck

Måste typ rycka upp mig på jobbet. Nu har folk börjat komma fram och ba "hur eeere egentligen. Du känns lite tyst och tillbakadragen nuförtiiin".

Avskyr att jag är så jävla glad och chatty jämt. Då märks det så tydligt när man hatar.

Krävande stalker med bekärftelsebehov och skräck för ogillande

Mein Gott! Aj trulu äm ä ståker!

Inatt drömde jag värsta skumma. Jag veeeet, ni vill inte läsa om mina drömmar men alltså det kommer en poäng här… lite senare. Jag drömde om en kille jag konfirmerade mig med.

Vi blev skitbra kompisar under konfirmationslägret och höll kontakten jävligt länge. När jag plugagde i Västerås och var typ full jämt så brukade jag ibland fylleringa till honom på nätterna och beklaga mig hur jävla pissigt livet i sketna Västerås var. Jag var nog rätt jobbig och ego *ung och oförståndig*. Iaf, han typ slutade att svara när jag ringde. Jag ba ringde och ringde och han ba ignorerade och ignorerade. Ringde INTE tillbaka. Jag lämnade typ tusen meddelanden (tror jag, var rätt full oftast) och ba ”heeeeej, de e jag *hick*, eeeeh, miss you, kan du ringa?”. Men han gjorde ju aldrig det och sen blev jag ihop med Jäl och tänke liksom ”screw you adam”. Så då slutade jag också ringa.

För några år sedan träffade jag Karro (en annan tjej jag konfirmerade mig med) i Göteborg och hon berättade att Adam hade gift sig och bla bla bla. Jag ba ”jaha, vad kul” och tänkte inte mer på det.

Men iaf. Så drömde jag om Adam inatt. Helt sjukt. Jag drömde att jag skulle bila genom Danmark för att gå på en Cardiganskonsert i Tyskland och så tog jag in på ngt slags konstigt vandrarhem som även var folkhögskola för musiker. Och då var Adam där. Han hajade till när han såg mig men jag gick bara fram och gav honom en kram. Sen vaknade jag.

Så jag satte igång att googla honom. Visar sig att han har bytt namn. Sökte lite på Fejan och så, hittade hans syrra via min kusin och letade bland hennes vänner och hittade honom. Fine så. Han lever och jag borde nöja mig. Han har ju visat ganska tydligt att han vill ha nothin to do with me. Men neeeej då. Jag ba SKICKAR MEDDELANDE! Jag ba ”hej hej ooh vad länge sen bla bla. Du kanske är arg, men jag vet inte varför för jag har lite minnesluckor från den där tiden du vet *hehe* och stalker stalker stalker. Hej då vore kul om du hörde av dig”.

Asså. Det vore kul om han hörde av sig. Men jag borde sluta vara stalker. Alla måste inte gilla mig. Jag borde bara acceptera att alla KAN INTE gilla mig. Jag är ju faktiskt en rätt jobbig och krävande person. (poängen).

Döm mig nu. DÖM MIG FOLKET!

tisdag 22 september 2009

Ledsen

Inte för att vara en sån som klagar. Jag brukar försöka bidra till stämningen här på nätet. Men alltså när allt går emot en... Typ ens bransch är... inte jättekul och man inte har ngt projekt som känns superroligt utan mest boring kundbrev att jobba med och man har beställt fel fil för uppföljning och får be om ursäkt till Gud och hela världen då är det inte så lajbans. När man DESSUTOM tappar nycklarna i en vattenpöl, då vill man bara gråta.

Jag vill bara gråta.

gäsp

skriver kundbrev. sjukt tråkigt.

Orolig

Jag håller på att utbilda mig till sjukvårdare – paramedic (asså jag googlar). Jäl ska nämligen springa Lidingöloppet på lördag och han har inte tränat. Han tränade fem gånger under en veckas tid i maj, fick ont i benen och la sig på rygg hela sommaren. Nu har han korpat fotboll med jobbet lite hipp som happ på mornarna och tänker att ”det fixar sig”.

(Uppenbar trettioårskris)

Vill inte bli änka efter endast fyra månaders äktenskap. (Im not cut out for ensamhet) Alltså måste jag lära mig ABC (andningblödningchock) eller det där när man slår på bröstet och kysser offret emellanåt.

Vet inte hur det ska gå. Han kommer antagligen vara svettig och jag tycker att manssvett luktar ”sådär” och gillar inte att bli ”kladdig”, tycker dessutom att blod är äckligt och har svårt att prata med chockade personer. Testade det en gång när Björn slog i huvudet efter ett ”jump” i Vallan i Frankrike. Vet iofs inte om hjärnskakning klassas som chock men kan tänka mig att det är lite lika. Jag ba ”vad heter du?”. Han ba ”öhhh..” Jag ba ”din födelsedag!?”. Han ba ”öh… 7 juni… eller nej… jag vet inte?”. Fick panik och ba ”HJÄÄÄÄÄLP MIIIIG!”. Ingen hajade för de pratar bara franska i Frankrike. Jag pratar mkt begränsad franska (”vollä vo kåtje avek måa assesoar”, ”baguette”, ”sjö ma pälle” osv).

Nu är vi iaf i Sverige, jag förstår språket och kulturen.

Men jag är riktigt orolig. Lilla gubben, hur ska det här gå…

Lunch blir vin

Lunch med Bollan. Som till 90 % veks åt gårdagens sv hollywoodfruar. Det var nästan lika roligt att prata om det idag som att kolla på det igår. Det var så fantastiskt kul att vi bestämde att fredagens Skavlan blir lite av en ”happening”: två par i soffan, lite vin och imbecilla uttalanden av Anna Anka.

Längtar redan

Maria M

Gud asså. Tv-hösten är ju helt fantastisk. Idol är bättre än ngnsin. Och sv hollywoodfruar har - v e r k l i g e n - levt upp till förväntningarna. Det var det roligaste någonsin igår när hollywood-marias lillebror skulle komma och hon stajlade hans sovrum. Hon ba "jag lägger lilla mintchokladbiten här"... vidare in i badrummet och ba "det blir fint med lilla tofsen här"... när han kom, hon ba "åh en gul ostkrok, glufs glufs". Sen toppade hon med att inte våga gå i vattnet och surfa med barnen. ALLT på en extremt släpig och bonnig dialekt. LOVE HER.

Going executive

Min kompis betsy är så rolig. Hon är väldigt ”executive” av sig och skriver korthuggna, kalla mail. Ni vet, som en chef. Inte som jag som måste gulla till mina mail med smileys och anekdoter från kaffemaskinen eller ngt annat skoj. Sån är inte Betsy. Hon är mer ”Ja.” eller ”Nej” och så får man bli needy och ba ”men vad menar du? Är du inte kär i mig längre, jag trodde vi hade en connection”. Då fattar Betsy att hon har gått för långt och skickar ngt snällt tillbaka.

I alla fall.

Eftersom Betsy är så friggin corporate och chefig ska hon hjälpa mig att sluta va sådan jävla mes. Jag typ vet inte hur man pratar med chefer för jag bara skojar tvångsmässigt med dem och säger saker som ”Nämen Lars, vad gööööör du” när de ska presentera ngt och alla ba ”eh, shit vad gör hon”. Så har man ju sämst lön på hela stället också. (FUCK)

Så nu ska jag lära mig lite corporatiska. Betsy ska bli min coach. Jag ska bli professional. Mkt coolt.

Så jag och Betsy håller på och mailar om en dejt. Alltså, när hennes executiveskola ska börja. Mailkonv:

Emster:
Men du måste hjälpa mig ju!! >>är needy, mkt dålig egenskap<<

Besty:
Jamen det är bara att komma över en kväll. Du är välkommen när som helst.

Emster:
Kanske på torsdag? >>vill inte tränga mig på, förutsätter att jag alltid stör<<

Betsy:
Ja kanske

Emster:
Eller när kan du då? >>panik, hon VILL INTE att jag ska komma<<

Betsy:
Jamen jag kan då. Ville bara verka busy. Du vet Märkvärdig.

Emster:
Du är så rolig. Du borde blogga. >>tvångsmässigt gullande<<

Betsy:
mmmm. Tror inte jag kan. Kan inte vara rolig under press. Blir typ som när vi spela spel på ditt land och jag bara ville komma på koola saker men bara kom på typ Carola, Elton John och Charlotte Perelli. Blev nörd inte kool.

>>hehe, minns detta med glädje, skönt att andra också är töntar - innerst inne!<<

måndag 21 september 2009

Inte fastna i dået

Måste sluta kalla nya killen för "nya killen". Han har faktiskt jobbat här mer än ett år nu.

Shit, hur länge har jag jobbat här egentligen? *livskris*

Uppföljning röd lampa

Jag ringde tillbaka till nya killen nu och vi sitter och kreerar fram lite världscopy. *vanlig dag på jobbet*

Jag gjorde det

Det var två nya meddelanden. Båda var från "nya killen". Visstere!

Men vad skönt det känns efteråt.

Den hånar mig

Åhhhhh! Den jävla lampan på jobbtelefonen lyser igen. IGEN! Eller alltså, jag har ju faktiskt inte lyssnat av den sen den lyste sist för jag VET att det inte är ngt viktigt (det är typ bara "nya" killen på andra avdelningen som lämnar meddelande och han är så där duktig och ringer igen, så varför lyssna av liksom). Men man blir ju så stressad och eftersom jag hade en stressrelaterad kräkning + huvudvärk förra veckan kanske jag borde undvika att hamna i sådana här uthållighets"krig" med telefonlampan...

Jag HATAR att behöva lyssna av meddelanden. Det är som att öppna brev som man VET innehåller fakturor.

Smittospridare

Såg en råtta på vägen till jobbet idag (typ vid Kungsholms kyrka). Alltså, vill inte dissa ngns husdjur o så men…alla som har gnagare som husdjur – är ni helt vrickade?

Det är vidrigt!

Jag kanske tycker mer illa om råttor än om krig. Åkej, det kanske inte är värre än pedofili och barn- och djurmisshandel. *frk sverige* Men det är def äckligare än porrindustrin. Eller neee. Kanske interå, men ni fattar vad jag menar.

Ej okej att ha som husdjur:
Råtta
Marsvin
Hamster
Ödla
Orm
Mus
Pudel
Chiuohuoa (eh?)

Jag blir äcklad, folket, äcklad.

*disgusted*

Värsta ever

Värsta ngnsin hände igår när vi skulle sova. Vi låg och läste i sängen (vi är ju gifta nu) och hade fönstret lite på glänt. Utanför ösregnade det.

Då hörde vi ett lesset litet ”mjau” utanför.

EN LITEN KISSEKATT VAR UTESTÄNGD PÅ INNEGÅRDEN!

Den bara jamade och jamade och lät så förfärligt olycklig. Den liksom grät. Grät. Det tog aldrig slut. Det var outhärdligt. Jag sa till Jäl att nu står jag inte ut längre, det värker i hjärtat. Nu går jag och hämtar in den. Den får sova hos oss. Mellan oss i sängen. Jag ska torka den med en handduk och värma den. Pussa på den. Älska den för evigt.

Men Jäl ville inte.

Han sa att det är varmt ute och att katten klarar sig alldeles finemang.

Så vi släckte lampan och stängde fönstret.

Förfärligt.

Jag kunde inte sova.

Låg och vred mig i flera timmar och mådde dåligt över katten.

Imorse var katten borta.

Är så orolig. Fyfan. Känner mig som en dålig människa. Jag är alltså en sån som inte ens tar hand om en liten hjälplös, hemlös, dyblöt, kall kissemiss.

Förskräckligt.

lördag 19 september 2009

AAAAAAAARRRRGGGHHHHHHH!

Fkn hate dagar när man är ful i allt.

Anna Anka

Som feminist vill jag säga något om Anna Anka. Jag hade först inte tänkt göra det. Jag hade inte sett programmet utan bara följt uppståndelsen på nätet och tyckte inte att det var lönt. Idag gick programmet i repris och jag hann se några minuter.

Min första reaktion är att jag tycker synd om Anna Anka. Hon verkar vara en mycket olycklig, närmast livegen person. Hon vet att hon inte kan göra egna val, hon styr inte över sitt eget liv och bakom hennes utspel döljer sig bitterhet och sorg. Anna Ankas uttalande är inget annat än självförsvar. Jag tror inte alls att hon egentligen tycker att det är så tragiskt att svenska pappor byter blöjor eller att kvinnor får skylla sig själva om deras män är otrogna (om de inte har tillfredsställt ALLA sexuella behov som deras män kan tänkas ha). Men det gör mer ont att erkänna att livet med en "stjärna" inte riktigt levde upp till förväntningarna. Alltså är det lättare att säga att alla andra har fel. Det är vi andra som lever ett patetiskt liv. Anna Ankas liv är så långt ifrån ett jämställt förhållande man kan komma. Hon vet det och därför är det skönt för Anna att tycka att hon inte vill ha det jämställt. Att jämställdhet är trams.

För mig får Anna gärna leva det liv hon gör, jag bryr mig inte nämnvärt. Jag tycker bara att det är synd att hon verkar så pass besviken över sitt livs utveckling att hon måste basunera ut att ett annat liv vore patetiskt, att jämställdhet är patetiskt.

Anna verkar vara en otroligt ensam och olycklig människa. Jag hoppas att hon fortsätter vara för dum nog för inse det själv.

Läs den spökskrivna "debattartikeln" på Newsmill här.

I love music

Ohhh. Lyssnar på Regina Spector. *LOVE*

Duktig flicka, nej tack!

Vi har en liten diskussion, jag och chefen. Jag tycker att jag är en lättsam skit som inte tar livet/jobbet på alltför stort allvar. Jag kan skaka av mig saker lätt som en plätt och jag blir inte stressad. Jag är inte överdrivet kvalitetsmedveten och har inte nördigt höga krav på mig själv. SÅN ÄR INTE JAG.

Men chefen håller inte med. Han ba "du måste lära dig inse att du inte ALLTID måste lägga ner 100 % på allt. ALLT måste inte bli perfekt. Du måste inse att du är lite känslig och lätt blir stressad. Sluta ställ så höga krav på dig själv!"

Och jag ba "vem fan pratar du om?"

För jag kan verkligen - v e r k l i g e n - inte förlika mig med det här "duktig flicka" syndromet. Det finns massor med A-människor som äjsar livet och jobbet och ser ut som movie stars och aldrig tappar masken/tålamodet och gör skitsnygga konsultpowerpoints. Men det är dem det. Inte jag. Jag ställer inte höga krav på mig själv och jag gör inga långa power points med en massa modeller och shit.

Chefen försöker typ "glöm inte att du fick en stressrelaterad panikångestattack förra hösten. Du måste inse att du påverkas väldigt mkt av vad som händer runt omkring dig."

Men asså, det är så svårt. För jag ser typ ner på det här "duktig flicka". Tycker uttrycket är helt VIDRIGT. Och jag tycker inte att jag är "högpresterande". Jag tar inte åt mig när chefen ba "du överlevererar". Jag tycker inte alls att jag överlevererar.

Den extremt kloka kvinnan som sitter brevid mig brukar också hinta att jag inte ska "sitta för länge" med ditten eller datten. Hon säger att ingen är tillräckligt smart för att se skillnaden. Hon kanske har rätt. Men å andra sidan sitter jag aldrig för länge med nåt. Jag är snabb på att leverera.

Jag är inte en högpresterande, duktig flicka med för höga krav på mig själv.

Som när jag och Miss Baglady och Bollan var på feministiskt seminarium. Då var hon Mia Törnblom (eller vad hon heter, ni vet den där "självkänsla nu bruden") där och pratade till alla "högpresterande". Folk runtomkring började humma och nicka igenkännande. Jag blev helt kall inombords. "Jag har kommit fel" tänkte jag. "Jag borde inte vara här, de vill ha duktiga flickor här och det är inte jag. Jag passar inte in här, jag borde gå innan ngn fattar att jag inte är som dem".

Jag tycker verkligen att det här är SKIT. Jag vill skrota hela uttrycket och jag vill aldrig mer höra talas om det.

Ta bort det.

Snälla.

ekonomie fil kand?

När får man lön eg? *minus på kontot*

Fru bäst

Jag tror att Jäl kommer bli värsta nöjd med mig när han kommer hem från fotbollen. Har städat (ej klar, har välförtjänt bloggpaus) och tvättat. Vädrar också. Det blir så jävla fresh! Love it!

förtydligande

och med "radion" menar jag såklart P3. Men det är försent nu, ögonblicket är förbi. Fast de spelar U2 nu och det är ju MINST lika bra. *bättre*

TIPS!

Slå på radion NU. Det e Promoes "nya", Mammas gata. Den e så jävla bra. Och så är ju ANDREAS GREGA med. *bäst*

busy little bee

Okej, ny dag nya möjligheter!

Neeej, jag bara skoja. Jag hatar folk som säger så. Det är vidrigt med folk som är så där överdrivet optimistiska och käcka. Som kommer till jobbet på måndagar och vill "ta tag" i saker och är "fulla av energi". Man ba "DÖ!".

Men det är ju verkligen en ny dag idag. Och en väldigt vacker höstdag, dessutom. Jag känner att jag är lite käck idag (ej friviligt), vill ta tag i saker, typ tackkort för bröllopet. Helt sjukt att alla förväntar sig ett tackkort. Men enligt pappa börjar det bli slitningar i släkten. Alltså de har ringt pappa och frågat när det kommer. På rikt. (blir galen av ilska när jag tänker på det).

Andra saker jag känner för att göra idag:

städa hela lgh, typ inkl kylskåpet
bädda rent i sängen (har inte bytt lakan på äckligt länge)
tvätta (håller redan på)
köpa nya blommor (snittblommor och en blomma till köket, den vi har dog när vi var i götet förra helgen)
gå på promenad
middag hemma hos betsy, seb och världens gulligaste unge Huggan (I <3 Hugge)
duscha
raka benen
mysa

fredag 18 september 2009

Sookie

Nee, nu blir det Sookie Stackhouse. Jag har ont i huvudet av vinet och orkar inte blogga längre. Hej då bloggen vi syns imorrn. (Macken referens, störtskönt)

Pluggis

Tänkte på en grej. Om blogg hade funnits när jag pluggade, då hade jag aldrig klarat en enda tenta. Jag hade bara bloggat.Och läst bloggar. Om jag hade kommit på ett inlägg under en tenta hade jag rest mig upp och cyklat hem helt hysteriskt fort och satt mig vid datorn. Seriöst, hur klarar folk att plugga nu för tiden? Jag hade svårt nog som det var med msn messenger och icq. Nu finns ju facebook och blogg också. Dagens kidz är verkligen multi taskers. Jag är impad.

Vad händer i soffan hemma hos oss?

Inget hanky panky om det var det ni trodde. Snubbhumrar. Det som händer är att jag typ spyr av allt godis. Måste sluta med det och hålla mig till vin. Har druckit tre glas och börjar känna mig rätt "avslappnad" och go. (Najs)

Fick sms från Ia förut (precis när Idol slutade).
"Jihu, vad Idol är bra! *längtar till fredagsfinalerna*

Jag svarade "Man blir salig! Love it. Längtar till tis. *hårdrock*

Inte för att Idol är särskilt "hårdrock". Det är ett internt skämt. Man kan säga att jag skojade till det lite. Det är ju inte helt ovanligt. *humorking - igen*

Åh nej. Nu är det reklam på tvn för Singing bee, typ "kändisversion" (dvs low lifes). Kräks. Måste alla program ha en b-ig kändisversion? Orkar inte. Hatar kändisar.

Gotta

Vad är det som händer egentligen! Gick ut i köket och skulle hälla upp godispåsen i en skål och Jäl spårar. "Du får inte äta godis innan maten!". Jag ba "Men jag ska bara hälla upp det i en skål!" Och sen tog han godispåsen och la upp den på en hylla som är jättehögt upp, som jag inte når!

Where is the trust?

I am

Såhär. Idag på jobbet var jag och Nita så himla roliga. Vi höll på o kolla lite hemsidor och erbjudanden som konkurrenter har vid min dator och när Nita gick så glömde hon sin väska. När hon upptäckte att den var borta så började hon rya runt (vi sitter i "öppet landskap"). Så jag ba "men lugn nu lilla damen, väskan ligger här så fint o vilar". Och Nita ba, hängde på på en gång (vi är rätt synkade) och ba "åh men hej lilla väskan, har du varit hos tant emster, ja lilla väskan hej hej oj oj, har du hälsat på hos tant emster aaaalldeles själv!" Sen fortsatte vi sådär typ bara fortsatte och fortsatte tills det blev tråkigt och då fortsatte vi ännu mer tills det blev skitkul igen. Ungefär så som de jobbar på Family Guy.

*humorkung*

Meddelande till Jäl

Jag kan ta ett glas rött nu tack. Pö-lis. Hämta själv? Eh... Jag bloggar ju... *hundögon*

Strumpor

Pappa ringde nyss. Det var därför jag tappade den arga känslan i förra inlägget. Jag kunde liksom inte koncentrera mig på att vara arg fullt ut när pappa berättade en sån classic mammahistoria. Mamma är ju bara för rolig. Jag fattar inte hur hon lyckas (misslyckas) jämt.

Hon är hos Majsan och så hade hon på sig såna där små strumpor typ "socks" eller vad det heter. Ni vet såna som inte syns när man har skor på sig. Mamma tog av sig dem. Vet inte varför, men iaf. Då åt Majsans hund Douglas upp mammas strumpor. Han ba "åh svettiga strumpor, glufs glufs". Och han är ingen jättestor hund, utan en liten fladdrig/spattig fjärilshund (eller vad det kallas, jag vet inte).

Mamma och Majsan och Douglas fick åka till Bagarmossens djursjukhus och fixa. Nu sitter de hemma hos Majsan och tittar på hunden. Och Majsan skulle på teater ikväll. Blir nog inget med det nu.

Morsan alltså. Priceless.

En sjuk grej *true story*

Asså ni fattar inte vad som just hände! Helt otroligt. Jag var på Maggan och skulle köpa lite vin. Ställer mig i kön och väntar på min tur. SOM MAN GÖR. Damen (kärringjävel) framför mig g å r u r kön och ställer sig i en annan kassa, upptäcker att tjejen i kassan har satt upp en skylt "nästa kassa tack". Då går hon tillbaka till MIN kö och STÄLLER SIG FRAMFÖR MIG. Hallå! Är det inte helt jävla sjukt? Hon ba "oj då, jag ställer mig här igen då".

Asså vad är det för stil? Så fräckt! Har man gått ur kön så har man väl gått ur kön. Hon tog en chansning. Den gick inte hem. Stå ditt kast kärring.

Jag blev så arg. Jag sa ju inget för då hade jag typ börjat gråta av ilska. Men jag gav henne en blick fylld av avsky och förakt. Alltså verkligen avsky.

När hon hade pejat "kom hon på" att hon glömt ta en påse. Hon ba "oj oj, jag glömde lilla påsen". Kan ni förstå vilken hagga! Hon i kassan ba "ah men du kan ta en". (Jag fick betala för min kasse).

Jag skyndade mig hem så fort jag kunde för att behålla den arga känslan här i bloggen. Men jag märker att jag har taggat ner lite. Jag tappade det på vägen hem liksom. Vet inte hur bra det blev nu. Otroligt, nu pajade kärringen blogginlägget också! Världen är åt helvete.

<3

Middag, myspys i soffan med lite rötjut (ej en hel bibba, det är för mkt kalorier. Och man kanske blir "för full". HAHA. Man kan inte bli "för full". Jo då det kan man. Jag och Jäl blev jämt "för fulla" när vi var studenter. Det var så vi lärde känna varandra. Men det finns ju de som inte kan "hantera" spriten och de blir ju "för fulla" - inte bara lite "roliga". Jag och Jäl blir mest lite fnissiga och övermodiga. Utmanar varandra på TP men får lägga ner efter fem, sex timmar eftersom vi bara svarar fel och ingen vinner. Obs. Skämt. Vi rockar på TP.), kanske lite poppisar och så IDOL.

Vilken jävla höjdarfredag!

Mer om kaffe och lite nyttig info om vin

Kaffe hjälper inte bara till så att man kan bajsa. Det är inga kalorier i kaffe heller. Det är det däremot i vin. I en bibba rötjut är det cirka 2160 kalorier. Tänk på det kidz. Man blir inte bara full, man blir tjock också.

Dagens oufit

Nej jag bara skoja. Som om jag skulle börja beskriva mina jävla kläder. Som en annan tonåring.

HAHAHA.

Gick ni på den?

Avföring

Jag är så här… eh… vahetere… en sån som tycker att det är skitäckligt att vara bajsnödig. Så fort jag blir bajsnödig får jag typ panik och ba ”JAG MÅSTE GÅ PÅ TOA!”

Det finns ju inget mer vidrigt än att veta att man har bajs i rumpan. Jag fattar inte folk som måste bajsa hemma. Alltså, som inte kan bajsa ngn annanstans, tex på jobbet. De kan gå omkring med bajs i rumpan i flera timmar och hålla sig (vidrigt). Blir inte bajset typ ruttet och mjukt och ”gammalt” då? Så jävla äckligt!

En gång berättade min kompis Jensa att han kände en tjej som fick förstoppning för att hon inte vågade gå på toa för att hon hade ny kille och hon var rädd att han skulle tycka det var äckligt, typ okvinnligt, om hon bajsade. Tänk att hennes bajs måste ju liksom ha åkt upp igen i tarmarna, fastnat där och… tänk vilka gaser hon måste ha fått! Hon borde verkligen inte vara ihop med en kille som inte vill att hon ska bajsa. Det är ju ohälsosamt.

Tips om man har ”svårt” att gå på toa: kaffe. Det är ju gott också.

torsdag 17 september 2009

Sookie

ska läsa ut Club Dead nu för det är så jävla bra med vampyrer och shit. fkn love it.
Läser på Spikis.

En adlig

I somras var jag och Jäl och Ia på ett fik på Östermalm. Fråga inte hur vi hamnade där för det kommer jag inte ihåg. Jallafall. Vi satt där och man kollade ju runt lite. På folket, hur de ser ut där på Öfre. De ser precis ut som jag sa innan. Alltså, adliga.

Det var en som satt vid bordet brevid och jag kunde inte sluta glo. Han ba var ful. Typ übersmal, jätteblek, lång, blond - värsta flikarna - lite vågigt hår, tätt sittande ögon, för stor kostym osv.

Jag önskar att jag hade tagit kort så ni skulle fått se vad jag menar. Han var bergis adlig. Han såg ut så. På pricken.

Adel

Kan inte hjälpa. Har värsta hang up på adliga och såna människor. Typ har fördomar. Eller. Det är nog inte fördomar. Det är nog sanning.

Beskrivning av adliga:
- Inavlade, ni vet ser sköra och ”fel” ut. Man vågar inte gå nära för om man råkar nudda kanske de går av.
- Bakåtslickat hår. Kanske har adliga inga pengar kvar till att klippa sig.
- Fula kläder, ni vet man kan inte skilja på om de är köpta hos turken på torget eller kostan en miljon på ngt italienskt modehus. Fruarna har ”dräkt” (hata) och männen blå kavaj med guldknappar.
- heter töntiga saker, typ ”Nippe” och ”Sippan” osv och efternamn som inte går att stava ”von Dubleschteigeschereringanf”.
- de pratar speciellt. Som om de försöker hålla fast en liten pärla mellan tungan och gommen. Pratar även långsamt (mkt irriterande)
- Låtsas vara kompis med kungen alt Victoria.

Nu är jag ju emot adliga. Det har säkert framgått. Jag tycker inte adliga borde finnas. Alltså, jag vill ju inte döda alla adliga eller så. Men jag tycker inte att de får vara adel längre. De får bara vara. Men jag tror inte att de adliga vill leva om adelskalendern skrotar. *rädd för kollektivt självmord*. Men ngn borde ta tag i det här. Driva en kampanj eller så. Men inte jag. Jag är bara en bloggare. Men om ngn tar tag, så lovar jag att blogga skiten.

Möte

Idag hade vi nytt möte på jobbet där de visade siffror. Jag är helt sifferdyslektisk. Typ analfabet fast siffor. Det är rena tortyren. Man måste kolla på massa små prickar och så betyder det nåt för alla andra. de typ nickar och hummar instämmande. Sen applåderar de. Jag applåderar aldrig. Jag vrider mig. Vill typ youtuba ist och äta lösgodis. Men det får man inte för man är ju på jobbet.

onsdag 16 september 2009

Galapremiär

I måndags var Jäl på galapremiär (det står å på biljetten) för filmen "Flickan som lekte med elden". Han är hur mallig som helst. Så fort det är reklam för filmen så säger han "har du sett den eller? Nej, just det den har ju inte haft premiär än!"

När de gick in på bion var det röd matta och fotografer. Jäl tryckte sig upp bakom kändisarna för att komma med på kort. Men de var ju vana fotograferna och undvek honom. Han såg Noomi Rapace. Men inte Hoffa (I love Tusenbröder). Däremot såg han Herman Lindquist som tryckte hur mkt gratiskäk som helst. Sen gick han.

Jäl fick inte sitta i salongen med kändisarna. Han satt i en corporate salong, för finansvalpar och gubbar i slips. Haha! Sucked in! Så går det när man mallar sig och spelar allan.

Idol

Snart är det Idol - ÄNTLIGEN - igen. Jag har väntat (längtat) hela dagen. Idol är så bra att jag inte ens hatar Jihde så där intensivt på riktigt längre. Och nya juryn är ba apbra. Det är lite synd att auditonturnén måste ta slut. Jag ÄLSKAR verkligen när alla halvutvecklingsstörda hittar ut ur sina gömmor och går in och ba "ah men alla säger att jag sjunger så himla fint, jag vet att jag kommer gå vidare!"

Jag önskar verkligen att jag var musikalisk, typ kunde sjunga eller spela ett instrument. Tyvärr skulle jag vara en sån där som de spyr på och ba "det var det mest vidriga vi hört" el dyl.

Jag r åtminstone 1 ql .

Gammal

Gud jag har blivit så pryd. Just nu, på Simpsons så sa Marge till en liftare att inte sätta sig på blåbärspajen. Då sa farfar (Abe) "Oh-Oh" och Marge ba "åh nej farfar har du satt dig på pajen?" Och han ba "det hoppas jag inte". Jag ba kände så här "USCH" i hela mig. Som en pryd. Man blir det när man blir gammal.
Jag hittade den här artikeln via den här bloggen.

Jag visste inte ens att Slitz fanns kvar!?! Trodde verkligen att den hade DÖTT. Va ännu mer trött man blir.

I min bransch

Ibland är det verkligen boring att jobba i finansbranschen. Typ när man bara har gubbar i dressmankostym med matchande pastellfärgad slips att snacka med och man ska välja mellan ord som "pensionsbesked" eller "omval".

Ibland drömmer jag att jag ska bli headhuntad till värsta mf-jobbet i ngn glammig bransch typ MUSIK eller att jag blir uppringd av Kristian Luuk som undrar om jag vill resa världen runt för att scouta inför kommande säsonger av På spåret.

Men jag menar finansbraschen har ju sina uppsidor. Det är ju sjukt viktigt med pension och sparande och sånt. Och man hänger ju med lite bättre på nyheterna och så. Vissa fördelar har det ju faktiskt. Och det finns en hel del roliga tjejer där. De är ganska få bara.

Haha, jag är den enda på jobbet som inte är blå. De andra tycker att jag är helt knäpp, typ ett litet flummigt gröna vågen barn. JA, jag anses UNG på jobbet. Fast jag är trettio. Då hajar ni hur silvergrått det är. Totalt. Närå. Men nästan.

Jag r 1 ql .

Var det INGEN som tyckte det var kul att jag skrev att jag r 1 ql . ? En kul prick folket! Jag är en kul prick. Fast jag har trixat till det. Det är ju IT-buskis för helvete!

Jag trodde att ni oxå var töntar?!?

Ord

Ett ord jag gillar: trams
Ett ord jag ogillar: exklusivt
Ett annat ord jag ogillar: unik
Ett ord jag gillar asamkt: bajs
Finaste ordet ever: mjölk

På hallgolvet

Nu när jag kom hem hade jag fått ett DR ( I love DR)! Det var från SAS Euro Bonus. Självklart rev jag upp det som den lilla julklapp det var och gottade mig. OCH hittade korrfel (haha). Men asså, jag måste säga att jag tyckte att copyn inte var så briljant. Det var liksom lite för jobbigt att läsa. Själva uspen var att man nu kunde kombinera sitt SAS Euro Bonus med sitt American Express och så får man 5000 poäng och första året gratis.

Jäl vill skaffa.

HAHA - in your face alla ni som säger att DR inte funkar! Min man är ett levande bevis på att det VISST gör det!

Inte för att jag blev så het på att skaffa. Men om Jäl vill så är det klart att jag kan fylla i (och skicka in redan idag).

...Men jag måste ändå säga vad jag stör mig på. Han/hon som skrev copyn är nog inte att skylla på. Det luktar produktägare lång väg. Ni vet, de ba "men det heeeeter så här" och copyn ba "ja men folk fattar inte vad det INNEBÄR" och produktägaren ba "men det HEEEETER så här" och copyn ba "jaja, woteva". *sliter sitt hår*. Så här står det (i den bifogade foldern): Om det skulle underlätta för dig, kan du få ett så kallat Additional Card. Det är ett extra Kort (hihi, "extra Kort") i ditt namn, ett sätt för dig att särskilja olika utgifter.

Asså man fattar ju ingenting. "Additional Card" hallå? Och "ett sätt för dig att särskilja utgifter?? Var inte själva grejen att det var så jävla enkelt att bara ha ETT kort? Men copyn har ju iaf försökt förklara vad fan skiten är även om det mest krånglar till commun. Fast jag trodde man hade extrakort för att ngn annan skulle använda? Så funkar iaf det extrakort som är knutet till mitt konto. Jäl kan shoppa loss för hans sugarmama pejar upp lätt som en plätt.

Och vet ni, vet ni vad de kallar det här nya kortet? "SAS Euro Bonus American Express Card". SNARK! Kom de inte på ngt LÄNGRE?

Okej, jag e en nerd, jag erkänner. Men det är ju så roligt med DR!

*kräver*

Ni måste ju ÄLSKA mig! Jag vill ha uppmärksamhet. Jag har ju SAGT att livet är jävla balle nu och orättvist och skit och det är nu ni måste ÄLSKA mig, bloggen!

AHHHRGH!!

Jag älskar ju er, bloggimoggisarna. Det minsta ni kan göra är att ge det tillbaka!

Nu går jag hem o äter glass på pinne.

balle!

min ipod e trasig. fkn hate!

haha

hörde precis en av cheferna säga till ngn i telefonen "nä asså, jag ska inte kröka" om balunsen vi ska ha med jobbet imorgon. haha, värsta priceless.

jag ska inte heller kröka för jag ska inte gå. kanske kan kröka ändå iofs.

I huvudet på mig

Ibland blir jag trött. Blir ni trötta? Jag blir sådär lite matt i ögonen och det svider och så vill jag sucka djupt. Jag fryser. Ingenting inspirerar och jag är en person som behöver vara INSPIRERAD. Det är värsta fel när inte jag vill prataprataprata och fikafikafika och ba babbla en massa. Jag tycker att det är så orättvist när jag måste vara trött och tycka att saker är ORÄTTVISA och EMOT MIG och när man har tråkigt och bara tänker att framåt är jävligt långt borta och man tvingas leva i det fucking nuet..

Vad är det med det här jävla nuet egentligen? ”Lev i nuet” säger alla. Varför? Jag lever nästan jämt för nästa helg, nästa semester, nästa lön, nästa trisslott. Det är vad som får mig att göra saker idag. Fixaplockastäda inför festen på lördag osv. Köpa solkräm till Greklandsresa o dyl.

Asså leva i framtiden, i drömmen, är fab. Men ibland fastnar man i livet just nu. Och det är väl ok ibland. Men inte när det är höst (ännu en jävla årstid) och livet inte är så rättvist mot en – korr – MIG.

Oj, nu slog det mig: jag har hello kitty högtalare på jobbet, jag gillar inte ens hello kitty. Men de är små söta kissemissepissar och jag fick dem på min möhippa. Ett kärt minne. Där kan man också leva. I minnena. För så är det ju också, det som var jävligt roligt för tre år sedan är typ astråkigt nu och de man kände på gymnasiet kanske är hur b som helst att hänga med nu och man ba får kramp när man måste säga hej så man gömmer sig bakom en pelare eller nåt för att slippa höra om deras boring förortsliv. Man vill minnas dem som de var då, när de var kul.

Idag skrev jag en statusuppdatering på facebook. Jag skrev: emster r 1 ql .
Jag är så jävla ironisk och kul. Ni fattar va? ”emster är en kul prick”. Och så är jag ju det. Men det var bara Bettans lillebror som kommenterade. Och han skrev att jag var en ”nerd”. Alla andra ba *låtsas jobba*

När jag har meddelande på min telefon på jobbet är det en röd lampa som lyser. Den lyser nu. Varför måste den lysa NU när jag inte har ngn lust att lyssna av den.

Jag och Jäl

Jag och Jäl är så himla lika. Vi ba tänker typ på samma saker och kan börja prata samtidigt sådär ni vet, i munnen på varandra och så säger båda ”nej vad skulle du säga” ”nä men du först” och så säger vi precis det den andra tänkte säga. Typ "såg du vilken äcklig vårta han hade" eller "jag är hungrig" eller "ska vi ta ett glas vin till middagen?"

Vi har samma värderingar också. Det är viktigt. Typ att man tycker att Peter Jihde inte ska få leda Idol, att det är vidrigt väder i Sverige, det är inte ALLS härligt med ”årstiderna”, att pengar inte är allt men det är alltid fel fucking jävla ballemänniskor som har dem (dvs inte vi) osv. Asså vi har samma värdegrund. Men ibland tycker vi såklart olika. Det kan ju inte vara solsken jämt. Jag gillar tex att äta soppa till middag, det gör inte Jäl.

Här är mitt fkn liv!

Häromdagen såg jag och Jäl på Här är ditt liv. Jag tror det var det första programmet, Mikael Persbrant var gäst. Ingvar kidnappade Mikael på en racingbana. Han låtsades vara tysk. En tysk som pratade med svensk brytning och som skrattade precis som Ingvar Oldsberg. Men Micke gick på det. Sedan satt han där och pöste i fåtöljen. Invgar ställde snälla frågor och Micke log och kramade gästerna som kom in. Oj oj oj, är du här? Det var länge sen. Och fast vi inte har setts på många herrans år är känslan varm och banden mellan oss starka.

Det kändes falskt.

Om jag var med i Här är ditt liv, skulle Ingvar kidnappa mig på ett möte på jobbet. Han skulle låtsas vara en av de otaliga analytiker som ska gå igenom uppföljningen på en kampanj. Han krånglar till siffrorna, drar orimliga slutsatser och säger att kampanjen var kass. Att den hade negativ bäring. Jag blir förbannad, svär över siffrorna och kräver vidare analys. Då tar Ingvar av sig peruken och vi skrattar gott åt mitt temperament. Dumma lilla jag gick på den lätta.

När vi kommer till studion är jag chockad över att det är så många i publiken, att de ler så kärleksfullt mot mig och applåderar så hårt. De ställer sig upp, tycker att det är fantastiskt att jag är där.

Sen skulle vi prata om mitt fab liv. Hur jävla fucking framgångsrik jag är och hur många som ville komma till programmet och vara med och vara min special friend. Alla ville sola sig i min glans. Hela svenska folket älskar ju mig så vem vill inte ha ”a piece of the cake” så att säga.

Sen skulle ngn slags viktig person komma in och ge mig ett diplom. Och ngn annan skulle komma och säga att jag fick bli författare hos dem. Att jag får pröjs och kan sluta jobba och bli författare på riktigt.

Sen skulle Majsan komma in som sista gäst och vi skulle minnas hur det var på den gamla goda tiden när vi kollade på det riktiga Här är ditt liv när jag var liten och vi bestämde att jag skulle vara med i programmet och Majsan skulle vara gäst.

Efteråt är det världens efterfest på ngt coolt hak. Miss Li spelar. Vi dricker oss apfulla och jag och Miss Li blir bästisar och går på toa tillsammans och beställer drinkar som vi spiller på mattan och över fula killar som vill hänga med oss. Vi ba skulle inte tro det. Hej då miffo.

Dagen efter är jag inte ens bakis, är bara ursnygg och har gått ner tio kilo.

onsdag 9 september 2009

Fast jag eg inte är här...

Så vill jag bara meddela att jag har massa grejer jag ska blogga om. T ex:

* Jäls anala sätt att äta glass (viker ner pappret på glassen och behåller det som skydd för handen. Hallå liksom)
* Jihdehatet som återigen har väckts till liv. Jag hade glömt hur pinsam och jobbig han är.
* Att allt är så jävla orättvist ibland.
* Den här helt sjuka "debatten" om Ragnar som hävdar sin rätt att amma sitt barn. Det är så oerhört fånigt att jag bara typ faller ihop och dör för jag tappar allt hopp om mänsligheten. Amma. Rättighet? Eh....
* Hur fånigt det är att SATS har döpt om alla sina klasser till engelska namn. Till exempel heter "muskelpassen" numera "shape". Spinning/cykel heter "cycling". Så löjligt. Man ba "hej Sats jag skrattar åt dig!"

tisdag 8 september 2009

Coolt

Kajsabajsa på jobbet tog en bild på Gordon Ramseys ARM på lunchen. Den är jättehäftig. Var på NK och signerade böcker!

Rast

Å ni ba varför skriver hon inte? Hon svarar att livet har sparkat henne i ansiktet och hoppat på knogarna och tagit bort tre timmar per dygn och det är inte så lätt att hinna med. Och det gör jävligt ont att skriva med avbrutna fingrar.

Hon återkommmer.

Aj.

lördag 5 september 2009

Berit Ås


Härskartekniker. Skriver mer sen. Hej så länge!

fredag 4 september 2009

ICA-Stig blir bankdirektör

"En gång fick jag frågan om en kalvfond är en högriskfond."

Love it!

Månad

Shit vad skumt. Helt plötsligt, jag ba "men va är det för månad? Är det april?". Sen ba, kom jag på, det är september.

*hjärntumör*

Stig Malm igen

Vad Stig Malm tyckte? Jo, att det kanske krävs kvotering el andra tvingande åtgärder mot ngt som sitter så djupt rotat, nämligen jämställdhet i näringslivet. Eller INGEN jämställdhet i näringslivet.

Allvarligt, hur hotfullt kan det vara att ta in kvinnor i bolagsstyrelser? Tror gubbjävlarna att bolagen kommer kursa?

Och vad är det med alla idiotiska kvinnor som säger "jag vill bli invald på egna meriter - inte på kön". Sanning: Du blir inte invald trots att du har meriterna. Du blir inte vald för ditt kön - du blir bortvald!

Jag är så jävla jävla jävla trött på kvinnor som inte tycker som jag. Det är värre än män som inte tycker som jag.

KAN INTE ALLA BARA TYCKA SOM JAG!?!

VARFÖÖÖÖR?

Näe, nu hetsade jag upp mig igen. Jag borde inte hetsa upp mig. Jag borde vara en sån där som inte bryr sig. Fast det är jag inte. Jag är 2000-talets SdB.

Stig Malm

Imorse på tv diskuterade de kvinnor i bolagsstyrelser och då höll jag med Stig Malm.

Jag höll med Stig Malm.

Jag. Höll. Med. Stig. Malm.

Stig Malm.

Stig Malm

Alltså "Fittstim".

Jag höll med honom.

Eh...

Vanlig blogg

Jag är utmattad. Helt slut och det svider i ögonen. Har inte sovit på hela natten. Nu sitter jag och väntar på korr. Det är en kundtidning som ska korras. Och det är så tråkiga artiklar. Ni vet, marknadsläge, analyser, portföljanalyser, ekonomisk utveckling, konjunktur osv. Man ba ”jag hajar inte vad du skriver med du har stavat fel på ”finansiella”.

Suck.

Jaha. Annars… har jobbat med ett kampanjmaterial. Eh… det är helt okej att hålla på med massmarknadsaktiviteter. Men det är ju inte som riktat. Åh vad jag längtar till det blir lite DM så jag kan gräva ner mig i det. Då slipper man komma ihåg att det suger att jobba.

torsdag 3 september 2009

Simone dB

På lördag ska jag på feministiskt seminaruim. Som värsta SdB! Åhhhh, jag är så nöjd med mig själv. Önskar bara att jag pratade franska och kan se butter ut. Då hade jag varit precis som hon. Fast min karl är ingen karlslok som hennes.

Måste köpa Det andra könet och ha under armen för att impa på de andra feministerna. Passar ju även utmärkt till baskern och ciggen.

Poet

Jag tror jag håller på att bli poet. Jag ligger vaken hela nätterna och tänker ut vacker, svart, ond lyrik. Men jag orkar aldrig gå upp och skriva ner den. Och tänder man lampan blir Jäl helt galen.

Jag har klippt mig också. Mkt poetigt. Tagit bort det blonda fula. Ska nog komplettera med basker och cigg.

tisdag 1 september 2009

Bloggroll

Nu har jag piffat med bloggen och lagt in nya bloggar som jag ska börja läsa. Jag läser inte dem än. Vissa lite grann då och då. Vissa inte alls. Men jag har sett att många andra länkar... läst ngt inlägg... kanske skrattat till... eller fnissat...

Nu ska jag börja läsa dem.

Och jag är öppen för förslag. Ge mig mer.

Kakbloggmonster söker nya bloggar att svulla liksom...

Ingen tid att spilla 2

*kollar jobb i Åre, typ byråjobb*

*finnsinget*

Ingen tid att spilla

*kollar på boende i fjällen*

Insikt

Gud asså, ju mer jag tänker på det här med att flytta till fjällen.... Det är DET jag vill göra. Jag vill inte det här längre. Jag vill fjällen! Skidor. Natur.

Hur gör man?

Skidor/naturen

Nu är det september och jag har svarta kläder på mig på jobbet. För det suger. Fuckin sux. Nu kommer allt bara att bli regn och kallt. Jag vill inte. Jag friggin vägrar.

Jag vill bo i fjällen. Jag vill gå på skogspromenader. Jag vill åka skidor. Jag vill åka längd. Jag vill åka telisar. Jag vill åka bräda. Jag vill åka lagg.

Jag vill inte sitta instängd i stan längre.

Snälla herr eller fru skidanläggning/skidmärke/coola skidklädermärke: vill ni anställa mig och flytta upp mig till NATUREN?

Jag skulle passa hand/handske hos er.

I stan: not so much. Jag har så mkt ilska i mig över avgaser, köer, stress, idioter mm. Jag bara ”tänker/drömmer” att jag slår ner folk eller säger så elaka saker (väldigt träffande) så att de börjar grina. Det är ju inte så bra. Eller normalt. Eller typ, hälsosamt.

Men om jag bor i naturen och åker skidor så kanske jag inte är ilsk längre.

Jag var ju inte så ilsk när jag bodde i Åre. Eller i Val d’Isère.

Jävla kukstan. Jag vill bli gull.